1Ημέρα:Αθήνα-Καστοριά-Κοζάνη

Αναχώρηση από το Γραφείο μας στις 07:00 Σύνταγμα 07:15 Ομόνοια 07:30 συνεχίζουμε με προορισμό την Καστοριά με ενδιάμεσες στάσεις για Ξεκούραση. Φτάνοντας στην Καστοριά θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό  βόλτα στην πανέμορφη  Λίμνη.   Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα τις Απόκριες, το σίγουρο είναι ότι θα δούμε  πολλά έθιμα και παραδόσεις από περιοχή σε περιοχή. Η κάθε τοποθεσία αναβιώνει τα δικά της έθιμα και κάποια έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει και με την Καστοριά  την  Κοζάνη και δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό το Καρναβάλι, αλλά τα ιδιαίτερα έθιμα των ημερών που θα δούμε να εκτυλίσσονται μπροστά μας. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας που βρίσκεται μες την καρδιά  του Κοζανίτικου Καρναβαλιού τακτοποίηση στα δωμάτια διανυκτέρευση.

2Ημέρα:  Προαιρετική Κοζάνη-Νυμφαίο-Αρκούρο

Μετά το πρωινό μας συνεχίζουμε για τον ορεινό όγκο του Βίτσι που βρίσκετε το η νύμφη του  το <<Νυμφαίο>> . Το χωριό της Φλώρινας βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο Βίτσι και πλέον είναι διάσημο ανάμεσα σε όσους έχουν γυρίσει τη βορειοδυτική Ελλάδα, αποτελώντας ορεινή αποκάλυψη για αυτούς που ακόμα δεν το έχουν γνωρίσει.Remaining Time-0:00FullscreeMute

Το Νυμφαίο, του οποίου η αρχική ονομασία ήταν Νιβεάστα (σημαίνει νύμφη στα Βλάχικα), γνώρισε ιδιαίτερη οικονομική ανάπτυξη από τον 18ο αιώνα έως τις αρχές του 20ού, όταν ήταν γνωστό και ως το «πέτρινο στολίδι της Μακεδονίας». Αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα αργυροχρυσοχοΐας όλων των Βαλκανίων, με τους Νεβεσκιώτες εμπόρους να εξαπλώνονται τόσο προς τη Δύση, όσο και προς την Ανατολή.Το χωριό πρωτοκατοικήθηκε το 1385 και από τότε κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία της Φλώρινας. Μπορεί κάποια εποχή οι περισσότεροι κάτοικοί του να το εγκατέλειψαν και να στράφηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όμως από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 αναγεννήθηκε, ζωντανεύοντας χάρη στη συμβολή σημαντικών ατόμων που κατάγονται από εκεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο τότε πρόεδρός του Νικόλαος Μέρτζος, αλλά και η οικογένεια Μπουτάρη –με τον Γιάννη Μπουτάρη σε ρόλο μπροστάρη. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και όποιος επιθεί να επισκεφτεί τον Αρκτούρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο βραδινή έξοδο για το καρναβάλι με τους Φανούς.

ΟΙ ΦΑΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Είναι γιορτή και ξεφάντωμα γύρω από το βωμό της αποκριάτικης εορταστικής πυρράς με φαγοπότι, τραγούδι, χορό κι αθυροστομία χωρίς όρια. Προέρχεται από τη λέξη φαίνω, που σημαίνει φαίνομαι από μακριά. Παιδί πανάρχαιων εθίμων με λατρευτικό και μαγικό χαρακτήρα που κατόρθωσε να επιβιώσει μέσα στο χρόνο αλλάζοντας το περίβλημά του και κρατώντας την ουσία του. Πολλοί συγχέουν το Φανό με τον Καρνάβαλο και το καρναβάλι, αλλά δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ τους. Το καρναβάλι στις διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι πιστή αντιγραφή του καρναβαλιού της Βενετίας και των άλλων Ευρωπαϊκών Πόλεων. Ο Φανός είναι κάτι τελείως πρωτότυπο και ιδιότυπο. Απαιτεί προετοιμασία και οργάνωση, που συσπειρώνει τη γειτονιά και οδηγεί σε σχέσεις ζεστές και πολύτιμες, ιδιαίτερα σε εποχές απομόνωσης σαν τη σημερινή. Είναι ανοιχτός σε όλους και στηρίζεται στη συμμετοχή. Δεν προσφέρεται για ψυχρή παρατήρηση. Η ιδιομορφία του και η αίγλη του κορυφώνεται την Κυριακή της Μεγάλης Αποκριάς, όταν ανάβουν οι Φανοί στις γειτονιές και τριγύρω τραγουδούν και χορεύουν οι χορευτές. Έτσι δείχνει μια εικόνα που θυμίζει πολύ ανάλογες πολεμικές γιορτές της Αρχαίας Ελλάδας και σε τέτοιο σημείο μάλιστα ώστε να ισχυριζόμαστε αδίσταχτα ότι ο σημερινός χορός του Φανού είναι η συνέχεια του Πυρρίχιου χορού των Αρχαίων Ελλήνων. Ο φανός ανάβει κατά τις 8 το βράδυ της μεγάλης Αποκριάς, κι αμέσως ξεκινάει το τραγούδι και ο χορός γύρω του.Το κέφι αρχίζει ν’ ανεβαίνει σιγά – σιγά και καμιά ώρα αργότερα, καθώς κρασί και τα κιχιά κυκλοφορούν και ζεσταίνουν πνεύμα και πόδια, οι κύκλοι γύρω από το βωμό μεγαλώνουν και πληθαίνουν.

3 Ημέρα:Κοζάνη-Νάουσα Γενίτσαροι και μπούλες-Αθήνα

Μετά το πρωινο΄μας παίρνουμε το δρόμο για τα Κούλουμα στην Νάουσα «Γενίτσαροι και Μπούλες»: Μια πόλη μια γιορτή» που γίνεται στο εμπορικό κέντρο και τα κέντρα διασκέδασης. Δεκάδες μουσικές μπάντες, χάλκινα, συγκροτήματα, λαϊκές ορχήστρες συγκεντρώνουν χιλιάδες κόσμου σε ένα αυθεντικό γλέντι με άφθονο ξινόµαυρο κρασί Νάουσας και τοπικούς μεζέδες. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

                                            ΚΟΣΤΟΣ  ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ: 

Τιμή: κατ’ άτομο σε Μονόκλινο 260€
Τιμή: κατ’ άτομο σε Δίκλινο  200€
Τιμή: το Τρίτο Άτομο 190€
Τιμή: το Παιδί έως 10 ετών 150€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONTAI:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές, με τουριστικό πούλμαν .
 • Έμπειρος Ελληνας  οδηγός  με άριστη γνώση  της Εκδρομικής Διαδρομής
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων .
 • Μια (2) διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 🏩 ELENA***
 • Πρωινό μπουφέ
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός  του γραφείου μας καθ’ όλη την διάρκεια της  εκδρομής
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α. εκδρομής

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Ποτά, Αχθοφορικά, Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
 • Ότι αναφέρετε στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Τοπικοί δημοτικοί φόροι
 • Φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο ανά δωμάτιο τη βραδιά.
 • Φαγητά, Φιλοδωρίματα, Μουσεία, Προσωπικά ψώνια κ.τ.λ.
 • Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
 •  Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Κάνε την κράτηση σου…😉

*Με προκαταβολή €/άτομο

✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/ IBAN : GR4701401230123002002009884 στο όνομα Παναγιώτης Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.