ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

1η ημέρα:  ΑΘΗΝΑ-ΣΙΑΤΙΣΤΑ-ΚΟΖΑΝΗ

Αναχώρηση 07:15 ΣΥΝΤΑΓΜΑ & ΟΜΟΝΟΙΑ ημίωρη στάση στην περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε μέσω Καλαμπάκας, στάση, γεύμα προαιρετικά στην Σιάτιστα για να καταλήξουμε το απόγευμα στην όμορφη πόλη της Κοζάνης . Η Σιάτιστα, κωμόπολη της Δυτικής Μακεδονίας, 28 χλμ δυτικά της Κοζάνης, ριζωμένη στην πλαγιά του βουνού Βέλια σε υψόμετρο πάνω από 900 μ και πρωτεύουσα του Βοΐου, βρίσκεται σε απόσταση 5 χλμ. από τον Αλιάκμονα. Απλώνεται σε δύο συνοικίες, τη Χώρα (Άνω Σιάτιστα) και τη Γεράνεια (Κάτω Σιάτιστα). Η Σιάτιστα ιδρύθηκε μετά την κατάληψη της Μακεδονίας από τους Tούρκους (15ος αιώνας) και εξελίχθηκε σε σημαντικό αστικό κέντρο χάρη στην κατεργασία του δέρματος και της γούνας, την αμπελοκαλλιέργεια, την ανάπτυξη της βαφικής και της υφαντικής. Γνώρισε οικονομική και πνευματική ακμή το 18ο και το 19ο αιώνα, όταν οι εμπορικοί οίκοι της ανέπτυξαν δραστηριότητα τόσο στην ευρύτερη τουρκοκρατούμενη περιοχή όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης. Τα γουναρικά, τα κρασιά και η ρακή της Σιάτιστας απέκτησαν την περίοδο εκείνη μεγάλη φήμη σε πόλεις όπως η Βενετία, η Βιέννη, η Λιψία, η Μόσχα και η Βουδαπέστη. Αψευδείς μάρτυρες της ανάπτυξης αυτής είναι οι εκκλησίες, τα σχολεία και τα σπουδαία αρχοντικά της πόλης που διατηρούνται ως σήμερα. Η Σιάτιστα έχει 5.642 κατοίκους. Απέχει 27 χλμ Δ από την πρωτεύουσα. Στην συνέχεια για το ξενοδοχείο μας τακτοποίηση ΡΕΒΕΓΙΟΝ σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής.

