ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 29/6/2019

 

Μονοήμερη εκδρομή από την Αθήνα στο Πόρο και επιστροφή 

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 07:30 Ομόνοια 07:40 και από το γραφείο μας στις 08:00 μετά από μία διαδρομή 3 περίπου ωρών, περνώντας την Κόρινθο και τα Μέθανα και έχοντας πάντα στα αριστερά μας τον Σαρωνικό, θα φτάσουμε στο Γαλατά. Μια μικρή λωρίδα θάλασσας μας χωρίζει από το λιμάνι του Πόρου, στο οποίο θα αποβιβαστούμε μετά από μία πολύ σύντομη διαδρομή με το καραβάκι ίσος και ο καπετάν Κώστας μας κάνει μια μικρή Ξενάγηση αν έχει ελεύθερο χρόνο κατά την επιβίβαση στο καραβάκι .
Στον αμφιθεατρικά κτισμένο οικισμό του λιμανιού, θα έχουμε στη διάθεσή μας αρκετό χρόνο να περιπλανηθούμε στα σοκάκια της πόλης με τα όμορφα νεοκλασσικά σπίτια, να ανηφορίσουμε στο ιστορικό ρολόι και τον καταπράσσινο λόφο, να επισκεφτούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πλατείας Κορυζή και να κάνουμε μια βόλτα στην μαρίνα. Αφού απολαύσουμε το φαγητό και τον καφέ μας δίπλα στη θάλασσα, θα συγκεντρωθούμε και πάλι στις 16:00 στο λιμάνι για να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΡΟ

Είναι γνωστός, μεταξύ άλλων, για το σπουδαίο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην παραπάνω ακτή, ενώ είναι δημοφιλής σαν τόπος μικρών αποδράσεων από την Αθήνα .Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο νησιά, την Σφαιρία και την Καλαυρία, τα οποία χωρίζει ένα πολύ μικρό κανάλι θάλασσας αμέσως μετά τον Ναύσταθμο (Προγυμναστήριο).

Η Καλαυρία είναι το αρχαιότερο νησί που ανεδύθη μετά τον κατακλυσμό, είναι ιζηματογενής και κυριαρχείται από ασβεστολιθικά και σχιστολιθικά πετρώματα. Η Σφαιρία είναι ηφαιστειογενούς προελεύσεως και ανεδύθη από έκρηξη του ηφαιστείου των Μεθάνων, η δε πόλη του Πόρου είναι κτισμένη ακριβώς επάνω σε έναν μικρό θολωτό κρατήρα.

Το ιστορικό ρολόϊ, δωρεά του έμπορου και βουλευτή Ιωάννη Παπαδόπουλου, υψηλά στο λόφο της Σφαιρίας, στο κέντρο του Πόρου, αποτελεί σήμα κατατεθέν του νησιού. Στο νοτιοανατολικό μέρος της Καλαυρίας, βρίσκεται η ιστορική Μονή Καλαυρίας, ή Μονή Ζωοδόχου Πηγής Πόρου, που κτίσθηκε το 1713.

Μετά την επανάσταση του 1821, στον Πόρο δημιουργήθηκε ο πρώτος Ναύσταθμος του Πολεμικού Ναυτικού. Στις εγκαταστάσεις αυτές σήμερα φιλοξενείται το Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Πολεμικού Ναυτικού (Προγυμναστήριο). Στον Ναύσταθμο του Πόρου παροπλίστηκε, για αρκετά έτη, το εύδρομο “Γεώργιος Αβέρωφ”, πριν μεταφερθεί στον όρμο του Φαλήρου.

 

Στην τιμή περιλαμβάνεται:

  • Μεταφορά με πολυτελές-κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
  • Εισιτήριο ferry boat για Πόρο με επιστροφή

Δεν περιλαμβάνεται:

  • Ατομικά έξοδα, φαγητό
  • Είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Πληροφορίες στα τηλ: 210-5712451 & 210-8212452
    ή περάστε από το Γραφείο μας sergiani travel