ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

Αναχώρηση από το Μετρό  Αγιο Αντώνιο στο νέο μας γραφείο στις 06:15 . Στη συνέχεια με μια στάση για καφέ και ο προορισμός μας είναι   το ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φαγητό και όποιος επιθυμεί θα περάσει στο νησί της Κυρά- Φροσύνης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση. Συνολική παραμονή στα Ιωάννινα μαζί με το Μουσείο Βρέλλη θα είναι 6 ώρες.

Κάστρο
Ζωντανή καστροπολιτεία, με πολλά σημαντικά κτίρια-μάρτυρες της Ιστορίας του τόπου. Περιπλανηθείτε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και σε γειτονιές που θα σας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το τζαμί του Ασλάν Πασά, όπου σήμερα στεγάζεται το Δημοτικό Μουσείο και αναδεικνύει την εδώ και πολλά χρόνια αρμονική συνύπαρξη της ελληνικής, της εβραϊκής και της μουσουλμανικής κοινότητας. Το εσωτερικό του αποτελεί αξιόλογο δείγμα οθωμανικής τέχνης με την εντυπωσιακή διακόσμηση του μιχράμπ (κόγχη προσευχής) και του γύψινου γλυπτού διακόσμου της, τον άμβωνα (μιμπάρ) και τον τρούλο. Από την αυλή του μουσείου θα απολαύσετε τη θέα στην πόλη, στη λίμνη και στην απέναντι βυζαντινή ακρόπολη του Ιτς Καλέ.
Ιτς Καλέ

Νησάκι της κυρά Φροσύνης
Θα φτάσετε εδώ με τα παραδοσιακά καραβάκια που αράζουν στο μόλο της λίμνης. Πολλές και σημαντικές οι μονές που υπάρχουν εδώ, όπως η μονή Στρατηγοπούλου, η μονή Αγίου Παντελεήμονα, η μονή Προδρόμου και η μονή Αγίου Νικολάου, το τελευταίο καταφύγιο του Αλή Πασά, όπου και θανατώθηκε, η οποία λειτουργεί σήμερα ως μουσείο. Κάντε το γύρο του με τα πόδια (περίπου μισή ώρα), πάρτε μαζί σας τοπικά προϊόντα από το γυναικείο συνεταιρισμό (γλυκά του κουταλιού, λικέρ, κλωστάρι –ένα είδος μπακλαβά– κ.ά.) και δοκιμάστε τις σπεσιαλιτέ, που δεν είναι άλλες από βατραχοπόδαρα και χέλι.

Αργά το απόγευμα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση. Συνολική παραμονή στα Ιωάννινα  θα είναι 5 ώρες.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45-47
Μετρό Άγιος Αντώνιος  Περιστέρι 12131
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr