ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 23-27/3/2019

 

1η Ημέρα Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, Πτήση Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Μόσχα

Για αναχωρήσεις από την Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» στις 06.00 στο γκισέ της Aegean. Check In, Έλεγχος διαβατηρίων και πτήση στις 07.25 για την Αθήνα, άφιξη στις 08.15.

Για αναχωρήσεις από την Αθήνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο των Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»  στις 07.00 η ώρα στο γκισέ της Aegean. Check In, Έλεγχος διαβατηρίων και πτήση στις 09.00, για την Μόσχα. Άφιξη στις 12.25. Έλεγχος διαβατηρίων, αποσκευές και συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας.   Μεταβαίνοντας προς την πόλη,  θα διέλθουμε  μέσα από  κεντρικές λεωφόρους του κέντρου και από τμήμα της Κόκκινης Πλατείας που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο, έτσι θα αποκομίσουμε τις πρώτες εντυπώσεις από το τι θα δούμε  τις επόμενες ημέρες  του ταξιδιού μας, τα οποία δεν είναι δυνατόν να περιγραφούν  εν συντομία. Θα έχουμε λίγο χρόνο ελεύθερο στην Κόκκινη Πλατεία, για τις πρώτες εντυπωσιακές φωτογραφίες μας.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, λίγη ξεκούραση και δείπνο.

Ξενάγηση στο Μετρό της Μόσχας / βραδινή βόλτα στην Κόκκινη Πλατεία

Για την συνέχεια έχουμε να σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μία ωραία βόλτα, για να γνωρίσουμε το Μοσχοβίτικο μετρό, του οποίου η πρώτη γραμμή λειτούργησε τον Μάιο του 1935 και μετατράπηκε σε υπόγειο Βασίλειο του σοσιαλισμού.  Οι σταθμοί έγιναν πολυτελή παλάτια του νέου κοινωνικού καθεστώτος και είναι επενδυμένοι  με μάρμαρα διαφόρων αποχρώσεων, στολισμένα με εντυπωσιακούς πολυελαίους, σπάνιους πίνακες ζωγραφικής, περίτεχνα βιτρώ και σπουδαία γλυπτά.   Θα επισκεφθούμε διάφορες στάσεις, διακοσμημένες με σπουδαία έργα τέχνης και ιστορίας και θα καταλήξουμε στην Κόκκινη πλατεία, όπου θα απολαύσουμε το φωτισμένο νυχτερινό ιστορικό κέντρο της Μόσχας, την Κόκκινη πλατεία, την εκκλησία του Αγίου Βασιλείου, το Κρεμλίνο και άλλα αξιοθέατα. Θα καταλάβουμε τον λόγο, που για την πασίγνωστη αϋπνία της Μόσχας έχουν ακουστεί πολλά.  “Η Μόσχα δεν κοιμάται ποτέ!” Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας το λένε με περηφάνια. Ωστόσο, είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς, ώσπου να τη ζήσει ή, τουλάχιστον να περάσει εδώ μια νύχτα γεμάτη εντυπώσεις. Θα ήταν αδύνατον να γνωρίσει κανείς την τεράστια αυτή μεγαλούπολη μέσα σε μια μέρα ή νύχτα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, Κρεμλίνο, Ξενάγηση στο Οπλοστάσιο / Θησαυροφυλάκιο /Κόκκινη Πλατεία

