ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 03/3/2019

 

ΔΑΡΑ ΚΑΙ ΛΕΒΙΔΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

Αναχώρηση από Σύνταγμα στις 07:30 Ομόνοια και από SERGIANI TRAVEL με προορισμό το Δάρα Αρκαδίας που βρίσκετε κοντά στο Λάδωνα. Έξω, ψύλλοι, ποντικοί μέσα, Μάρτης και χαρά κόψαν του Φλεβάρη την ουρά. Ένα  έθιμο τοπικό που δεν πρέπει να χασετε. “Το συγκεκριμένο έθιμο θέλει τον κόσμο να συγκεντρώνεται στην πλατεία του χωριού, κρατώντας στα χέρια τους κουδούνια, τσοκάνια και τροκάνια με λαιμαριές και ξεκινώντας από ‘κει με τα παιδιά στην κορυφή της πομπής, γυρίζει στους δρόμους και στα σοκάκια του χωριού χτυπώντας τα κουδούνια και τα τροκάνια, σταματώντας ανά δύο-τρία σπίτια, και απαγγέλλοντας με ρυθμικό σκοπό την εξής μαγική επωδή:
Έξω, ψύλλοι, ποντικοί,
μέσα, Μάρτης και χαρά,
κόψαν του Φλεβάρη την ουρά.
Περιφέρoνται στο χωριό και εξορκίζοντας τα κακά που επιβουλεύονταν τα σπίτια και την παραγωγή τους καταλήγουν στην κάτω βρύση, στην έξοδο του χωριού.  Ο τελετουργικός αποχαιρετισμός του Φλεβάρη αποτελεί διαβατήρια τελετουργία, μέσω της οποίας οι άνθρωποι της υπαίθρου, εξαρτώμενοι, καθώς ήσαν, από μιαν αγροτο-κτηνοτροφικού τύπου παραγωγή και φοβούμενοι κάθε πιθανή βλαπτική επιβουλή εναντίον της, επιζητούσαν να εξασφαλίσουν την ευτυχία της νέας περιόδου κατ’ αρχάς, με τον καθαρμό και τον εξαγνισμό του βιοτικού τους χώρου, των σπιτιών και του χωριού τους. Όποιος θέλει να  συμμετέχει στην εκδήλωση είναι δωρεάν ενώ , η τιμή διαμορφώνεται στα 5€  για αυτούς που θέλουν να επισκεφτούν  μαζί με ξενάγηση στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας  και  μικρό γεύμα με παραδοσιακά νηστίσιμα (φασολάδα,ελιές,τουρσί,σαλάτες,λακέρδα,φρούτα κλπ) και μη εδέσματα καθώς και άφθονο τσουκαλόκαφτο.

. Αναχώρηση για το όμορφο Λεβίδι όπου θα πιούμε τον καφέ μας και στη συνέχεια για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

Σημεία παραλαβής λεωφορείου Αναχωρήσεως Εκδρομής       Ώρα Αναχώρησης
    Σύνταγμα:   Λ.Αμαλίας  Απέναντι από το Αμαλία το Ξενοδοχείο  Δείτε το Χάρτη     07:30
   Πλατεία Ομονοίας :   Μπροστά στο      Hondos Cender  στην Πλατεία Δείτε το Χάρτη    07:40
  Sergiani Travel  Σταθμός Μετρό Ανθούπολης  Περιστέρι  Δείτε το Χάρτη    08:00
 Αριθμός  κατάθεσης ( ALPHA BANK) 123002002009884   Για online πληρωμές,       ή καταθέσεις από άλλες τράπεζες  το κόστος εμβάσματος + 4 € επιβαρύνει τον     καταθέτη) : IBAN: GR 4701 40 1230 1230 0200 200 9884   Sergiani Travel  Παναγιώτης Γ. Κατσιάμπουλας  Δικαιούχος
 Για πληρωμές με POS:   2 % προμήθεια Alph Bank
 Κρατήσεις Θέσεων :Στο Γραφείο μας Αναπαύσεως 16 Μετρό Ανθούπολης τ.κ.12134
 Τηλ: 210-5712451 / 210-8212452 / What’s Up: 6971596093 /24ώρο 6976811825

  ΠΡΟΣΟΧΗ !!

Όσιοι συμμετέχουν στις εκδρομές μας εμείς σαν γραφείο προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε η εκδρομή μας να είναι ασφαλή . Επίσης  δεν δεσμεύουμε  κανέναν να συμμετέχει σε οργανωμένα καταστήματα, ταβέρνες  κ.τ.λ  εκτός του αρχικού προγράμματος .