Εκδρομή στις αλησμόνητες πατρίδες Καππαδοκία 2023

ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ – ΓΟΡΔΙΟΝ – ΑΓΚΥΡΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΣΙΝΑΣΟΣ  ΜΑΛΑΚΟΠΗ – ΠΡΟΚΟΠΙ – ΠΡΟΥΣΑ

     1η ΜΕΡΑ:  ΑΘΗΝΑ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από  Αθήνα με προορισμό την Κομοτηνή όπου θα διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχείο επιλεγμένο.   Καθ’ οδόν θα κάνουμε τις απαραίτητες στάσεις, όπως Όλυμπους Πλάζα, μετά έξω από την Λαμία,  και Κορινό για φαγητό. Θα πιούμε ένα καφεδάκι στην πανέμορφη παραλία της Καβάλας.Και στη συνέχεια για την  Κομοτηνή. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ-ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ-ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί 07.00, αφού βεβαίως πάρουμε το πρωινό μας, για τα σύνορα. Θα περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για την Ραιδεστό, όπου θα κάνουμε μία στάση για τουαλέτες και φαγητό. Συνεχίζουμε προς την Κωνσταντινούπολη περνώντας το γνωστό Συλιβρί και αργότερα θα περάσουμε την μεγάλη γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία από ψηλά να θαυμάσουμε όλο τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας έχοντας πια περάσει στην Ασιατική Τουρκία και με την βοήθεια του Ξεναγού μας θα μάθουμε για τις τοποθεσίες που θα περνάμε μέχρι να φτάσουμε στο ξακουστό Εσκισεχίρ αργά το απόγευμα. Ανάλογα με την ώρα θα κάνουμε μία βόλτα να δούμε τα κυριότερα μνημεία της πόλης. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΕΣΚΙΣΕΧΙΡ-ΓΟΡΔΙΟ-ΑΓΚΥΡΑ-ΑΛΑΤΟΛΙΜΝΗ-ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας, θα μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα. Η Άγκυρα είναι μία σχετικά νέα πόλη και έγινε πρωτεύουσα το 1923 από τον Κεμάλ.  Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης και αν μπορούμε θα περάσουμε να δούμε και το νέο Ανάκτορο του Ερντογκάν. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Λίμνη Αλάτι. Το όνομα της την χαρακτηρίζει απόλυτα. Θα απολαύσουμε και θα πάρουμε φωτογραφίες από ένα μοναδικό θέαμα. Εκεί υπάρχουν και ταβερνάκια που μπορούμε να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Καππαδοκία Δείπνο Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας  και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπολέως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME).Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου ( όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το ΚΟΡΑΜΑ θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά  όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την ΜΑΛΑΚΟΠΗ,  μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πρίν μερικά χρόνια τέλεσε  Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Μετά το καφεδάκι μας μπορούμε να δούμε και μια επίδειξη κεραμικών σε ένα από τα δεκάδες εργαστήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ–ΣΙΝΑΣΟ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΠΡΟΚΟΠΙ
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ΣΙΝΑΣΟ, μια καθαρά Ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το Ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα Ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Μετά το καφεδάκι μας θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά  βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο ΠΡΟΚΟΠΙ το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ ΠΡΟΥΣΑ
Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας με προορισμό την Προύσα. Εκεί θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, τα Μαυσωλεία στο ύψωμα, το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, κάποια Ελληνικά σπίτια και ανάλογα τον χρόνο μας μπορεί να επισκεφτούμε και την κλειστή αγορά με τα διάσημα μεταξωτά της ή κάποιο από τα καταστήματα. . Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΠΡΟΥΣΑ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Μετά το πρωινό μας αν κάτι δεν έχουμε προλάβει να δούμε στην Προύσα θα το συνεχίσουμε. Αναχωρούμε αργότερα με προορισμό τα σύνορα περνώντας τα Δαρδανέλια με το φέρυ μποτ από δύο γνωστές Ελληνικές πόλεις την Λάμψακο και απέναντι την Καλλίπολη. Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, το βραδάκι θα διανυκτερεύσουμε στην Κομοτηνή.

8η ΜΕΡΑ: ΚΟΜΟΤΗΝΗ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΑΘΗΝΑ
Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας από την Κομοτηνή με προορισμό την Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος χρόνος και θα  αφήσουμε την Θεσσαλονίκη και παίρνουμε τον δρόμο για την Αθήνα κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις μας  για φαγητό, καφέ, κτλ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή
 • 2 πρωινά στην Ελλάδα
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • 5 πρωινά & 5 δείπνα στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό στην ΤΟΥΡΚΙΑ.
 • Αρχηγός, συνοδός του γραφείου.
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
 • Εισιτήρια Φέρυ Μποτ Λάμψακος-Καλλίπολη

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισιτήρια σε Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία
 • Νυχτερινές διασκεδάσεις
 • Δημοτικούς φόρους στην Ελλάδα 1,50€ ανά διανυκτέρευση που πληρώνονται στην ρεσεψιόν

 

                                       ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ    395 €

                                                               ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ   170 €