Πρωινό. Ο μακαριστός πατριάρχης Αλέξιος Β΄ φρόντισε να αποκαταστήσει το κύρος της Ρωσικής Εκκλησίας με την επανίδρυση του Καθεδρικού Ναού του Σωτήρος Χριστού στο κέντρο της Μόσχας, ο οποίος είχε γκρεμιστεί επί Στάλιν για να κατασκευαστεί στη θέση του υπαίθριο αθλητικό κέντρο. Εδώ θα παρακολουθήσουμε μέρος της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας.   Θα περπατήσουμε την Γέφυρα του Πατριάρχη, από την οποία μας ανοίγεται η φανταστική θέα του Κρεμλίνου, μια από τις ομορφότερες της Μόσχας και πολλά άλλα. Διέλευση  μέσα από  κεντρικές λεωφόρους στο ιστορικό κέντρο και από τμήμα της Κόκκινης Πλατείας (που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο).   Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στην περίφημη Κόκκινη Πλατεία που βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του Κρεμλίνου, με την μοναδική εκκλησία του Αγίου Βασιλείου σύμβολο της Μόσχας με τους 9 τρούλους, που ο καθένας συμβολίζει μια γιορτή της Ορθοδοξίας και κτίσθηκε από τον Ιβάν τον Τρομερό. Επίσης θα θαυμάσουμε το μαυσωλείο του Βλαδιμίρ Λένιν,  το Εθνικό Μουσείο Ιστορίας, το παλιό  Χρηματιστήριο, την Βιβλιοθήκη και θα δούμε το πολυτελές κατάστημα Gum.  Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο εσωτερικό του περίφημου Κρεμλίνου. Θα δούμε τα κυβερνητικά κτίρια που κρύβουν σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, την Γερουσία, το Παλάτι και την Πλατεία του Καθεδρικού – αρχιτεκτονικό συγκρότημα με τις Εκκλησίες του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τον Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον Ναό του Αρχαγγέλου (εσωτερικές επισκέψεις).   Συνεχίζουμε με το οπλοστάσιο που στεγάζεται στο Κρεμλίνο και περιλαμβάνει μια από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές. Θα θαυμάσουμε στολές και οπλισμό του ρωσικού στρατού, καθώς και λάβαρα και παράσημα από πολέμους περασμένων αιώνων. Φορέματα αυτοκρατόρων, όπως για παράδειγμα το νυφικό της Αικατερίνης της μεγάλης, την επίσημη στολή του Μεγάλου Πέτρου, ευαγγέλια χρυσοποίκιλτα, η εκπληκτική συλλογή από αυγά Faberge των τσάρων και εκπληκτικές συνθέσεις κοσμημάτων, καθώς και τους θρόνους των τσάρων και τα στέμματα τους. Θα περπατήσουμε την πλατεία Μανέζναγια και τον «Κήπο του Αλέξανδρου», όπου βρίσκεται και το μνημείο του «Αγνώστου Στρατιώτη» με την «Αιώνια Φλόγα». Χρόνος ελεύθερος στην Κόκκινη Πλατεία και στο υπέροχο κατάστημα GUM. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας, στο καινούργιο πάρκο, όπου θα περπατήσουμε στην γυάλινη γέφυρα για να απολαύσουμε μία θαυμάσια πανοραμική θέα του Κρεμλίνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο.  Διανυκτέρευση.Για την συνέχεια, προτείνουμε να παρακολουθήσουμε προαιρετικά, κάποιο από τα θεάματα της Μόσχας, στο Μπολσόι ή στο κρατικό θέατρο της Μόσχας. 

*** Θα πρέπει να γίνει έγκαιρη κράτηση***

3η Ημέρα , Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, Πάρκο της Νίκης / Μετρό / Αρμπάτ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για   να απολαύσουμε  ακόμη μερικές γωνιές της Μόσχας. Η σημερινή γνωριμία μας με την πρωτεύουσα της Ρωσίας συνεχίζεται με την  μετάβασή μας στους λόφους Λένιν, στο τεράστιο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ με τις 22.000 αίθουσες και στο λεγόμενο πανόραμα της Μόσχας, όπου από ψηλά θα θαυμάσουμε όλη την Μόσχα.   Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Πάρκο της Νίκης,  το οποίο βρίσκεται στον Λόφο των Προσκυνητών και είναι αφιερωμένο στη νίκη του Σοβιετικού Λαού στον «Μεγάλο Πατριωτικό» Πόλεμο 1941-1945. Εδώ βρίσκεται και το περίφημο μουσείο του «Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου 1941-1945», στο οποίο και θα ξεναγηθούμε. Το μουσείο είναι αφιερωμένο στον πόλεμο που έλαβε χώρα μεταξύ της ναζιστικής Γερμανίας με τους συμμάχους της και της Σοβιετικής Ένωσης στα πλαίσια του Β Παγκόσμιου πολέμου. Μεταξύ όλων των εκθεμάτων ξεχωρίζουν και επικεντρώνουν την προσοχή των επισκεπτών τα 6 καταπληκτικά διοράματα με τους τεράστιους πανοραμικούς πίνακες που απεικονίζουν τις 6 σπουδαιότερες και σκληρότερες μάχες του πολέμου και οι 3 αίθουσες που ονομάζονται της «Δόξας», των «Στρατηγών» και της «Μνήμης και Πένθους», η τελευταία θεωρείται από πολλούς η πιο συμβολική όλου του συγκροτήματος.   Αναχωρούμε για την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης, όπου θα προσκυνήσουμε τα ιερά λείψανα της Αγίας Ματρώνας της Μοσχοβίτισσας. Καθημερινά σχηματίζονται ουρές από πιστούς μπροστά στα άγια λείψανά της, για να ζητήσουν τη βοήθειά της, προσφέροντας της ένα λουλούδι, όπως η ίδια το ζητούσε και πολλοί άλλοι για να την ευχαριστήσουν.   Τέλος θα κάνουμε μία απογευματινή βόλτα στην περίφημη οδό Αρμπάτ που έχουν ζήσει ή την έχουν επισκεφθεί γνωστά ονόματα όπως ο Πούσκιν και άλλοι. Εδώ θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα καφέ στα διάφορα ρεστοράν και τις καφετέριες που υπάρχουν στην περιοχή ή απλά να περπατήσουμε ανάμεσα από τους πλανόδιους μικροπωλητές, ηθοποιούς, ζωγράφους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.Προαιρετικά, σας προτείνουμε, μία νυχτερινή περιήγηση στην πόλη της Μόσχας, στην παλιά και στην νέα πόλη.  Θα επισκεφθούμε μυστικές γωνιές της πόλης, ωραία κτίρια με θαυμάσιους εσωτερικούς χώρους και ιστορικά καφέ.

