Ο γύρος της Κύπρου μέσα σε 6 ημέρες 

1η ημέρα : Αθήνα  Λάρνακα Λεμεσό

Μια εκδρομή που θα μας μείνει αξέχαστη στην όμορφη Κύπρο μας!! Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου θα αναχωρήσουμε για την Λάρνακα. Οι συνεργάτες μας θα μας περιμένουν με το πούλμαν και  η πρώτη μας στάση μας θα είναι στις Φοινικούδες το σήμα κατατεθέν της Λάρνακας να βγάλουμε φωτογραφίες αλλά και να γευματίσουμε αν θέλουμε στα πολύ όμορφα μαγαζιά με τις γνωστές μας σεβνταλιές . Επίσκεψη στο σύμβολο της Λάρνακας τον Ιερό Ναό του Αγίου Λαζάρου κτίσμα του Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Λέοντα του Σοφού προσκύνημα  την κάρα του Αγίου καθώς και τον Τάφο του που βρίσκεται κάτω από την Αγία Τράπεζα.  Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το  Πάρκο των καμηλών που θα μας ενθουσιάσει και θα πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες στη συνέχεια  θα μεταβούμε  στο ξενοδοχείο μας στην Λεμεσό. Ελεύθερος χρόνος ξεκούραση δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα : Λεμεσός Λευκωσία Λεμεσός 

Μετά το πρόγευμα  θα αναχωρήσουμε  για την πρωτεύουσα Λευκωσία όπου και θα αρχίσει η περιήγησή μας στη μαγευτική πρωτεύουσα του νησιού και την τελευταία διχοτομημένη πόλη στην Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη, (εδώ φυλάσσονται και οι δύο λιμουζίνες του Μακάριου) ο οποίος χρονολογείται από τον 17ο αιώνα με τις 4 μεγαλύτερες εικόνες τις οποίες ζωγράφισε ο Ιωάννης Κορνάρος τον 18ο αιώνα.  Ελεύθερος χρόνος για τον   καφέ μας  θα βγάλουμε φωτογραφίες στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας επίσκεψη στα φυλακισμένα μνήματα μέσα στην πραγματική φυλακή, όπου θα μας ξεναγήσει επιζών εκείνης της εποχής. Μεταξύ των μνημάτων βρίσκονται των Καραολή και Δημητρίου, του Γρηγόρη Αυξεντίου, και του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση δείπνο και διανυκτέρευση!

3η μέρα : Λεμεσός Τρόοδος Μονή Κύκκου Λεμεσός

Το  Τρόοδος είναι το ψηλότερο βουνό της Κύπρου 1750 μ. και στη σημερινή διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ορεινά γραφικά χωριά μέσα σε καταπράσινα τοπία. Συνεχίζουμε με προορισμό την Ιερά Μονή Κύκκου όπου φυλάσσεται μία από τις εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Το Μοναστήρι χρονολογείται από τον ενδέκατο αιώνα .Η τοποθεσία της Μονής είναι μαγευτική θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας στα μαγαζιά θα πιούμε καφεδάκι θα γνωρίσουμε την ιστορία της Μονής και θα αναχωρήσουμε για τον Πρόδρομο το πιο ψηλό χωριό της Κύπρου. Ελεύθερος χρόνος για το γεύμα μας και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τις μαγευτικές Πλάτρες όπου κατά τον Σεφέρη τα αηδόνια δεν σ’ αφήνουνε να κοιμηθείς. Στη συνέχεια θα βρούμε το χωριό Όμοδος, που ήταν κάποτε περιουσία του πρίγκιπα της Γαλιλαίας, ξακουστό για την παραγωγή καλού κρασιού καθώς επίσης και για το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού, το οποίο και θα επισκεφθούμε.( η αγία Ελένη επισκέφτηκε το μέρος και άφησε ένα κομμάτι από το σχοινί που έδεσαν τον Χριστό και ένα τεμάχιο Τιμίου Ξύλου γι’ αυτό και ονομάστηκε Μονή του Τιμίου Σταυρού.) Επιστροφή   στο ξενοδοχείο με ωραίες μονομερής αναμνήσεις δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα :  Η ημέρα της Ελευθερίας  για τον καθένα ξεχωριστά 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμεί ο καθένας μόνος του με την παρέα του. Μια βόλτα στο   Μεσαιωνικό κάστρο, το καταπληκτικό λιμανάκι με τις ωραίες ψαροταβέρνες και καφετέριες μπροστά στην θάλασσα, τον Ζωολογικό κήπο, το αρχαιολογικό Μουσείο και τα πολλά μαγαζιά στο κέντρο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα :Λεμεσό Πάφο Λεμεσό  

