Πάσχα στην Βιέννη 2022 Κρεμς – Durnstein – Κοιλάδα βάχαου – Μοναστήρι Μελκ

2022-10-03T15:52:52+03:00

Ημέρα 1η: Αθήνα – Βιέννη (ξενάγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και απευθείας πανοραμική ξενάγηση της πόλης που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη όταν οι Αψβούργοι εκλέγονταν, σχεδόν αδιάκοπα για τέσσερις συνεχείς αιώνες, ηγεμόνες της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η περίφημη Ρίνγκστρασε που θα διασχίσουμε στο κέντρο της πόλης, κατασκευάστηκε ως περιφερειακός δρόμος που συνέδεε τα νέα καλλιτεχνικά κτίρια με τις δημόσιες υπηρεσίες όταν κατεδαφίστηκαν οι αμυντικές οχυρώσεις της. Θα θαυμάσουμε το επιβλητικό κτίριο της Όπερας που άνοιξε το 1869 και παραμένει το επίκεντρο της πολιτιστικής ζωής της Βιέννης, το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ που περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, κτίρια μουσείων, την Αυστριακή Εθνική βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας καθώς και τα γραφεία του προέδρου της χώρας. Εδώ ήταν η έδρα της αυστριακής εξουσίας για έξι αιώνες όπου όλοι οι ηγεμόνες φιλοδοξούσαν να αφήσουν το στίγμα τους. Επίσης, θα δούμε το Κοινοβούλιο σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Θεόφιλο Χάνσεν και το νεογοτθικό δημαρχείο, έδρα του δήμου της Βιέννης και της τοπικής κυβέρνησης, που οικοδομήθηκε μεταξύ 1872 και 1883 με τον τεράστιο κεντρικό πύργο του να καταλήγει στο 3 μέτρων άγαλμα ενός ιππότη με δόρυ. Βλέπουμε ακόμη το Εθνικό Θέατρο που αποτελεί την πλέον επιφανή σκηνή του γερμανόφωνου κόσμου, χτισμένο αρχικά επί Μαρίας Θηρεσίας και μεταγενέστερα σε ρυθμό ιταλικής Αναγέννησης και την ατμοσφαιρική Κάρλσκιρχε. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε εσωτερικά το παλάτι της Σίσσυ, το περίφημο Schönbrunn, το οποίο οφείλει τη σημερινή του μορφή στη Μαρία Θηρεσία. Οι έξοχοι κήποι του θεωρούνται από πολλούς ισάξιοι αυτών των Βερσαλλιών. Τέλος θα δούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, σήμα κατατεθέν στο κέντρο της πόλης και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να χαρείτε τις ομορφιές της αριστοκρατικής αυτής πόλης.

Ημέρα 2η: Βιέννη (ελεύθερη μέρα)

Ημέρα ελεύθερη στην αυστριακή πρωτεύουσα να την αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Μπορείτε να πιείτε έναν καφέ στα ατμοσφαιρικά καφενεία Ζάχερ, Λάντμαν, Σεντράλ, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των Βιεννέζων ή να κάνετε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό πεζόδρομο Κέρτνερστρασε με τα καταστήματα που πουλάνε τα εκπληκτικά σοκολατάκια και λικέρ Μότσαρτ. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο στις παραδοσιακές βιεννέζικες ταβέρνες του Γκρίντσιχ που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές, δοκιμάζοντας το φετινό κρασί και τοπικά εδέσματα.

Ημέρα 3η: Βιέννη (Κρεμς – Durnstein – Κοιλάδα βάχαου – Μοναστήρι Μελκ)

Πρωινό και αναχώρηση για μία υπέροχη εκδρομή, στην πιο όμορφη περιοχή του κρατιδίου της Κάτω Αυστρίας. Ξεκινάμε με επίσκεψη στην πόλη Κρέμς, την αρχαιότερη πόλη της κάτω Αυστρίας. Περίπατος στο κέντρο  και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης. Συνεχίζουμε περνώντας εκπληκτικά τοπία,  γραφικά χωριουδάκια που θα μας μείνουν αποτυπωμένα στη μνήμη μας για πάντα. Θα καταλήξουμε στο Dürnstein με τους αμπελώνες και τους καταπληκτικούς ποδηλατοδρόμους. Κατόπιν περνώντας από τα γραφικά χωριά και τους καλοδιατηρημένους Μεσαιωνικούς Οικισμούς, από αμπελώνες και κάστρα, κόντρα στην ροή του Δούναβη, θα διασχίσουμε την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βάχαου, το πιο στενό πέρασμα του ποταμού σε Αυστριακό έδαφος, για να καταλήξουμε σε ένα σημαντικότατο μνημείο. Εδώ στο περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μέλκ με τη χιλιόχρονη ιστορία, την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων Μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα, καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης. Επιστροφή στη Βιέννη και ελεύθερος χρόνος.

