ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 14/07/2019

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΜΥΘΙΚΆ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΥΔΡΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΤΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Συγκέντρωση στο Γραφείο 6:00 και Ομόνοια 6:15  με προορισμό το Τολό για την προγραμματισμένη μονοήμερη εκδρομή στην Υδρα και Σπέτσες :

8:45 Αναχώρηση για Ύδρα όπου θα μας ταξιδέψει το Μανταλένα πλέοντας προς Ύδρα περιπλέουμε την Αργολίδα, τις ακτές του Πόρτο Χελιού, το στενό των Σπετσών και την Ερμιονίδα.
11:30 Άφιξη στην Ύδρα, για παραμονή 3 ωρών
Στα 100 μέτρα από το λιμάνι, στα αριστερά σας όπως θα βγείτε από το πλοίο, μπορείτε να επισκεφθείτε το Μουσείο της Ύδρας, όπου βρίσκονται εκθέματα από την εποχή της επανάστασης και τους Βαλκανικούς πολέμους.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την Μητρόπολη και ένα μεγάλο Μοναστήρι στο κέντρο του λιμανιού αφιερωμένο στην Παναγία -θα το εντοπίσετε εύκολα από ένα ψηλό ρολόι καμπαναριό. Εκεί φιλοξενείται Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Δημαρχείο του νησιού.
Μπορείτε να περιπλανηθείτε στα πέτρινα καλντερίμια, να θαυμάσετε τα τρίπατα αρχοντικά των καπεταναίων της επανάστασης, να κάνετε μια μικρή βόλτα με τα γαϊδουράκια και να πάρετε ωραίες φωτογραφίες από τα 2 κανονιοστάσια στις άκρες του λιμανιού.
Κοντά στο σπίτι του Παύλου Κουντουριώτη βρίσκεται ένα μπρούτζινο άγαλμα, ένα δελφίνι με ένα παιδί στην πλάτη του, για να θυμίζει την ταινία, που γυρίστηκε στο νησί τη δεκαετία του ’50 «Το παιδί και το δελφίνι» με τη Σοφία Λώρεν.
14:30 Αναχώρηση από Ύδρα με προορισμό Σπέτσες.
Ξεκινώντας για τις Σπέτσες κοντά στο νησί θαυμάζοντας την άγρια φύση. Σε λίγο φαίνεται το νησί των Σπετσών, αλλά και η Σπετσοπούλα, το ιδιωτικό νησί του Σταύρου Νιάρχου.
15:30 Άφιξη στις Σπέτσες, για παραμονή 2 ωρών.
Πάνω από το λιμάνι βρίσκεται η Ντάπια, το παλιό πυροβολείο του νησιού, που φιλοξενεί τις περισσότερες από τις καφετέριες και διακοσμείται με βότσαλα από τις γύρω παραλίες.
Μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, σε απόσταση 100 περίπου μέτρα από το λιμάνι. Κοντά στο αρχοντικό βρίσκεται το νεοκλασικό κτίριο του ευεργέτη του νησιού, Σωτήρη Ανάργυρου.
Στη πλατεία Ποσειδωνίου μπορείτε να δείτε το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού χτισμένο το 1897 και το άγαλμα της Μπουμπουλίνας να ατενίζει το πέλαγος.
Στα 200 μέτρα από το λιμάνι βρίσκεται η αμμώδης παραλία του Αγ. Μάμμα, για μια δροσιστική βουτιά.
Στα 600 μέτρα από το λιμάνι βρίσκεται το μοναστήρι του Αγ Νικολάου. Εκεί υψώθηκε η σημαία της επανάστασης στο νησί, εκεί γυρίστηκε και η ταινία «Τζένη, Τζένη», συγκεκριμένα η σκηνή του γάμου (το κλασσικό Μαντάς και Γκόρτσος).
Στο ένα περίπου χιλιόμετρο, το παλιό λιμάνι φιλοξενεί τα περισσότερα αρχοντικά του νησιού, αλλά και τα παλιά καρνάγια, που ναυπήγησαν τα πλοία της επανάστασης. Εκεί κοντά ο μεγάλος φάρος του νησιού και το άγαλμα του πυρπολητή Κοσμά Μπαρμπάτση, που πυρπόλησε την τουρκική ναυαρχίδα στη ναυμαχία των Σπετσών, 8 Σεπτέμβρη 1822.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την πόλη με τα πόδια ή με άμαξες, που σέρνουν άλογα και μεταφέρουν 4-5 άτομα. Η αφετηρία τους βρίσκεται δίπλα στο λιμάνι.
Αναχωρώντας από τις Σπέτσες βλέπουμε την Αναργύρειο Κοργιαλένειο Σχολή, μία από τις πολλές προσφορές του Σ. Ανάργυρου στο νησί, και το πλούσιο πευκοδάσος που αγγίζει τα γαλάζια νερά.
17:30 Αναχώρηση Για Τολό.
19:15 Άφιξη – Επιστροφή στο Τολό. Φτάνουμε στο Τολό, ευκαιρία για μια πανοραμική φωτογραφία της παραλίας και του νησιού, στη συνέχεια για το Όμορφο Ναύπλιο μια βόλτα δεν θα μας χαλούσε να το βλέπαμε και λίγο πιο Νύχτα.

            Περιλαμβάνονται
  • Η μεταφορά με πούλμαν στο Τολό
  • Εισιτήρια για την Κρουαζιέρα Ύδρα –Σπέτσες 
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
  • Αρχηγός, συνοδός του Γραφείου μας.
  • Διόδια.
  • Φ.Π.Α.