ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/07/2020

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ  ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ

Ημέρα 1η:
 Αναχώρηση από το γραφείο μας την Παρασκευή 10/7 στις 06:45 και με ενδιάμεση στάση, περνάμε τη Σπάρτη και κατευθυνόμαστε μέσω Σκάλας στη Νεάπολη. Γευματίζουμε προαιρετικά και επιβιβαζόμαστε στο F/B για το λιμάνι των Κυθήρων, το Διακόφτι. Επιβίβαση στο πούλμαν, και θα κάνουμε την πρώτη μας επίσκεψη στην Ιερά Μονή της Αγίας Μόνης. Στη συνέχεια φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας, στην Αγία Πελαγία. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο, ξεκούραση και το βράδυ προαιρετικό δείπνο στις ταβέρνες της Αγίας Πελαγίας, δίπλα στη θάλασσα.

Ημέρα 2η:
 Αφού πάρουμε το πρωινό μας σε πλούσιο μπουφέ, ξεκινάμε να γνωρίσουμε τα Κύθηρα! Πρώτη επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Προσκύνημα και αναχώρηση για τη Χώρα. Θα επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Κάστρο της Χώρας Κυθήρων. Παραμονή για ψώνια, καφέ και βόλτα στα σοκάκια της πόλης. Συνεχίζουμε για Μυλοπόταμο και στη διαδρομή θα δούμε και το Ενετικό Γεφύρι στο Κατούνι. Στο Μυλοπόταμο θα παραμείνουμε για φαγητό και όσοι θέλουν μπορούν να περπατήσουν μέχρι τους Καταρράκτες.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, για ξεκούραση ή κολύμπι.
Το βράδυ, ελεύθερο δείπνο στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.

Ημέρα 3η:
 Πρωινό και αναχώρηση για το μεγαλύτερο χωριό των Κυθήρων, τον Ποταμό, με το Κυριακάτικο παζάρι. Θα παραμείνουμε για ψώνια παραδοσιακών προϊόντων του νησιού, καφέ, βόλτα. Στη συνέχεια, αναχώρηση για να δούμε τον Αβλέμονα. Καταλήγουμε στο λιμάνι του νησιού, το Διακόφτι, όπου θα κάνουμε το τελευταίο μας μπάνιο στα Κύθηρα και θα γευματίσουμε. Επιβιβαζόμαστε στο πλοίο που θα μας φέρει στη Νεάπολη. Επιβίβαση στο πούλμαν και επιστροφή, με τις αναγκαίες στάσεις καθ’ οδόν, στη Νίκαια.

Τα Κύθηρα είναι η γενέτειρα, κατά τον Ησίοδο, της θεάς Αφροδίτης, πηγή έμπνευσης του ζωγράφου Jean Antoine Watteau και του ποιητή Charles Baudelaire, πνοή έκφρασης για την οπτική του Θ. Αγγελόπουλου… Ένα νησί που η φύση προίκισε με μοναδικές ομορφιές. Κοιλάδες που καταλήγουν στη θάλασσα, βουνοπλαγιές ντυμένες στα πράσινα και άλλες βραχώδης και άγονες, πηγές που ρέουν, μαγευτικές παραλίες, όμορφα γραφικά χωριουδάκια, αυθεντική γαστρονομία, αρχιτεκτονική που ακουμπάει στην Ενετική τεχνοτροπία αλλά και σε στοιχεία της Κρήτης και της Μάνης… 

Λέξεις που συνθέτουν μια εικόνα μαγική για τον ξεχωριστό αυτό προορισμό της Ελλάδας…τα Κύθηρα. Έναν τόπο που κρύβει πολλά μυστικά και σας καλεί να τα ανακαλύψετε.

Τα Κύθηρα ή Τσιρίγο, το νοτιότερο σημείο των Επτανήσων, βρίσκονται στην είσοδο του Λακωνικού κόλπου, εκεί που σμίγει η Δύση με την Ανατολή στη Μεσόγειο. Διατηρούν έντονη την αυθεντική νησιώτικη φυσιογνωμία τους, με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική να κυριαρχεί στους περισσότερους οικισμούς του νησιού, με τις βυζαντινές εκκλησίες και το ενετικό κάστρο που δεσπόζει στο λόφο πάνω από τη Χώρα.

Οι τοπικές γιορτές και τα πανηγύρια, που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τις πτυχές της λαϊκής παράδοσης των Κυθήρων η οποία παραμένει μέχρι τις μέρες μας ζωντανή. 

Προϊόντα της κυθηραϊκής παράδοσης

• Θυμαρίσιο μέλι Κυθήρων, που ξεχωρίζει στη γεύση, το άρωμα, το χρώμα.
• Φατουράδα, το γευστικότατο ηδύποτο του νησιού από αγνό τσίπουρο και κανελογαρύφαλα ή με άρωμα και γεύση από φρούτα όπως μανταρίνι, πορτοκάλι, βερίκοκο μετά από χρονοβόρα επεξεργασία της φλούδας ή του κουκουτσιού (λιαστές φατουράδες).
• Ροζέδες, παραδοσιακά γλυκά από θυμαρίσιο μέλι, αμύγδαλο, σιμιγδάλι, ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο, τα οποία διατηρούνται για πολλούς μήνες, χωρίς να χάσουν ίχνος από τη θεσπέσια γεύση τους.
• Παστιτσέτο, γλυκό με «αρχοντικές» καταβολές, που απαιτεί τα καλύτερα υλικά: άφθονη βανίλια, φρέσκο βούτυρο, μαρμελάδα κυδώνι.
• Ξεροτήγανα, με την τόσο λεπτεπίλεπτη κατασκευή τους που μοιάζουν με νούφαρα και με αγνά υλικά: λεπτό τραγανιστό φύλλο, θυμαρίσιο μέλι, σουσάμι και κανέλα.
• Πάστα μύλου, η πανδαισία των εραστών του αμύγδαλου με βάση του ψιλοαλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και η ονομασία, ξασπρισμένο αμύγδαλο. Το σωστά «μετρημένο» σιρόπι που δένει με το σώμα του, αναδεικνύει τα προσόντα του.
• Κούμαρα, γλυκό μεγέθους μπουκιάς, που μιλάει κατευθείαν στο στόμα και τα γευστικά σας αισθητήρια.
• Μπουτίνο, το «παντεσπάνι» των Κυθήρων. Παρασκευάζεται με φρέσκο γάλα, αγνό βούτυρο, χωριάτικα αυγά, σιμιγδάλι, ζάχαρη, σταφίδες, καβουρδισμένο αμύγδαλο και τριμμένη κανέλα. Δοκιμάστε το με παγωτό.
• Μελούνια, πολύ μικρά λαχταριστά μελωμένα γλυκά, φτιαγμένα από τα καλύτερα υλικά: θυμαρίσιο μέλι, αμύγδαλο, αλεύρι, αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Μονόκλινο:155€
Δίκλινο :
 130€
Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή το 50% της τιμής

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
*Εισιτήρια F/B
*Μεταφορές, περιηγήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
*Ασφάλεια αστικής ευθύνης
*Διαμονή σε ξενοδοχείο  Venardos 3
*2 πρωινά
*Φόρος διαμονής
*Έμπειρος αρχηγός-συνοδός
*Διόδια
*Φ.Π.Α