2η ημέρα: ΚΟΖΑΝΗ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΑΓΙΟΣ ΑΧΙΛΕΙΟΣ- ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΚΟΖΑΝΗ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή από το Πισοδέρι, με το ομώνυμο χιονοδρομικό, θα φθάσουμε στη γραφικό  νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη μικρή Πρέσπα. << Η Μικρή Πρέσπα>> Μία πλωτή πεζογέφυρα μήκους 650 μ. ενώνει τη στεριά με τον Άγιο Αχίλλειο, το ακριτικό νησάκι μέσα στη λίμνη Μικρή Πρέσπα, όπου δεσπόζει το μνημείο-σύμβολο των Πρεσπών, η Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου. Σε μικρή απόσταση από τον οικισμό βρίσκεται ο ναός του Αγίου Αχιλλείου, μία από τις μεγαλύτερες βασιλικές της Ελλάδας που έδωσε το όνομα στο νησί, καθώς και ο τάφος του Αγίου Αχιλλείου. Ο μεγαλοπρεπής ναός κτίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα από τον Βούλγαρο τσάρο Σαμουήλ για να στεγάσει το σκήνωμα του Αγίου Αχιλλείου, επισκόπου Λαρίσης και τοπικού αγίου, το οποίο είχαν μεταφέρει από τη Λάρισα τα βουλγαρικά στρατεύματα, μετά την κατάληψη της θεσσαλικής πόλης. Ο Βούλγαρος τσάρος εξορμούσε κατά των Βυζαντινών και σχεδίαζε να κάνει την Πρέσπα πρωτεύουσα του νέου αυτόνομου κράτους του, αλλά τελικά νικήθηκε από τον Βασίλειο Β’ τον Βουλγαροκτόνο που ανακατέλαβε την περιοχή. Από το 1018 και εξής, ο ναός λειτούργησε ως επισκοπικός έως τις πρώτες δεκαετίες του 15ου αιώνα Η λίμνη Μικρή Πρέσπα είναι ένα υγρότοπος διεθνούς σημασίας και τόπος ιδιαίτερης σπουδαιότητας για τις αποικίες αργυροπελεκάνων, καθώς και τόπος αναπαραγωγής άλλων υδρόβιων πτηνών, όπως ερωδιών και κορμοράνων. Στον μοναδικό οικισμό των μόλις 23 μόνιμων κατοίκων του νησιού στέκουν μόνον 11 σπίτια. Κάποια ερειπωμένα και όλα στοιχειωμένα από ένα θρύλο που λέει ότι, αν χτιστεί ένα καινούριο σπίτι στο νησάκι κάποιο από τα παλιά θα πέσει… Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν πάνω στο νησί και στο λιμανάκι του οικισμού δένουν τις βάρκες τους οι ντόπιοι. Στην συνέχεια για την όμορφη Καστοριά για φαγητό βόλτα και καφέ. Η λίμνη Ορεστιάδα έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Φύση 2000», έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους» και είναι μια από τις 196 Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (ΣΠΠ) που έχουν οριστεί στην Ελληνική Επικράτεια. Η λίμνη, υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 χρόνια (κατά το Μειόκαινο) και η σημερινή της μορφή αποτελεί κατάλοιπο μιας παλιότερης εκτεταμένης λίμνης με έκταση 164 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βάθος που ξεπερνούσε τα 50 μέτρα (κατά το Τεταρτογενές). . Ενυδρείο Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» Το Ενυδρείο Καστοριάς «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» άνοιξε τις πύλες του για το κοινό, μετά από σχεδόν δύο χρόνια προετοιμασίας, στις 3 Ιουλίου 2012 μετά τα εγκαίνια που τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Δυτική Μακεδονία (προς τιμήν του οποίου ως «Πράσινος» Πατριάρχης, το ενυδρείο πήρε το όνομά του). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση!!