4η Ημέρα, Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, Γκαλερί Τρετιακόφ, Μουσείο Κοσμοναυτών (προαιρετικά : Μουσείο Πούσκιν και Ιστορικό Μουσείο)

Πρωινό και αναχώρηση για να ξεναγηθούμε στην Γκαλερί Τρετιακόφ. Πρόκειται για ένα ιστορικό κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η συλλογή του ιδρυτή της Πινακοθήκης,  βιομήχανου Πάβελ Μιχάηλοβιτς Τρετιακόφ (από το 1856). Υπάρχουν περισσότερα από 1300 έργα ρωσικής τέχνης, αρχίζοντας από εικόνες προ-Μογγολικών ετών,  εικόνες και ψηφιδωτά και τελειώνοντας με τοπία, πορτρέτα και απεικόνιση ιστορικών γεγονότων και θρησκευτικών θεμάτων,  καθώς και πολλά αριστουργήματα, συμπεριλαμβανομένων των έργων του Αντρέι Ρουμπλιώφ  και του Αλεξάνδρου Ιβάνοφ. Μέσα από την έκθεση γίνεται αισθητή η στενή σχέση της ρωσικής θρησκευτικής τέχνης με τη βυζαντινή παράδοση, αλλά συγχρόνως γίνονται αντιληπτά τα σημεία διαφοροποίησης από τις βυζαντινές ρίζες και αναδεικνύεται ο μοναδικός χαρακτήρας της. Συνεχίζουμε για το Μουσείο – Μνημείο Κοσμοναυτών, το οποίο είναι  αφιερωμένο στην εξερεύνηση του διαστήματος και  βρίσκεται στη βάση του Μνημείου των  Κατακτητών του Διαστήματος στα βορειοανατολικά της Μόσχας. Το μουσείο περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία σοβιετικών και ρωσικών διαστημικών σχετικών εκθεμάτων και μοντέλων που διερευνούν την ιστορία της πτήσης στο διάστημα, την  αστρονομία, την  εξερεύνηση του διαστήματος, την διαστημική τεχνολογία · και το χώρο στις τέχνες. Σύμφωνα με το μουσείο,  η συλλογή του,  έχει περίπου 85.000 διαφορετικά αντικείμενα και περίπου 300.000 επισκέπτες ετησίως το επισκέπτονται.   Στην συνέχεια θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας και όσοι εκ των εκδρομέων ε πιθυμούν, μπορούν να επισκεφθούν προαιρετικά το μουσείο Πούσκιν, όπου φυλάσσεται, μεταξύ των άλλων εκθεμάτων,  ο Θησαυρός του Πριάμου ή και το μεγάλο ιστορικό Μουσείο, το οποίο θα σας προτείναμε ανεπιφύλακτα  να επισκεφθείτε. Εδώ θα συναντήσετε ένα μεγάλο πλήθος εκθεμάτων τα οποία περιγράφουν με τον πλέον παραστατικό τρόπο την ιστορική εξέλιξη που συντελέστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο, Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, Πτήση Επιστροφής Μόσχα – Αθήνα – Θεσσαλονίκη

Πρωινό και αναχώρηση για το κέντρο της Ιστορικής Μόσχας, την Κόκκινη Πλατεία,  όπου θα έχουμε χρόνο στην διάθεσή μας, να επισκεφθούμε εσωτερικά το Μαυσωλείο του Λένιν ή να απολαύσουμε ένα καφέ στο περίφημο “Doctor Zivago”. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μόσχας, στις 11.30. Πτήση στις 14.20 για την Αθήνα, με άφιξη στις 17.05.Πτήση  για την Θεσσαλονίκη στις 19.15, με άφιξη στις 20.10  στην συμπρωτεύουσα.
Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τηλ 210-5712451 210-8212452
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr