ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 12/10/2019

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Τα Μέθανα βρίσκονται στην βορειοανατολική Πελοπόννησο. Η χερσόνησος είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά της και το ηφαίστειο στο χωριό Καμένη Χώρα. Μαζί με τα ηφαίστεια της Μήλου, της Σαντορίνης και της Νισύρου, τα Μέθανα ανήκουν στο ηφαιστειακό τόξο του Νοτίου Αιγαίου, το οποίο σχετίζεται με τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Ελλάδας. Τελευταία έκρηξη ήταν το 1700. Στα Μέθανα υπάρχουν περίπου 60 χλμ σηματοδοτημένα μονοπάτια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1 ημέρα.
Αναχωρούμε από την Αθήνα στις 08:00 με προορισμό τα Μέθανα μέσω στάσεων. Θα κατευθυνθούμε απευθείας για την πεζοπορία έχοντας 3 επιλογές. Η μεγάλη διαδρομή διάρκειας 6 ωρών δυσκολίας Β’. Η μικρή διαδρομή διάρκειας 3 ωρών δυσκολίας Α’. Και η mini διαδρομή 1 ώρας σύνολο. Και οι τρεις επιλογές έχουν κοινό σημείο τον εντυπωσιακό κρατήρα του ανενεργού ηφαιστείου! Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας μπροστά στη θάλασσα για ξεκούραση και το βράδυ θα φάμε σε ταβέρνα κουβεντιάζοντας περί ταξιδίων!!
2 ημέρα.
Αφού χορτάσουμε ύπνο και πρωινό, θα επισκεφθούμε τη φυσική πηγή ιαματικών λουτρών για ένα πρωινό αναζωογονητικό μπανάκι! Στον ίδιο χώρο θα κάνουμε καγιάκ θαλάσσης, ακόμα και όσοι δεν έχουν ξανακάνει καθώς θα μας επιβλέπει ειδικός προπονητής! Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε το σπήλαιο Περιστέρι, ένα από τα πιο άγνωστα σπήλαια της Ελλάδας που έχει δημιουργήσει στα σπλάχνα του δύο θαυμάσιες υπόγειες λίμνες! Αναχώρηση και επιστροφή στην Αθήνα το βραδάκι.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Σαββάτο 12/10, 08:00 από Σύνταγμα.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Κυριακή 13/10, 21:00 στο Σϋνταγμα

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ
Σε δίκλινο δωμάτιο 150€
Σε μονόκλινο δωμάτιο 160€
Σε τρίκλινο δωμάτιο 140€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Πρωινό σε μπουφέ του ξενοδοχείου
Μεταφορά με το λεωφορείο μας
Προπονητής και εξοπλισμός για το καγιάκ
Έμπειρος συνοδός για τις πεζοπορίες
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Φαγητά και προσωπικά έξοδα
Φόρος διαμονής ξενοδοχείου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξυλιάς Ανδρέας 6945598962

Κατάλληλο για όλους με καλή φυσική κατάσταση.