ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ:

ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ SERGIANI TRAVEL: ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΕΣΠΕΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

1η Ημέρα

Αναχώρηση από Αναπαύσεως 16 Μετρό Ανθούπολης Περιστέρι στις 07:00 το πρωί με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Καστοριά αργά το απόγευμα και μετάβαση για τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια μία πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη πόλη της Καστοριάς με τις 72 εκκλησίες και τα περίφημα αρχοντικά .Τα αρχοντικά είναι φτιαγμένα από κόκκινο πηλό, με στέγες από καλάμια, ξύλα και κεραμίδια, αλλά σχεδόν καταρρέουν,  με την παραδοσιακή πλατεία, τα αιωνόβια πλατάνια και τις δώδεκα πέτρινες βρύσες αλλά και την απίστευτη θέα στη λίμνη  της Καστοριάς.

2η ΗΜΕΡΑ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ -ΠΡΕΣΠΕΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο πούλμαν  αναχώρηση για επίσκεψη στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών ,που περιλαμβάνει τις λίμνες Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα . Η περιήγησή μας ξεκινά από τη Μεγάλη Πρέσπα , από τους Ψαράδες , το μικρό χωριό που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα της . Θα δούμε βραχογραφίες και ασκηταριά και μια τεράστια ρωγμή στον βράχο και 30 μέτρα πιο ψηλά η Παναγία η Ελεούσα που στέκεται εκεί από το 1410 . Το νησάκι της Μικρής Πρέσπας , ο Άγιος Αχίλλειος ,μοιάζει παραμυθένιο . Η πρόσφατη πλωτή πεζογέφυρα κάνει την πρόσβαση πολύ πιο εύκολη .Κέντρο της περιοχής των Πρεσπών είναι το χωριό Άγιος Γερμανός με την ομώνυμη εκκλησία . Μετά το φαγητό σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα θα αναχωρήσουμε για Καστοριά . Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση .

3η ΗΜΕΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΝΥΜΦΑΙΟ –ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο . Αναχώρηση για επίσκεψη στο Νυμφαίο έναν παραδοσιακό οικισμό ,χτισμένο στις πλαγιές του όρους Βίτσι. Ένα από τα δέκα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης ( σύμφωνα με την UNESCO ), βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μ. στο Βίτσι, και αποτελεί μια ορεινή αποκάλυψη. Ο διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός περικλείεται από δάσος οξυάς, ενώ τα λιθόστρωτα μονοπάτια και τα πετρόκτιστα σπίτια παραπέμπουν σε εποχές ακμής. Το Νυμφαίο ( η αρχική ονομασία του ήταν Νιβεάστα, που στα βλάχικα σημαίνει νύμφη Στη συνέχεια αναχώρηση για Καλαμπάκα . Στάση για φαγητό .Μετά το φαγητό αναχώρηση για Αθήνα  με ενδιάμεση στάση  για καφέ.

 

Περιλαμβάνονται:

ΤΙΜΗ: ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  160 €
ΤΙΜΗ: ΔΙΚΛΙΝΟ         130 €
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΜΟ      120 €

Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν

Συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Διαμονή σε Ξενοδοχείο με πρωινό

Πληροφορίες και κρατήσεις:

Τηλ 210-5712451  210-8212452

info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.gr