Η Πάφος είναι αρχικά η πρώτη μας επιλογή από την Αθήνα πως δεν θα μπορούσαμε να μην την επισκεφτούμε. Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την θαυμάσια και τόσο γνωστή Πάφο. Στο δρόμο μας θα δούμε εξωτερικά το Κολόσι με το Μεσαιωνικό φρούριο του Κολοσσίου με τους περίφημους Ναίτες .Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στη πέτρα του Ρωμιού. Εδώ κατά την παράδοση αναδύθηκε από τους Αφρούς η Αφροδίτη γι’ αυτό και ονομάστηκε νησί της Αφροδίτης. Μαγευτική, θέα αφού εδώ θα πίουμε ένα καφεδάκι και θα βγάλουμε μοναδικές  φωτογραφίες. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στην Πάφο. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία και τη στήλη όπου ο Απόστολος Παύλος μαστιγώθηκε. Από τις βουρδουλιές στην πλάτη του Απόστολου Παύλου βγήκε η φράση: «Παρά μία τεσσαράκοντα». Ελεύθερος χρόνος στη διάθεσης σας για να κάνετε τις αγορές σας ή μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια, για φαγητό στις πολύ όμορφες ψαροταβέρνες).  Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο μας.

6η μέρα: Αγία Νάπα Δερύνεια Παραλίμνη Αναχώρηση για την Αθήνα!!

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για να γνωρίσουμε το ανατολικό άκρο της Κύπρου περιδιαβάζοντας την πράσινη γραμμή κατά μήκος της επαρχίας Αμμοχώστου. Αφού φτάσουμε στην Λάρνακα θα κατευθυνθούμε βορειοανατολικά στην Βάση της Δεκέλειας και δια μέσω αυτής θα φτάσουμε στο δασάκι της Άχνας. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στον Άγιο Κενδέα όπου κατά την εισβολή του 74 ο Άγιος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων αλλά και των Μοναχών της Μονής στάθηκε εμπόδιο στην προέλαση των Τούρκων. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην Δερύνεια όπου από το παρατηρητήριο της Εθνικής φρουράς θα δούμε την πόλη φάντασμα Αμμόχωστο. Αργότερα θα περάσουμε από τον όμορφο Πρωταρά και συνεχίζοντας θα φτάσουμε στην Αγία Νάπα. Θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό ομώνυμο μοναστήρι και θα συνεχίσουμε για την Λάρνακα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό διότι εκεί μπορεί κανείς να βρει τα πάντα για φαγητό και σε καλές τιμές. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο Λάρνακας και πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

TIMH KAT’ ATOMO : €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 120 €ΥΡΩ

Η εκδρομή στην Κύπρο περιλαμβάνει:

Αεροπορικό εισιτήριο Αθήνα-Λάρνακα-Αθήνα.
Φόρους Αεροδρομίων.
Μία βαλίτσα μέχρι 20 κιλά και μια χειραποσκευή κατ’ άτομο.
Ξενοδοχείο 3+ * πολύ καλό μέσα στην Λεμεσό και 70 μέτρα από την θάλασσα.
Πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας της ημέρες των εκδρομών
Πέντε πρωινά σε μπουφέ.
Πέντε δείπνα επίσης σε μπουφέ.
Τοπικός αρχηγός ξεναγός στην Κύπρο.
Κυπριακή Βραδιά με χορούς και τραγούδια.
Αρχηγός του γραφείου μαζί σε όλη την εκδρομή
Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ποτά στα γεύματα
Τυχόν εισόδους σε Μουσεία
Φιλοδωρήματα όπου χρειάζεται 

Κρατήσεις Θέσεων 

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι 

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr