ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:23/07/2022

2Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/08/2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1η Ημέρα: Αθήνα – Κορωνησία  Άρτας – Άρτα (ξενοδοχείο)

Αναχώρηση στις 06:45 το πρωί από το Γραφείο, 07:00 από Σύνταγμα και 07:20 από Ομόνοια με το πούλμαν και με ενδιάμεση στάση για ξεκούραση – καφέ, στη συνέχεια διαμέσου Ρίου Αντιρρίου θα καταλήξουμε στην ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ, το μικρό ψαράδικο οικισμό. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες, οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το νησάκι, μπάνιο και μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα αναχώρηση για το ξενοδοχείο που βρίσκεται στην περιοχή της Άρτας. Τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Πάργα – Κρουαζιέρα Παξοί – Αντίπαξοι – Άρτα (ξενοδοχείο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ΠΑΡΓΑ. Επιβίβαση στο πλοίο για την  προαιρετική µας κρουαζιέρα για ΠΑΞΟΥΣ και ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ. Μπάνιο θα κάνουμε πάνω από το κρουαζιερόπλοιο στις παραλίες  που επιτρέπονται οι βουτιές. Θα δούμε τις Γαλάζιες Σπηλιές και μια βουτιά δεν θα μας χαλάσει να βουτήξουμε στα καταγάλανα νερά!! Θα παραμείνουμε στην πρωτεύουσα των Παξών, το Γάιο, 2μιση ώρες ελεύθερο χρόνο. Οι Παξοί είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας, ένα πραγματικό στολίδι του Ιονίου Πελάγους. Είναι ιδανικός προορισμός για χαλαρές διακοπές κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο με φόντο γραφικά τοπία. Παρόλο που οι Παξοί είναι το μικρότερο νησί του Ιονίου Πελάγους, προσφέρουν πολλές επιλογές για δραστηριότητες. Στο δυτικό τμήμα του νησιού κυριαρχούν τα εντυπωσιακά, άγρια τοπία, ενώ η νότια πλευρά έχει έναν πιο ήπιο, κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Στους Παξούς θα βρούμε, πολλές όμορφες βυζαντινές εκκλησίες και σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος – βόλτα στα σοκάκια του Γάιου, επίσκεψη στο ενετικό κάστρο της νησίδας του Αγίου Νικολάου, επίσκεψη στο Αγγλικό Κυβερνείο, επίσκεψη στο Μουσείο των Παξών – (προαιρετικά). Επιστροφή στην ΠΑΡΓΑ το απογευματάκι όπου θα παραμείνουμε για την βόλτα και το καφεδάκι μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με όμορφες εικόνες των Παξών και της Πάργας. – Όσοι δεν συμμετέχουν θα έχουν ελεύθερο χρόνο στην Πάργα -. Επιστροφή στο ξενοδοχείο µας. Ξεκούραση – διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα (Παλαιοκαστρίτσα – Μοναστήρι Παναγίας Παλαιοκαστρίτσας – Παραλία – Κανόνι – Ποντικονήσι) –  Άρτα (ξενοδοχείο)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με το πούλμαν για την Ηγουμενίτσα, όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι για την όμορφη ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη συνέχεια για την ξακουστή ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ, αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της, με σήμα κατατεθέν της τα κρυστάλλινα νερά της αλλά και τη βραχώδη ακτή της με κόλπους χωρίς άμμο. Η ομορφιά εξάλλου του φυσικού τοπίου της περιοχής δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο, μιας και ο επισκέπτης μαγεύεται από το πράσινο των πεύκων και από τις ακρογιαλιές με τις χρυσαφένιες αμμουδιές, μαγεύει με τα κρύα και κρυστάλλινα νερά της ενώ η κεντρική οργανωμένη παραλία της παρέχει όλες τις ανέσεις στον επισκέπτη. Πρώτη μας στάση το μοναστήρι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της βορειοδυτικής Κέρκυρας. Σύμφωνα με εγχάρακτη χρονολογία στη πύλη, η μονή ιδρύθηκε το 1228 στο σημείο που είχε βρεθεί η εικόνα της Θεοτόκου. Το κτίσμα που σήμερα βλέπει ο επισκέπτης είναι μεταγενέστερο και χρονολογείται από τον 18ο αιώνα. Τα πρώτα κτίσματα πιθανολογείται ότι ήταν μέρος παλαιότερης οχύρωσης κάστρου, απ’ όπου και το όνομα Παλαιοκαστρίτσα. Το μοναστήρι καταστράφηκε από