ΑΤΟΜΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

8ημέρες-5 νύχτες από 1415€

από 1ηMαίου έως 20 Δεκέμβριου2022
Εγγυημένες αναχωρήσεις κάθε Δευτέρα
Ελάχιστη συµµετοχή 2 άτομα

Τιµές κατ’ άτοµο

Η Κένυα είναι η πιο ελκυστική χώρα της Ανατολικής Αφρικής. Εκεί ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή µε τις πλέον αυθεντικές όψεις της Αφρικανικής ζωής.
Με οδικό δίκτυο αρκετά καλό και µε οργανωµένα εθνικά πάρκα, φαντάζει πραγµατικά ως το ιδανικό µέρος για να δει κανείς από κοντά τις φυλές και τα ζώα, χωρίς να θυσιάσει την άνεση, την καλοπέραση και το καλό φαγητό…

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη – Ναϊρόµπι

Αναχώρηση µέσω ενδιάμεσουσταθμού και άφιξη την επομένη για το Ναϊρόμπι.

2η ημέρα: Ναϊρόµπι – Πάρκο Αµπερντάρες (Τreetops                                  Lodge) (180 χλµ)

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της Κένυας, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και αφού πάρουμε μια ανάσα ξεκούρασης αναχωρούμε οδικώς για το Εθνικό Πάρκο Αµπερντάρες, όπου και θα παρατηρήσουμε ελέφαντες, ρινόκερους, λεοπαρδάλεις, ύαινες, μπαμπουίνους, πιθήκους και άλλα σπάνια είδη άγριας ζωής! Το πάρκο βρίσκεται βόρεια της Αφρικανικής σαβάνας, μια διαδρομή µμέσα από πλούσιες περιοχές αγροτικής έκτασης. Άφιξη στο ξενοδοχείο έξω από το πάρκο, μεσημεριανό γεύμα, φύλαξη αποσκευών και μπαίνουμε στο πάρκο µε τα ειδικά τζιπ µε ένα σακίδιο που χωρά τα απαραίτητα για διανυκτέρευση. Τακτοποίηση στο Treetops Lodge και όλη την υπόλοιπη μέρα μπορούμε να παρακολουθούμε από ψηλά τα άγρια ζώα που επισκέπτονται το νερό για να ξεδιψάσουν! Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Πάρκο Αµπερντάρες – Λίμνη Νακούρου και Ναϊβάσα (180 χλμ)-(LakeNaivashaCountryClub)

Έξοδος από το πάρκο νωρίς το πρωί, άφιξη στο εξωτερικό ξενοδοχείο, πρωινό γεύμα. Παραλαβή αποσκευών και μετάβαση, µέσω του Rift Valley, του ρήγματος που χωρίζει τη χώρα κατά μήκος σε ανατολική και δυτική, πρώτα στο Εθνικό Πάρκο της Λίμνης Νακούρου. Εκεί βρίσκει καταφύγιο μεγάλος πληθυσμός από ροζ φλαμίνγκο, πελεκάνους, ρινόκερους, πιθήκους, αντιλόπες, βουβάλια και ζέβρες. Μεσημεριανό γεύμα στο Lake Nakuru Lodge και προχωρούμε για τη Λίμνη Ναϊβάσα, η οποία έχει γλυκό νερό και φιλοξενεί περί τα 450 είδη πουλιών. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο λοτζ, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Λίµνη Ναϊβάσα – Πάρκο Μασάι Μάρα (260 χλµ)(KeekorokLodge)

Πρωινό και αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο Μασάι Μάρα, το οποίο εκτείνεται σε 1.510 τ.χλμ. και περιλαμβάνει πληθώρα ειδών άγριων ζώων και πτηνών. Άφιξη στο λοτζ, τακτοποίηση και μεσημεριανό γεύμα. Απογευματινό σαφάρι όπου θα συναντήσουμε ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, λιοντάρια, ρινόκερους και πολλά άλλα. Επιστροφή στο λοτζ, δείπνο, διανυκτέρευση.

ηµέρα: Μασάι Μάρα(ΚeekorokLodge)

Το πρόγραμμα της ημέρας προσφέρει δύο εναλλακτικές επιλογές. Μπορείτε είτε να δηλώσετε συμμετοχή σε πρωινό φωτογραφικό σαφάρι µε αερόστατο πάνω από το πάρκο µε το πρωινό γεύμα σας σε καλαθάκι, (προαιρετικό με έξτρακόστος)είτε σε ένα πολύ πρωινό φωτογραφικό επίγειο σαφάρι και επιστροφή για πρωινό στο λοτζ. Μετά το μεσημεριανό άλλο ένα σαφάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ηµέρα: Πάρκο Μασάι Μάρα – Ναϊρόµπι (300 χλμ)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα περιλαμβάνει τη μεταφορά μας πίσω στο Ναϊρόμπι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας το μεσημέρι. Το βράδυ θα απολαύσουμε δείπνο στο παραδοσιακό εστιατόριο «Καρνιβόρε» που έχει συμπεριληφθεί στα 10 καλύτερα παγκοσμίως.

7η- 8η ημέρα: Ναϊρόµπι – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Πρωινό και ημέρα ελεύθερη για να την αφιερώσετε όπως εσείς επιθυμείτε σε ό,τι σας εντυπωσίασε στην πρωτεύουσα της Κένυας. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Ελλάδα. Άφιξη την επόμενη.

Ξενοδοχείο Περίοδος Ελάχιστη συμμετοχήγια 2-4 άτομα
Ξενοδοχεία/Lodge 4*/4*Sup* 15/5-30/6 1415 €
Ξενοδοχεία/Lodge 4*/4*Sup 1/7-16/9 1795 €
Ξενοδοχεία/Lodge 4*/4*Sup 17/9-20/12 1585 €

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την «Τurkish» από Αθήνα μέσω Kων/ποληςκάθε Δευτέρα. Δυνατότητα και με την Qatarη την Εmiratesμε επιβάρυνση • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία/λοτζ 4* και 4*S με πλήρη διατροφή στα σαφάρι• 1 διανυκτέρευση στο Ναϊρόμπι σε 4* με πρωινό• 1 δείπνο στο εστιατόριο Καρνιβόρε στο Ναϊρόμπι με τις μεταφορές • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια• Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα• Υπηρεσίες τοπικών Αγγλόφωνων ξεναγών και οδηγών για τα σαφάρι• Είσοδοι στα Πάρκα• Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική έως 75 ετών• Ταξιδιωτικός φάκελος με χρήσιμες πληροφορίες για τον προορισμό

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι 320 € το άτομο από Αθήνα • Προσωπικά έξοδα, ποτά, υπέρβαση ορίου αποσκευών• Βίζα εισόδου 50 USD που πληρώνεται και εκδίδεται επιτόπου με την είσοδο στη χώρα• Φιλοδωρήματα σε ξεναγούς και οδηγούς• Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Παρατηρήσεις:

Οι τιμές είναι βασισμένες σε ειδικό οικονομικό αεροπορικό ναύλο. Σε περίπτωση που κατά τη ζήτηση κράτησης δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στο συγκεκριμένο ναύλο, θα υπάρχει αντίστοιχη επιβάρυνση με τον αμέσως επόμενο οικονομικό διαθέσιμο ναύλο