ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ 2019:

Αυλώνας μια φορά και έναν καιρό Βιωματικό Θεαματικό Πάρκο για Παιδιά
Τη ζωή μια άλλης εποχής στο χωριό θα συναντήσουμε στο Πάρκο στην Αυλώνα.
(Νερόμυλος,Αλώνι,Πατητήρι,Παραδοσιακά,σπίτια,Καφενείο,Μποστάνι με αρωματικά φυτά)
(Τα ζώα) Ταύροι, Πόνι, Κουνέλια, Κότες, Κατσίκες,Πρόβατα,Παγώνια, και περιφραγμένος χώρος με Ελάφια)
Οικολογικές Πρακτικές (κομπόστ, ανακύκλωση, και συλλογή βρόχινου νερού)
Τασπόρ (Γήπεδο 5χ5 με χορτοτάπητα γήπεδο βόλεϊ πίνκ πόνγκ:

Την ευθύνη του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν οι παιδαγωγοί καθηγητές φυσικής αγωγής Δημήτρης Αρβανίτης, Μαρία Κασωτάκη και Ελένη Βαρδακαστάνη, η σκηνογράφος – θεατρολόγος Νατάσα Τοδώρη, η απόφοιτη φιλοσοφικής Ιωάννα Σαπέρα και η οικογενειακή σχολική σύμβουλος Χαρά Τράπκου, ενώ τα σκηνικά εχουν δημιουργηθεί με ευθύνη των σκηνογράφων Πάνου και Μεταξίας Ψυχογιού και το σκηνικό των εποχιακών εργασιών από τους σκηνογράφους Περικλή και Μαρίνα Κυριακού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 στάδια κατά τη διάρκεια των οποίων μέσα από μια σειρά βιωματικών-θεατρικών παιχνιδιών, παντομίμας, ξεναγήσεων και παρουσιάσεων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή:

  • με τα σπίτια και το παντοπωλείο του χωριού όπως ήταν κάποτε,
  • τον κύκλο των γεωργικών εργασιών σε συνάφεια με τι εποχές του χρόνου (πχ τον κύκλο «από το στάρι στο ψωμί»),
  • τα παλιά αγροτικά εργαλεία,
  • τα ζώα του χωριού,
  • τα παιχνίδια που έπαιζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας όταν ήταν παιδιά.

Μετά το τέλος του προγράμματος, τα παιδιά μπορούν να παίξουν χωρίς επιπλέον επιβάρυνση στις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου The Greeks που βρίσκεται εντός του «Μια φορά κι έναν καιρό. Το The Greeks διαθέτει γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, πινγκ πονγκ, καθώς κι αίθουσες για χορό και πολεμικές τέχνες.

Ο χώρος του «Μια φορά κι έναν καιρό» παρέχει απόλυτη ασφάλεια, είναι οριοθετημένος και επιτηρούμενος από καταρτισμένο προσωπικό.

Να σημειωθεί ότι στο πάρκο λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη καφετέρια με σκεπασμένες ξύλινες τραπεζαρίες, όπου τα παιδιά μπορούν να φάνε και να πιουν το χυμό τους. Και όπως αρμόζει στις παραδόσεις της φιλοξενίας, το καφεδάκι και το γεύμα των συνοδών κερασμένα από εμάς.

Στο «Μια φορά κι έναν καιρό» η σχολική εκδρομή είναι μια αξέχαστη παιδαγωγική εμπειρία. Δώστε την ευκαιρία στα παιδιά να την ζήσουν!

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Εκδρομές – περιηγήσεις
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Αναπαύσεως 16 Περιστέρι
Μετρό Ανθούπολης
info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.gr