ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ :

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί απο το Γραφείο μας Sergiani Travel με προορισμό το Πήλιο με ενδιάμεση στάση. Φαγητό στο Βόλο με τα πιο ωραία τσιπουράδικα, επόμενη στάση στο μπαλκόνι του Πηλίου που είναι η Μακρυνίτσα για καφέ στην απέραντη θέα. Στη συνέχεια για το ξενοδοχείο για διανυκτερεύση.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ:

Μετά το πρωινό θα ξεκηνίσουμε για την πεζοπορία μας απο το  Χωριό Μηλιές για να καταλύξουμε στην Τσαγκαράδα .  Μια απόδραση, πολυπερπατημένη και πανέμορφη Πηλιορείτικη διαδρομή. Περνούμε ρέμα από τσιμεντένιο γεφυράκι που πατά σε λιθόκτιστες βάσεις και συνεχίζουμε σε ωραίο καλντερίμι-μονοπάτι.  Κινούμενοι με γενική κατεύθυνση προς βορράν, περνούμε το Κερασόρεμα και ανηφορίζουμε ομαλά για λίγο ακόμα, μέχρι που φθάνουμε στο μέγιστο υψόμετρο των 790 μέτρων. Αυτό το κομμάτι μέσα στο δάσος είναι υποβλητικό και θαυμάσιο, δε θέλεις να τελειώσει.
Το καλντερίμι μας αρχίζει πλέον να κατηφορίζει  και φθάνουμε σε ξύλινο γεφυράκι στο ρέμα Βαρσάμη. Μετά το γεφύρι, βγαίνουμε πια από το δάσος και μπαίνουμε σε ανηφορικό αγροτικό δρόμο, μέσα στον οποίο κάπου κάπου διακρίνονται τμήματα καλντεριμιού.  Βαδίζουμε τώρα σε μακία βλάστηση, περνούμε δίπλα από ένα-δύο κτήματα και τελικά βγαίνουμε σε τριπλή διασταύρωση αγροτικών δρόμων, κατηφορίζοντας ελαφρά σε μονοπάτι με τμήματα καλντεριμιού. Ακολουθώντας τα κόκκινα σημάδια με κατεύθυνση γενικά βόρεια, πιο πέρα ξαναβγαίνουμε για λίγο στο δρόμο που κατηφορίζει και ξαναβρίσκουμε τη συνέχεια του καλντεριμιού λοξά αριστερά. Περνούμε από κιόσκι και δεξαμενή νερού και κατόπιν το καλντερίμι, ακολουθώντας κατηφορική πορεία, βγαίνει στην κύρια άσφαλτο. Μετά από εκατό μέτρα, προσέχοντας δεξιά μας, βρίσκουμε το στενό λιθόστρωτο που κατεβαίνει με ελιγμούς στο βάθος της ρεματιάς του Μυλοποτάμου, όπου μας περιμένει, πάντα σταθερό στη θέση του παρά τις φθορές του χρόνου,  το παλιό πέτρινο γεφύρι με το χαρακτηριστικό οξυκόρυφο τόξο.  Απαλλαγμένο πια από τα βάρη των φορτωμένων μουλαριών, που άλλοτε περνούσαν συνεχώς από πάνω του, αναπαύεται ήσυχο το γέρικο γεφύρι, σηκώνοντας υπομονετικά τη μνήμη του καιρού που πέρασε, με μόνη συντροφιά τα πλατάνια και το νερό που περνά ακατάπαυστα από κάτω. Κι εμείς, οι σημερινοί επισκέπτες του, νιώθουμε πάντα καλοδεχούμενοι να πατήσουμε στη χορταριασμένη του ράχη. Μακάρι να ζήσει πολλούς αιώνες ακόμα το γέννημα αυτό της ανθρώπινης τέχνης και μαστοριάς.  Μετά το γεφύρι, ανηφορίζουμε λίγο ακόμα σε καλντερίμι και βγαίνουμε πάλι στην άσφαλτο, στην οποία βαδίζουμε δεκαπέντε λεπτά για να φθάσουμε στην πλατεία Ταξιαρχών της Τσαγκαράδας, με τη χαρακτηριστική τετραπλή βρύση. Φαγητό και ξεκούραση επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση!

Απαραίτητος εξοπλισμός:

 • Σακίδιο μεσαίου μεγέθους
 • Άρβυλα ή μποτάκι ή αδιάβροχη γαλότσα
 • Άνετο μακρύ παντελόνι
 • Επιπλέον μπλουζάκι μακρυμάνικο, φανέλα και μια μικρή πετσέτα
 • Προαιρετικά, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βρίσκονται στο πούλμαν σε περίπτωση που χρειασθεί να αλλάξουμε
 • Νερό
 • Σνακ (σάντουιτς – σοκολάτα – φρούτο)
 • ΔΕΙΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ:     http://www.sergianitravel.gr/https-goo-gl-8n2aql/
 • ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  Μεταφορά με πούλμαν
  Ξενοδοχείο με πρωινό
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Κρατήσεις ΘέσεωνΑναπαύσεως 16 Μετρό Ανθούπολης
  Τηλ:210-5712451/210-8212452
  info@sergianitravel.gr