ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΛΠΙΚΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ‼️‼️🚌⛰🏞😀
ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ-ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ-ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ

Πρώτη Ημέρα

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06:00 Σύνταγμα 06:15 Ομόνοια 06:30 αφού κάνουμε μια στάση για καφέ – ξεκούραση στην Λαμία θα συνεχίσουμε για τα Πατήματα της Παναγιάς ολιγόλεπτη στάση, και μετά στην Ι.Μ. Προυσού. Θα παραμείνουμε 1 ώρα για περιήγηση – προσκύνημα.
Από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας:
Η μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμοΤο μοναστήρι γιορτάζει στις 23 Αυγούστου που είναι η απόδοση της γιορτής της «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ». Απέχειμόλις 28 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και 55 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ. μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου των Ευρυτανικών βουνών. Η θέα αλλά και η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα καταπλήξουν κάθε προσκυνητή αλλά και επισκέπτη. Η μονή διαθέτει εκτός των άλλων ξενώνες για τους επισκέπτες αλλά και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ο και 16ο αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Μετά την παραμονή για το προσκύνημα θα αναχωρήσουμε για μεσημεριανό φαγητό καθοδόν στα πλατάνια και στο το Μεγάλο Χωριό, όπου θα απολαύσουμε το πασίγνωστο γαλακτομπούρεκο της Κυράς Παρασκευής και θα ψωνίσουμε γλυκά και τοπικά προϊόντα.

Δεύτερη Ημέρα:
Πρωινό και αναχώρηση για το χωριό Κορυσχάδες:

Στις Κορυσχάδες έχει σταματήσει ο χρόνος.

Ο οικισμός απέχει 10 λεπτά από το Καρπενήσι και το το τοπίο μαγεύει με την ομορφιά του. Οι Κορυσχάδες πήραν το όνομά τους από την αρχαιοελληνική λέξη «κόρυς» που σημαίνει περικεφαλαία (κατά την αρχαιότητα, πολύ κοντά στο χωριό λειτουργούσε μεταλλείο από το οποίο εξορυσσόταν μέταλλο -από αυτό κατασκευάζονταν όπλα και περικεφαλαίες).Έλατα και πλατάνια, παγωμένα νερά και μεγαλοπρεπή βουνά συνθέτουν το σκηνικό. Ενα χωριό της Ελλάδας με φυσική ομορφιά αναλλοίωτη στο χρόνο. Η ιστορία του παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Μουσείο στο χώρο του σχολείου. Μετά την επισκεψή μας στις Κορισχάδες το πρόγραμμα έχει Αλογάδα καφεδάκι και χαλάρωση. Μεσημεριανό Φαγητό στο Κεφαλόβρυσο και επιστροφή στην Αθήνα .

Δίκλινο:
Φοιτητές:
Άνεργοι:
Τρίτο άτομο:

 Τηλ κρατήσεων :
☎️ 210-5712451
☎️ 210-8212452
☎️ 6976811825
📧 sergianitravel@gmail.com
Περιλαμβάνονται:
✅Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
✅Δωρεάν WIFI εντός του λεωφορείου
✅Δωρεάν εμφιαλωμένο νερό
✅Μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Elvetia
✅Έναπρωινό σε μπουφέ
✅Αρχηγό συνοδό εκδρομής
✅ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται :
❎Φόρος διανυκτέρευσης στο ξενοδοχείο 1.50€/ δωμάτιο
❎Αναψυκτικά / ποτά στο mini bar του δωμάτιου
❎Είσοδοι σε μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους
❎Γεύματα σε ταβέρνες
📍Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το γραφείο μας έχει λάβει για τους πελάτες του όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που προτείνουν οι Αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας, γιατί το μεγαλύτερο αγαθό για όλους μας παραμένει η Υγεία.