ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:22/04/2022

ΤΕΣΣΕΡΗΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ  ΖΑΚΥΝΘΟ ΠΑΣΧΑ  2022

Μ. Παρασκευή:  Αναχώρηση απο Σύνταγμα 06:00 Ομόνοια  και Sergiani Travel στο γραφείο μας 06:30 με ενδιάμεση στάση και άφιξη στο λιμάνι της Κυλλήνης. Θα επιβιβαστούμε στο καράβι  των 10.15 από κυλλήνη και  θα είμαστε στην Ζάκυνθο  στις 13.45 , για  την Αποκαθήλωση που ξεκινά στις  14.15. Παρακολούθηση της αποκαθήλωσης και φαγητό, άφιξη στο ξενοδοχείο , τακτοποίηση, ξεκούραση στις 19.00 φαγητό νηστίσιμο  και μη νηστίσιμο  στις 20.15 θα αναχώρησουμε  για το παραδοσιακό χωριό Γαϊτάνι για την παρακολούθηση του Επιταφίου και προσκύνημα στο Σκήνωμα του Όσιου Ιωσήφόπου βρίσκεται μέσα στην εκκλησία και ήρθε εδώ το 1669 από τους πρόσφυγες κρητικούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για  ξεκούραση. Στις 03.00 το πρωί αν θέλετε (Προαιρετικό) υπάρχει το έθιμο στην πόλη της Ζακύνθου να βγαίνει μόνο ένας επιτάφιος από την Μητροπολιτική Εκκλησία στις 04.00. Ο Επιτάφιος που δεν στολίζεται με λουλούδια αλλά είναι επενδυμένος με κόκκινο βελούδο και φύλλο χρυσού φέροντας το ξύλινο αμνό περιφέρεται σε όλη την πόλη. Είναι ο μοναδικός Επιτάφιος σε ολόκληρη την Ελλάδα που λιτανευεται ξημερώματα του Μ. Σαββάτου! Η Λιτανεία συνοδεύεται από τις φιλαρμονικές του Δήμου και της Αστυνομίας. Μετά την λήξη της περιφοράς  και την πρώτη Ανάσταση στις 06.00 λαμβάνει χώρα το έθιμο «Γκλόρια» σε ανάμνηση της δόξας του Χριστού μετά την Ανάσταση και εκατοντάδες στάμνες σπάνε από τους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, ως πρώτη εκδήλωση χαράς για το αναστάσιμο γεγονός.

Μ. Σάββατο:   Μετά το πρωινό στις 09.00 θα αναχωρήσουμε για γύρο νησιού όπου θα  επίσκευτούμε το χωριό Μαχαιράδο την Εκκλησία της Αγίας Μαύρας.  Συνεχίζουμε τον γύρο περνώντας μέσα από όμορφα παραδοσιακά χωριά, στάση για καφέ, όπου θα καταλήξουμε στο βορειότερο σημείο του νησιού όπου θα παραμείνουμε για φαγητό σε παραθαλάσσιο ταβερνάκι, και προαιρετική επίσκεψη με βαρκάκια στην παραλία του Ναυαγίου και τα Γαλάζια σπήλαια( ναυάγιο + σπήλαια 17€  , μόνο σπήλαια 10€ το άτομο). Επιστροφή για το ξενοδοχείο  αφού πρώτα επισκεφτούμε Τοπικό Μαντολατοποιείο για να δοκιμάσουμε τα προϊόντα του.  Ξεκούραση και στις 23.00 αναχώρηση για την πόλη της Ζακύνθου όπου θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το Αναστάσιμο δείπνο, με ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κυριακή του Πάσχα:   Πρωινό και στις 11.00 αρχίζουν τα πρώτα μεζεδάκια, ακολουθεί ο Οβελίας όπου θα ψήνεται από νωρίς το πρωί στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου. Ακολουθεί γλέντι με ζωντανή μουσική. Το βράδυ (προαιρετικά) θα μεταβούμε σε τοπική ταβέρνα για  φαγητό, Ζακυνθινές Καντάδες, γλέντι και χορό 20€ το άτομο.

Δευτέρα του Πάσχα Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μπόχαλη και επίσκεψη στο λόφο του Στράνη όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον «Ύμνο της Ελευθερίας» και τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους». Η Μπόχαλη είναι η πιο ξακουστή περιοχή του νησιού  η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πόλεως της Ζακύνθου και απέχει μόλις 2 χμ από αυτήν. Στη συνέχεια αναχώρηση για την πόλη της Ζακύνθου προσκύνημα στον Αγ. Διονύσιο, Ελεύθερος χρόνος επιβίβαση στο καραβι και επιστροφή στην Αθήνα!!

Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδρομής:

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:


Για κρατήσεις έως  15/04/2022  Μονόκλινο:   270€
Για κρατήσεις έως  15/04/2022  Δίκλινο   210€
Για κρατήσεις έως  15/04/2022  Τρίτο άτομο έως 12 ετών :   180€
Οι τιμές πέραν της  15/04/ διαμορφώνοται με άυξηση 20%

Εκδρομές – περιηγήσεις με πούλμαν.
Διαμονή – 3 διανυκτερεύσεις PLANOS BEACH HOTEL 4*
Δείπνο της Μ. Παρασκευής,
Αναστάσιμο Δείπνο
Πασχαλινό εορταστικό γεύμα

3 πρωινά σε μπουφέ
 Εισιτήρια του πλοίου
Συνοδός.
Φ.Π.Α.13%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΩΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452