ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 26/09/2020

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 08:00 Συνταγμα 08:20 Ομόνοια 08:30 στην συνέχεια για το Πέραμα επιβίβαση στο πλοίο για την  Σαλαμίνα ή την Κούλουρη!

Πρώτος μας σταθμός το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαλαμίνας. Το διατηρητέο κτήριο του πρώην 1ου Καποδιστριακού Σχολείου του νησιού ανακατασκευάστηκε, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου μουσείου. Τα ευρήματα που φιλοξενεί στην μόνιμη έκθεσή του αποτελούν δείγμα της ένδοξης ιστορίας της Σαλαμίνας . Επίσκεψη τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων,όπου ανήκει στους νεκρούς πολεμιστές της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας το 480 π.Χ.
Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την ιερά  Μονή της Παναγίας Φανερωμένης, όπου γίνεται κάθε χρόνο  και το ετήσιο πανηγύρι για τα εννιάμερα της Παναγίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι – μουσείο του Έλληνα ποιητή Άγγελου Σικελιανού, όπου έζησε από το 1933-1950, ενώ αποτέλεσε τόπο έμπνευσης για εκείνον, αφού εκεί έγραψε τα πιο σπουδαία έργα του.  Στη συνέχεια διασχίζοντας μια καταπληκτική παραλιακή διαδρομή θα καταλήξουμε στα Σελήνια για να απολαύσουμε το μεσημεριανό, ελεύθερος χρόνος  και επιστροφή για την Αθήνα με τις αντίστοιχες στάσεις,

Μία διαφορετική πρόταση για τους λάτρεις της φύσης, του ελληνικού στοιχείου και της αστείρευτης ιστορίας. Ένα ταξίδι-αστραπή στο κοντινότερο νησί της Αττικής που απέχει μόλις 1 ναυτικό μίλι από τον Πειραιά και συγκεκριμένα από το Πορθμείο του Περάματος και είναι το ίδιο απολαυστικό το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η μακραίωνη ιστορία της μαρτυρεί την συνεχή παρουσία της στον Ελλαδικό χώρο . Αναφερόμαστε στο νησί της Σαλαμίνας γνωστή παγκοσμίως για την ναυμαχία της το 480π.χ εναντίον των Περσών, που σύμφωνα με την μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του από τη νύμφη Σαλαμίνα, την κόρη του ποταμού Ασωπού, την οποία ερωτεύτηκε ο θεός Ποσειδώνας.

Η Σαλαμίνα είναι το βορειότερο και μεγαλύτερο σε έκταση νησί του Αργοσαρωνικού που κρύβει ομορφιές με πευκόφυτα δάση, καταγάλανες παραλίες, μοναστήρια και αρχαιολογικούς χώρους. Είναι ο τόπος που βασίλευε ο μυθικός Αίας ο Τελαμώνιος, γενέτειρα του μεγάλου τραγικού ποιητή της αρχαιότητας Ευριπίδη, εκεί όπου τάφηκε ο οπλαρχηγός της Επανάστασης του 1821 Γεώργιος Καραϊσκάκης, το νησί που φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του τον μεγάλο Έλληνα ποιητή Άγγελο Σικελιανό στο σπίτι ης παραλίας της Φανερωμένης.

Περιλαμβάνονται:
Τιμή Εισιτηρίου 12€
Ακτοπλοικά εισιτήρια
Μεταφορά με πούλμαν
Συνοδός.
Φ.Π.Α.13%