τους Γενοβέζους το 1403 και από τους Τούρκους το 1537 αλλά ξανακτίσθηκε και διατηρείται έως σήμερα με αρκετές προσθήκες. Παραμονή για προσκύνημα. Έπειτα θα βρεθούμε σε κοντινή παραλία με γραφική θέα και κρυστάλλινα νερά, όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας. Στη συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο για το ΚΑΝΟΝΙ, όπου βρίσκεται στα νότια της χερσονήσου Παλαιόπολης. Ονομάστηκε Κανόνι όταν εγκαταστάθηκε εκεί η μονάδα του γαλλικού πυροβολικού το 1798. Ένα από τα κανόνια της πυροβολαρχίας βρίσκεται ακόμη στο τουριστικό περίπτερο. Μπροστά από το Κανόνι είναι η Μονή Βλαχερνών, που συνδέεται με τη στεριά με μια αποβάθρα τσιμέντου και χτίστηκε τον 17ο αιώνα. Από εκεί μπορεί κανείς να επισκεφθεί το ΠΟΝΤΙΚΟΝΗΣΙ, το οποίο σύμφωνα με τον Όμηρο ήταν το καράβι του Οδυσσέα, το οποίο πέτρωσε ο θεός Ποσειδώνας κατά τη διάρκεια της καταιγίδας, όταν ξέβρασε το θρυλικό ναυαγό στο νησί των Φαιάκων. Αυτή η τοποθεσία αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού και είναι ο τόπος περιπάτου, που προτιμούν περισσότερο οι ντόπιοι και οι επισκέπτες. Από τη θέση αυτή μπορεί κανείς να θαυμάσει το θαλασσί της θάλασσας να μπλέκεται με τα χρώματα που δίνει ο ήλιος στον ορίζοντα του ουρανού, όποια ώρα της ημέρας και αν το επισκεφτεί. Έπειτα  θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στα καντούνια, καφέ (προαιρετικά) μέχρι την αναχώρησή μας και επιβίβαση στο καράβι. Απόπλους για Ηγουμενίτσα και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση – Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Λευκάδα – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση με το πούλμαν (και με τις βαλίτσες μας), θα κατευθυνθούμε στη ΛΕΥΚΑΔΑ με τους γραφικούς οικισμούς, την πυκνή βλάστηση και τους εντυπωσιακούς όρμους με τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Πρώτη μας στάση η Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ που αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι. Βρίσκεται σε ύψωμα και έτσι έχει ωραία θέα προς πόλη, την λιμνοθάλασσα αλλά και τις παραλίες του νησιού. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑ, που κατατάσσεται από τους επισκέπτες ως η Νο1 επιλογή, με την υπέροχη, τεράστια αμμουδιά και τα μικροσκοπικά βοτσαλάκια. Δεν είναι μόνο το μαγικό μπλε του Ιονίου ή η μοναδική αύρα που έρχεται από τα beach bars και τους λουόμενους που κάνουν θαλάσσια σπορ, ή το εντυπωσιακό θέαμα των αλεξιπτωτιστών που ξεκινούν από τα καταπράσινα βουνά και περνάνε από πάνω σου λίγο πριν προσγειωθούν στην παραλία. Είναι όλα αυτά… μαζί! Το Κάθισμα είναι το μέρος όπου η άγρια ομορφιά και ο κοσμοπολίτικος αέρας συναντιούνται. Παραμονή για μπάνιο. Νωρίς το απόγευμα θα καταλήξουμε στο κέντρο της Λευκάδας για βόλτα στον κεντρικό πεζόδρομο στον οποίο θα βρούμε πολλά καταστήματα με σουβενίρ και παραδοσιακά προϊόντα του νησιού, καθώς και αρκετές καφετέριες και άλλα τουριστικά καταστήματα. Επιβίβαση στο πούλμαν με προορισμό την Αθήνα με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βραδάκι.

Τιμές κατ’ άτομο:

Περίοδος 23 – 26/07/2022  13 – 16/08/2022
Δίκλινο  220€ 240€
Μονόκλινο  270€ 290€
3ο άτομο  200€ 230€

Οι Παροχές που περιλαμβάνονται στην εκδρομή:

Μεταφορές – Περιηγήσεις  με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.

Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας.

Εισιτήρια πλοίου Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα.

Διόδια.

Πορθμείο Ρίο – Αντίρριο – Ρίο.

Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ARTA PALACE 4*

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα.

Φ.Π.Α. 13%

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο και είναι 3€ το δωμάτιο τη βραδιά.

Κρουαζιέρα Παξοί – Αντίπαξοι 30€/άτομο.

Φαγητά, Φιλοδωρίματα, Μουσεία, Προσωπικά ψώνια κ.τ.λ.

Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

** Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.