ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23/03/2019

 

Πεζοπορικό τριήμερο στην φύση της Βόρειας Πελοποννήσου!

Ο φυσικός πλούτος και η ποικιλομορφία της Βόρειας Πελοποννήσου χρειάζεται μέρες ολόκληρες για να περιηγηθούν. Αγέρωχα βουνά, ορμητικά ποτάμια, καταπράσινα δάση και κρυστάλλινες λίμνες «συγκατοικούν» αρμονικά σε ένα φυσικό περιβάλλον που θα ζήλευαν και οι πιο ξακουστοί προορισμοί. Λίμνη Τσιβλού, Δασίου, Δόξας και Στυμφαλία συγκεντρώνονται για πρώτη φορά σε μια τριήμερη εξόρμηση που θα σας δώσει απλόχερα το φυσικό τους κάλλος αλλά και την ξεχωριστή ιστορία τους.

 

                                                                         ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1. Λίμνη Δασίου

Αναχώρηση από Αθήνα, στάση στον ισθμό της Κορίνθου για πρωινό καφέ αλλά και για ανατολή με θέα την διώρυγα. Αφικνούμαστε στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας απ’ όπου θα ξεκινήσει η πεζοπορία μας. Μέσα από το όμορφο ελατόδασος θα φτάσουμε στην μυστική λίμνη Δασίουστη μικρή κοιλάδα του όρους Κυλλήνη. Συνεχίζοντας θα τερματίσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Ζήριας, όπου θα πάρουμε το λεωφορείο μας. Στάση για φαγητό στο παραδοσιακό χωριό των Τρικάλων. Φεύγουμε για την περιοχή του Αιγίου όπου θα διανυκτερεύσουμεστην παραλία των Σελιανιτίκων. Δείπνο σε μπουφέ του ξενοδοχείου μας.

Ημέρα 2. Λίμνη Τσιβλού

Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με προορισμό την Περιστέρα Αχαΐας. Από εκεί θα πεζοπορήσουμε σε μονοπάτι μέσα στο δάσος του Χελμού μέχρι που θα αντικρύσουμε τον παράδεισο της λίμνης Τσιβλού. Χρόνος για φωτογραφίες, βόλτες περιμετρικά της λίμνης, και φαγητό στην ταβέρνα της κ. Κατερίνας πάνω στην λίμνη! Επιστροφή το απόγευμα στο ίδιο ξενοδοχείο μας με πιθανή στάση στο σπήλαιο του Ηρακλή στο Διακοφτό. Δείπνο σε μπουφέ του ξενοδοχείου μας.

Ημέρα 3. Λίμνη Δόξας και Στυμφαλίας

Αναχωρούμε οριστικά από το ξενοδοχείο μας και οδηγούμαστε στην μοναδική λίμνη Δόξα, με μία στάση στην Μονή της Παναγίας των καταφυγίων, όπου θα απολαύσουμε το δάσος που την περιτριγυρίζει, τα τοπικά προϊόντα που προσφέρονται εκεί και φυσικά το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου στην μέση της λίμνης. Προαιρετικά θα κάνουμε τον περίπατο του γύρου της λίμνης για όσους θέλουν λίγη ακόμα γυμναστική στην φύση!Ύστερα αναχωρούμε, μέσω αρχαίου Φενεού, για τοπική ταβέρνα φυσικά! Φεύγοντας για Αθήνα, θα κάνουμε μια φωτογραφική στάση στην μυθική λίμνη της Στυμφαλίας. Άφιξη στην Αθήνα το βράδυ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ:

Λίμνη Δασίου:

 • Ώρες πορείας 4
 • Υψομετρική ανάβαση 400 μέτρα
 • Εύκολο

Λίμνη Τσιβλού:

 • Ώρες πορείας 4
 • Υψομετρική κατάβαση 360 μέτρα
 • Εύκολο

Λίμνη Δόξας:

 • Ώρες πορείας 1,5
 • Υψομετρική διαφορά 0 μέτρα

Απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 12 ετών.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ (ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ) HOTEL KANELLI BEACH 3*
ΤΥΠΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΡΙΚΛΙΝΟ
  190 160 150

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* αστέρων στην παραλία Σελιαντίκων, Αιγίου
 • Πρωινό και βραδινό σε μπουφέ του ξενοδοχείου
 • Όλες οι προαναφερόμενες μεταφορές με  πούλμαν
 • Έμπειρος συνοδός και οδηγός για τις πεζοπορίες όλες τις ημέρες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Προσωπικά έξοδα και φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται παραπάνω

 ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΜΝΕΣ

Λίμνη Δασίου (Φυσική) :
Τοποθετημένη στα 1,480 μέτρα σε μια μικρή κοιλάδα του όρους Κυλλήνη, δημιουργείται από την συγκέντρωση των νερών όταν λιώνουν τα χιόνια. Τον χειμώνα θα την βρείτε παγωμένη, τόσο ώστε να περπατάτε επάνω στην επιφάνεια, ενώ τις υπόλοιπες εποχές θα συναντήσετε άγρια άλογα να πίνουν νερό σε ένα παραμυθένιο τοπίο.

Λίμνη Τσιβλού (Φυσική) :
Δημιουργήθηκε από κατολίσθηση μόλις 105 χρόνια πριν, όταν «βούλιαξε» το χωριό Τσιβλός και έφραξε τον μυθικό ποταμό Κράθη, που πηγάζει από τα ύδατα της Στυγός με το αθάνατο νερό. Το βάθος της φτάνει τα 30 μέτρα και προστατεύεται από την UNESCO ως εθνικό πάρκο.

Λίμνη Δόξα (Τεχνητή) :
Πολλοί την παρομοιάζουν και με την μοναδική λίμνη Μπλεντ της Σλοβενίας, με την πανέμορφη εκκλησία στην μέση ή με κάποιο ελβετικό τοπίο. Η λίμνη Δόξα κατασκευάστηκε το 1990 όταν φτιάχτηκε το φράγμα για να αποτραπούν οι πλημμύρες που κατέστρεφαν τις καλλιέργειες. Στην μέση της λίμνης υπάρχει το βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, ενώ παλαιότερα υπήρχε ο Άγιος Γεώργιος (ερείπια του οποίου βρίσκονται στον πυθμένα).

Λίμνη Στυμφαλία (Φυσική) :
Δύσκολες ώρες περνάει τα καλοκαίρια η λίμνη Στυμφαλία καθώς όταν ο χειμώνας είναι ήπιος στερεύει. Παρ’ όλα αυτά, το μέγεθός της και η βιοποικιλότητά της έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Και ας μην ξεχνάμε ότι εκεί διαδραματίστηκε σύμφωνα με την μυθολογία ο άθλος του Ηρακλή με τις όρνιθες!

Περισσότερες πληροφορίες υπό τους ήχους των πουλιών και την αύρα του δάσους!

Καλό τριήμερο!

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Αναπαύσεως 16 Περιστέρι
Μετρό Ανθούπολης
info@sergianitravel.gr