Ημέρα 4η: Βιέννη (προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ, μιν. συμμετοχή 10 ατόμων)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό Σάλτσμπουργκ, τη πόλη του Μότσαρτ. Μετά από μία θαυμάσια διαδρομή, θα φτάσουμε στο γραφικό Σάλτσμπουργκ. Εδώ θα περάσουμε από τους κήπους του ανακτόρου Μίραμπελ και τον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα σοκάκια της πόλης θα επισκεφτούμε  το σπίτι του Μότσαρτ. Κατόπιν θα περιηγηθούμε στο Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Αγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα γραφικά δρομάκια του ιστορικού κέντρου με τις μεσαιωνικές καμάρες και τις περίτεχνες προσόψεις. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν (με το τρενάκι) στο μεσαιωνικό κάστρο Hohensalzburg, που αποτελεί το βασικότερο αξιοθέατο της πόλης. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και καλύτερα συντηρημένο κάστρο της κεντρικής Ευρώπης του 11ου αιώνα. Είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και φαίνεται κυριολεκτικά από παντού, εφόσον είναι χτισμένο στα 119 μέτρα, απ΄όπου και μπορείτε να θαυμάσετε την πόλη από ψηλά, το ποτάμι που τη διασχίζει και την ευρύτερη περιοχή των Άλπεων, με τις χιονισμένες κορυφές. Μαγευτική η εικόνα! Το βράδυ επιστροφή στη Βιέννη.

Ημέρα 5η: Βιέννη – Δάση Μάγιερλινγκ – Μπάντεν – Αθήνα

Μετά το τελευταίο πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τα περίχωρα της Βιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν. Χρόνος  ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Το ταξίδι με μια ματιά… σχεδιασμένο 

 • ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ πτήσεις με AUSTRIAN
 • Διαμονή σε ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ κεντρικά ξενοδοχεία 4* & 5*
  Β.W. AMEDIA 4*   —   HILTON PARK  5*
 • Πρωινά μπουφέ καθημερινά στα ξενοδοχεία
 • Ξενάγηση στην αριστοκρατική πόλη της Βιέννης
 • Επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του εντυπωσιακού Σένμπρουν, κατοικία των αυτοκρατόρων της Αυστροουγγαρίας
  Ολοήμερη εκδρομή στο Κρεμς, την αρχαιότερη πόλη της κάτω Αυστρίας, στο Durnstein με τους υπέροχους αμπελώνες, στην ειδυλλιακή κοιλάδα Βάχαου & στο μοναστηριακό συγκρότημα του Μελκ
 • Εκδρομή στα βιεννέζικα δάση και στην λουτρόπολη του Μπάντεν & επίσκεψη στο κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο του Πρίγκηπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα
 • Προαιρετική εκδρομή στο παραμυθένιο Σάλτσμπουργκ με το επιβλητικό κάστρο και τα χιονισμένα βουνά των Άλπεων
 • Ελληνόφωνος τοπικός συνοδός αρχηγός
Αναχώρηση Δωμάτιο Τιμή κατ’ άτομο Bonus Κράτηση
21/04/2022 Δίκλινο
495
Ξενοδοχείο ΒW Amedia 4*
Φόροι
160
Συνολική Τιμή
655
21/04/2022 Μονόκλινο
675
Ξενοδοχείο ΒW Amedia 4*
Φόροι
160
Συνολική Τιμή
835
21/04/2022 Δίκλινο
685
Ξενοδοχείο Hilton Park 5*
Φόροι
160
Συνολική Τιμή
845
21/04/2022 Μονόκλινο
965
Ξενοδοχείο Hilton Park 5*
Φόροι
160
Συνολική Τιμή
1.125

Διαδρομή Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης
Αθήνα – Βιέννη 06.40 07:55
Βιέννη – Αθήνα 22:05 01:10*

Πτήσεις: Austrian Airlines

(*) Άφιξη την επόμενη μέρα

Κάνε τώρα την κράτηση σου…😉
*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131
Go to Top