ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

Καρπενήσι, πεζοπορία στο φαράγγι ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ, Μαύρη Σπηλιά με VIA FERRATA, και ξενάγηση στη Μονή Προυσσού!

Μια πόλη στης πλαγιές του Βελουχίου, φιλόξενοι ξενώνες, ταβέρνες με εκλεκτά εδέσματα, δραστηριότητες στη φύση. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια ορεινή εξόρμηση στην καρδιά της Στερεάς Ελλάδας? Βουνά, κορυφές, ορθοπλαγιές, αλλεπάλληλες πτυχές, φαράγγια, γκρεμοί, σάρες, νερά ορμητικά, ποτάμια, χείμαρροι, καταρράκτες, λίμνες, πλατάνια και έλατα. Στο Καρπενήσι λοιπόν θα βρεθούμε
27 – 28 Ιουνίου για να περάσουμε ένα διήμερο δραστηριοτήτων στην καρδιά της Ηπειρωτικής Ελλάδας!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1. Αναχώρηση – Φαράγγι Πανταβρέχει
Αναχώρηση από Αθήνα, στάση κοντά στην Λαμία για πρωινό καφέ. Αφικνούμαστε στο Καρπενήσι και τακτοποιούμαστε στα διαμερίσματα. Επιβιβαζόμαστε σε τοπικά οχήματα και πάμε στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας στο μαγικό Πανταβρέχει! Πρόκειται για μία από τις πιο εντυπωσιακές και όμορφες περιοχές του νομού Ευρυτανίας που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Ροσκά και Δολιανά ή διαφορετικά Στουρνάρα (Δολιανά και Στουρνάρα είναι το χωριό) νότια του νομού. Η ονομασία του οφείλεται στο ότι σε μία περιοχή του φαραγγιού η οποία δεν ξεπερνά σε μήκος τα 80m παγωμένα νερά που έρχονται από το απόκρημνο βουνό της Καλιακούδας στην προσπάθεια τους να γίνουν ένα με τα νερά του Κρικελιώτη ποταμού βρίσκουν διέξοδο από πηγές στις κορυφές του φαραγγιού δημιουργώντας όμορφους καταρράκτες, λόγο του μεγάλου ύψους τους όμως η ροή τους δεν συνεχής και συμπαγής αλλά διασπάται σε μία μεγάλη ακτίνα σε μικρές και μεγάλες σταγόνες δημιουργώντας μία συνεχή τεχνητή βροχή μετατρέποντας το ήδη πανέμορφο τοπίο σε μαγευτικό. Το απόγευμα επιστροφή στο Καρπενήσι για βραδινή βόλτα και δείπνο.

Ημέρα 2. Via Ferrata στην Μαύρη σπηλιά – Επιστροφή
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με τοπικά οχήματα για την Μονή Προυσσού η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμο. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 23 Αυγούστου που είναι η απόδοση της γιορτής της «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ». Απέχει μόλις 28 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και 55 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ. μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου των Ευρυτανικών βουνών. Η θέα αλλά και η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα καταπλήξουν κάθε προσκυνητή αλλά και επισκέπτη. Η μονή διαθέτει εκτός των άλλων ξενώνες για τους επισκέπτες αλλά και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ο και 16ο αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Στη συνέχεια θα πεζοπορήσουμε διασχίζοντας ένα πανέμορφο οριοθετημένο μονοπάτι πλαισιωμένο από πανύψηλα έλατα, καστανιές και παραδοσιακά ξύλινα γεφυράκια. Ύστερα, με γνώμονα την ασφάλεια θα πεζοπορήσουμε στα φημισμένα αναρριχητικά εξοπλισμένα μονοπάτια που περνούν από απόκρημνα και εκτεθειμένα σημεία με τοποθετημένα μόνιμα βοηθήματα και καλά ασφαλισμένες διαδρομές, ξεπερνώντας τους εαυτούς μας! Επιστροφή στην Αθήνα αργά το βράδυ!
Όλες οι δραστηριότητες έχουν διάρκεια έως 4 ώρες και είναι κατάλληλες και για αρχάριους με μια καλή φυσική κατάσταση.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Αθήνα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Τιμή κατ άτομο 185€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Μία διαμονή στα διαμερίσματα Σεμέλη στο Καρπενήσι
 Πρωινό στο ξενοδοχείο
 Όλες οι προαναφερόμενες μεταφορές
 Τοπικές μεταφορές
 Έμπειροι συνοδοί και οδηγοί για τις πεζοπορίες όλες τις ημέρες
 Πλήρης εξοπλισμός για τις δραστηριότητες via ferrata.
 Ξενάγηση στη Μονή Προυσσού
 Αρχηγός εκδρομής
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ΦΠΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρατήσεις Θέσεων 

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι 

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr