ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 05:30π.μ. για Κέρκυρα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο Ferryboatκαι μετά από 2 ώρες περίπου φτάνουμε στο καταπράσινο νησί των Φαιάκων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, παραλαβή δωματίων και μετά θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον. Ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχιλλέα να δεσπόζει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διασήμων φιλοσόφων καθώς και έναν κατάφυτο κήπο με πεζούλια. Κατόπιν αναχωρούμε για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τη μοναδική θέα που απλώνεται μπροστά του: καταπράσινες ακτές, το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με το Κανόνι με μια στενή λωρίδα στεριάς και το ξακουστό Ποντικονήσι, που έχει πάνω του μια εκκλησία του Παντοκράτορα κτισμένη τον 11ο ή 12ο αιώνα. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

9/04/2017 – Κυριακή:

Πρωινό στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα , πολιούχου της πόλης, όπου φυλάσσονται σε ασημένια λάναρκα τα οστά του Αγίου. Το μοναδικό στην Ευρώπη Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το οποίο στεγάζεται στα Παλαιά Ανάκτορα – επιβλητικό κτίσμα του 19 αιώνα, στο οποίο έγινε η Διάσκεψη κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Ιούνιο του 1994. Εδώ θα δούμε επίσης τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων, το Πολυγωνικό Βενετσιάνικο πηγάδι. Στη συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιά πόλης, θαυμάζοντας τα παραδοσιακά σπίτια με Ιταλική επίδραση, θα καταλήξουμε στο περίφημο Λιστόν, ένα εξαιρετικό δείγμα της Γαλλικής παρουσίας όπου θα απολαύσουμε τον καφέ ή το αναψυκτικό μας. Μπροστά μας ξετυλίγεται η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το Παλιό Φρούριο. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε στα πολλά μαγαζιά που βρίσκονται γύρω από τη Σπιανάδα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση.  Διανυκτέρευση.

10/04/2017 Δευτέρα:

Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε τη γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμενοι το βόρειο τμήμα του. Θα περάσουμε από τη Δασιά και θα καταλήξουμε στην περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, την τουριστικότερη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφτούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μια γιγαντιαίας φάλαινας, που φυλάσσονται στο μοναστήρι και συνεχίζοντας μετά το χωριό Κρήνη θα δούμε το Βυζαντινό Φρούριο  Αγγελόκαστρο, κτίσμα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη όπου και θα γευματίσουμε. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

11/04/2017-Τρίτη: 

Μετά το πρωινό αναχωρούμε από την Κέρκυρα και με το Ferryboatπερνάμε απέναντι στην Ηγουμενίτσα. Συνέχεια του ταξιδιού μας για την πόλη μας, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Άφιξη στην Αθήνα.

Τιμή Συμμετοχής: 150,00€

Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται:

1.    Μετακινήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.

2.    Εισιτήρια Ferryboat Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα

3.    Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο σε 2κλινα και 3κλινα δωμάτια

4.    Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο

5.    Έμπειρος συνοδός – αρχηγός

6.    Επίσημος ξεναγός στην Πόλη του Αχίλλειον

7.    Διόδια αυτοκινητοδρόμων και της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου

Δεν συμπεριλαμβάνονται:

1.    Οι είσοδοι στα μουσεία και τους ιστορικούς – αρχαιολογικούς χώρους

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές με προκαταβολή των 70,00€

Τα υπόλοιπα 2 ημέρες πριν την αναχώρηση

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

210-5712451-210-8212452