3η ημέρα: ΚΟΖΑΝΗ-ΝΥΜΦΑΙΟ-ΑΡΚΤΟΥΡΟ-ΠΑΛΙΟ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ-ΕΔΕΣΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και επίσκεψη στο ορεινό Νυμφαίο στην πλαγιά του όρους Βίτσι σε υψόμετρο 1.350μ. με τα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής σπίτια, το ερειπωμένο Αρχοντικό – Αρχηγείο του Μακεδονικού αγώνα αλλά και το καταφύγιο της καφέ Αρκούδας “Αρκτούρος”.
Καταφύγιο της Αρκούδας:
Τι λέτε μπορείτε να γνωρίσετε όλες τις αρκούδες που φιλοξενούνται από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ σε μία ειδικά περιφραγμένη έκταση 50 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 1.350μ. Αξέχαστη εμπειρία! Για την ασφάλειά σας συστήνεται η χρήση ορειβατικού, πεζοπορικού ή αθλητικού παπουτσιού καθώς το μονοπάτι είναι δασικό. Ελεύθερος χρόνος στον παραδοσιακό οικισμό το <<ΝΥΜΦΑΙΟ>> για τον καφέ μας και συνεχίζουμε για το χωριό <<Παλιός Αγίος Αθανάσιος>> Σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από την πόλη της Έδεσσας και πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν, βρίσκεται ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Παλιού Αγίου Αθανασίου ή Τσέγανη, όπως ονομαζόταν παλιά. Χτισμένος σε υψόμετρο 1200 μέτρων, στους πρόποδες του όρους Βόρας, παρά το γεγονός, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε νεκρώσει, αποτελεί πλέον τον πιο χειμερινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας. Το χωριό χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα από κτηνοτρόφους και χτίστες από την Ήπειρο ενώ το 1992 χαρακτηρίστηκε παραδοσιακός.
Όσιοι επισκέπτες,  επιλέγουν τον Παλιό Άγιο Αθανάσιο, μαγεύονται από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με τα κεραμίδια, δείγματα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πελεκητή πέτρα. Με την δημιουργία του χιονοδρομικού κέντρο Καϊμακτσαλάν, το χωριό μεταμορφώθηκε σε έναν κοσμικό οικισμό, ο οποίος θεωρείται ένας από τα ομορφότερους ορεινούς οικισμούς της  Ελλάδας, με παραδοσιακούς ξενώνες, εντυπωσιακές αναπαλαιωμένες κατοικίες, γραφικά μαγαζάκια και κυρίως νυχτερινά κέντρα, που υπόσχονται έντονες βραδιές στους εκδρομείς, που επιθυμούν διασκέδαση μέχρι πρωίας.
Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΡΩΝ 
Συνεχίζουμε για μια γρήγορη επίσκεψη στην πόλη των Νερών την  Έδεσσα με τους φανταστικούς καταρράκτες. Παλαιότερα η Έδεσσα ταυτιζόταν με τις Aιγές, την πρώτη πόλη των Μακεδόνων, άποψη που αποδείχτηκε εσφαλμένη μετά τα λαμπρά ανασκαφικά ευρήματα που έφερε στο φως ο αείμνηστος καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος στη Bεργίνα της Ημαθίας. Χτισμένη σε περιοχή κατοικημένη από τους Προϊστορικούς Χρόνους (3η χιλιετία π.Χ.), η αρχαία πόλη της Έδεσσας είχε αρχικά τη μορφή ενός μικρού αγροτικού οικισμού, ο οποίος από τα τέλη των Κλασικών Χρόνων εξελίχθηκε σε μια σύνθετη, τειχισμένη πόλη, χτισμένη σε δύο επίπεδα, την ακρόπολη (κάτω από τα θεμέλια της σύγχρονης Έδεσσας) και την κάτω πόλη (στα ριζά του βράχου, όπου απλώνεται η κοιλάδα του Λόγγου). Μετά από μια γεμάτη ημέρα με εικόνες και όμορφα Τοπία θα συνεχίσουμε για το ξενοδοχείο μας όπου θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΚΑΣΤΡΑ-ΓΕΝΤΙ ΚΟΥΛΕ-ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και αναχώρηση με μια βόλτα στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης είναι ένα σύμπλεγμα τειχών, πύργων και οχυρώσεων με μοναδική αρχαιολογική, αρχιτεκτονική και ιστορική σημασία. Αυτό που λέμε σήμερα “Κάστρα της Θεσσαλονίκης” είναι μέρος μόνο της παλιάς οχύρωσης. Στην αρχική τους μορφή, τα τείχη και τα κάστρα της Θεσσαλονίκης περιέβαλλαν ολόκληρη την πόλη, συμπεριλαμβανομένης της πλευράς που βρέχεται από τη θάλασσα. Η σχεδίαση και η τεχνολογία των τειχών τα κάνει να μοιάζουν πολύ με τα βυζαντινά τείχη της Κωνσταντινούπολης, αν και βέβαια το μέγεθος διαφέρει. Επόμενη στάση στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης για ψώνια φαγητό βόλτες. Αναχώρηση το μεσημέρι στις 14:30 ραντεβού όπου θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι με ενδιάμεσες στάσεις προς την Αθήνα.
Σας υπογράφουμε την εκδρομή και τα εγγυημένα χαμόγελα !!

Κάνε τώρα την κράτηση σου…😉
*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/
Alpha Bank IBAN: GR 6401403470347002310022249
Alpha Bank: 347002310022249
Παραλήπτης: Γεώργιος Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν.
Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
2 Διανυκτερέυσεις στο Hotel ELENA KOZANH
1 Διανυκτέρευση στο Perinthos Hotel Θεσσαλονίκη
3 Πρωινά σερβιριστά σε μπουφέ
1 Ρεβεγιόν  σε τοπική Ταβέρνα
Μονόκλινο:
Δίκλινο:
Τρίτο άτομο:
– Πολυτελές & κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας μας
– Πληρότητα 85% σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών
– Όλα τα πούλμαν μας διαθέτουν αντισηπτικό κατά την είσοδο &έξοδο
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ολη την διάρκεια του ταξιδιού σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας
-Όλα τα οχήματα μας απολυμαίνονται  κάθε 4 ημέρες από την εταιρία και στο τέλος κάθε ημέρας από το προσωπικό του γραφείου.
– Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
-ΦΠΑ 13%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
Εισιτήρια καταφύγιο αρκούδας
€6 για ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. €4 για παιδιά 3-12 ετών. Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 3 ετών.
Φόρος διανυκτέρευσης
-Ατομικά έξοδα, φαγητό, και ότι αναφέρει το πρόγραμμα μας προαιρετικό.