Αναχώρηση:28/10/2022

 

Φοιτητικό/20€
Κανονικό/25€

Συγκέντρωση στο  Sergiani Travel 07:15 Σύνταγμα στις  07:40 Ομόνοια  στις 07:45 με προορισμό την Αρεόπολη Λακωνίας. Η κωμόπολις ονωμάζετο πρότερον Τσίμοβα, μετωνομάσθη δε εις Αρεόπολιν επί Οθωνος προς τιμήν των Μαυρομιχαλών, των οποίων αύτη υπήρξεν η κοιτίς. Πότε εκτίσθη δεν είναι γνωστόν, διότι μόνον παραδόσεις περί της κτίσεως αυτής υπάρχουσι. Κατά μίαν των παραδόσεων αυτών η κωμόπολις εκτίσθη υπό των απογόνων του Μιχ. Καρδιανού, όστις φέρεται ως γενάρχης των επισημοτέρων οικογενειών της Μάνης και κτίστης των περισσοτέρων χωρίων αυτής. Κατά την εν Οιτύλω διασωζομένην παράδοσιν είχον καταφύγει εκεί δύο αδελφοί εκ Καλλιπόλεως της Θράκης, καταδιωκόμενοι υπό των Τούρκων. Ούτοι ενυμφεύθησαν εγχωρίας, τας οποίας κατέστησαν μητέρες πολλών τέκνων αρρένων, άτινα νυμφευθέντα, ότε ενηλικιώθησαν απέκτησαν πολλούς υιούς. Ο εκπληκτικός αυτός πολλαπλασιασμός των απογόνων των δύο Καλλιπολιτών προεκάλεσε την ανησυχίαν των Βοιτυλιωτών (κατοίκων Οιτύλου) την οποίαν εξεδήλωσε εις γέρων ειπών ”οι γαμπροί μας και τα παιδάγγονά τους θα μας διώξουν από το χωριό σε λίγον καιρό.” Οι λόγοι του γέροντος έγιναν η αφορμή να εκδιώξουν οι εγχώριοι τους Καλλιπολίτας και τους απογόνους των, οίτινες μετώκησαν εις τον χώρον εις τον οποίον κείται τώρα η Αρεόπολις και όστις ήτο βοσκότοπος των κατοίκων της Χαριάς και του Πύργου. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και βόλτες μέσα στα  στενά δρομάκια, πετρόσπιτα και πύργους ιδίως στο παλαιότερο τμήμα του οικισμού που εκτείνεται προς τα δυτικά.
Στην συνέχεια για το όμορφο Γύθειο όπου εκεί θα γευματίσουμε ελεύθερα ο καθένας με την δικήτου επιλογή. Το 1968 η πόλη του Γυθείου χαρακτηρίστηκε ως εξαίρετου κάλλους και διατηρητέο μνημείο λόγω παραδοσιακής και κλασσικής αρχιτεκτονικής. Το 1975 περιορίστηκε ο ανωτέρω χαρακτηρισμός στο κεντρικό εμπορικό και παραλιακό τμήμα. Από το 1982 με υπουργικές αποφάσεις, διάφορα συγκε­κριμένα κτήρια της πόλης, έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέα μνημεία ή έργα τέχνης.

Ο Φάρος στη νήσο Κρανάη

Το μαρμάρινο κτήριο του Φάρου στη νήσο Κρανάη με τον οκταγωνικό πύργο του ύψους 22 μέτρων, κτίστηκε από λευκό μάρμαρο το 1880. Έχει χαρακτηρισθεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο διότι αποτελεί σημαντικό τεχνικό έργο του περασμένου αιώνα με χαρακτηριστικά μορφολογικά και τοπολογικά στοιχεία των κτηρίων ειδικής λειτουργίας. Είναι σημείο αναφοράς των ναυτικών και της ναυ­τικής μνήμης των κατοίκων της περιοχής. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

📍SUPER ΕΚΔΡΟΜΗ 🔝🚌🔝🚌👑🔝
🌊☀️ ΑΡΕΟΠΟΛΗ-ΓΥΘΕΙΟ  🚌🔝👑🔝🚌🔝
Κάνε τώρα την κράτηση σου…😉
*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/ IBAN : GR4701401230123002002009884 στο όνομα Παναγιώτης Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.
– Πολυτελές & κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας μας
– Πληρότητα 85% σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών
– Όλα τα πούλμαν μας διαθέτουν αντισηπτικό κατά την είσοδο &έξοδο
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ολη την διάρκεια του ταξιδιού σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας
-Όλα τα οχήματα μας απολυμαίνονται κάθε 3 ημέρες  από την εταιρία και στο τέλος κάθε ημέρας από το προσωπικό του γραφείου.
– Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
-ΦΠΑ 13%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
-Ατομικά έξοδα, φαγητό, και ότι αναφέρει το πρόγραμμα μας προαιρετικό.