Αναχώρηση:09/09/2022

ΑΠΟΔΡΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
Ένα μοναδικό, ολόκληρο τριήμερο με μπάνιο, εξερεύνηση και περιπέτεια, στη μεγαλόνησο του Ιονίου!Πανέμορφες οδικές διαδρομές, γνωστές, διάσημες παραλίες και κλασικοί προορισμοί του νησιού, μία κρυμμένη παραλία-έκπληξη, ανεξερεύνητες τοποθεσίες, πεζοπορικές διαδρομές, μία αρχαία ακρόπολη (κάστρο), υπόγειες λίμνες και κρυστάλλινα σπήλαια (γνωστά & άγνωστα), “κατακόμβες” (σκήτη Αγίου Γερασίμου), ιταλικές υπόγειες στοές οχυρωματικών έργων και καταφύγια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και φυσικά τοπικό παραδοσιακό φαγητό και το διάσημο κεφαλονίτικο κρασί (ρομπόλα)!ΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Σάμη, Παραλία Αντισάμου (μπάνιο), Αργοστόλι (διαμονή), Καταπράσινη Γρούσπα Ραζάτων & Κατάλευκο Σπήλαιο δίπλα στα Κυκλώπεια Τείχη της Αρχαίας Κράνης, Λιθόστρωτο Αργοστολίου, Μακρύς Γιαλός (μπάνιο), Γέφυρα Δεβοσέτου & Λιμνοθάλασσα Κούταβου, Παραλία Μύρτου (θέα), Καταφύγιο & Υπόγειες Στοές Ιταλικής Πυροβολαρχίας Β΄ Παγκοσμίου, Φισκάρδο, Ρωμαϊκό Νεκροταφείο Φισκάρδου, Υπόγειες Στοές Εξόρυξης Κιμωλίας (μπάνιο σε ενάλια σπηλιά), Πουλάτα (παραδοσιακό φαγητό), Μονή & Υπόγεια Σκήτη Αγίου Γερασίμου, Σπήλαιο Δρογκαράτη, Γαλάζια Γρούσπα Ζερβάτη, Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη (ξενάγηση με βάρκα), Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης (μουσείο), Ακρόπολη Αρχαίας Σάμης & Ερειπωμένη Μονή Αγίων Φανέντων (πεζοπορία), Πόρος (λιμάνι).

ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ
Προσφορά Early Booking, για κράτηση θέσης μέχρι και 27/08/2022:
– 199 € ατομικό κόστος συμμετοχής σε δίκλινο δωμάτιο (μονόκλινο: + 50 €)
– 190 € για φοιτητές-άνεργους (επίδειξη σχετικής κάρτας σε ισχύ)
– 180 € για παιδιά έως 17 ετών
– 220 € για κράτηση θέσης από 28/08/2022 έως και 06/09/2022.

Το κόστος περιλαμβάνει:
ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια από Κυλλήνη, σύγχρονο, κλιματιζόμενο πούλμαν με δύο οδηγούς καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής, διαμονή (δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο) σε παραδοσιακό ξενοδοχείο με πρωινό (600 m από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου), πρόγραμμα και προετοιμασία μη επισκέψιμων τοποθεσιών εκδρομής (εξασφάλιση πρόσβασης, καθαρισμός, φωτισμός), Κεφαλονίτη αρχηγό και συνοδό εκδρομής, έμπειρους οδηγούς σε σπήλαια, υπόγειες στοές, μονοπάτια, κ.λπ., χρήση τεχνικού εξοπλισμού όπου απαιτείται (σκάλα, σχοινί κ.λπ., ομαδικοί φακοί, παροχή κράνους) και ασφαλή συνοδεία στα μη αξιοποιημένα σημεία ενδιαφέροντος, ασφάλεια αστικής ευθύνης.

– ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: Νύχτα Πέμπτης 08/09/2022 προς ξημέρωμα Παρασκευής 09/09/2022, ώρα 2:15 (ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 2:00), από την πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο)
– ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Στο ίδιο σημείο, τη νύχτα της Κυριακής 11/09/2022 (προς ξημέρωμα Δευτέρας), ώρα 1:30.

* Η επιλογή των ωρών αναχώρησης και επιστροφής έγινε με βάση τα ανακοινωμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της Levante Ferries. Ταξιδεύουμε νύχτα Πέμπτης, φτάνουμε στο νησί την Παρασκευή το πρωί.
* Η τήρηση των σχετικών χρόνων εξαρτάται από τη συνέπεια των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Ενδεχόμενη απροειδοποίητη αλλαγή των δρομολογίων από τη ναυτιλιακή εταιρεία επιφέρει ανάλογη τροποποίηση του προγράμματος, για την οποία δεν θα ευθύνεται ο διοργανωτής.

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ: Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ!
Η Κεφαλονιά του μύθου και κατ’ άλλους πατρίδα του Οδυσσέα, με την απέραντη φυσική ομορφιά, τις παραλίες, τα σπήλαια, τα κάστρα, μας περιμένει! Εξερεύνηση, περιπέτεια, ιστορία, πεζοπορία σε απρόσμενες μυστικές διαδρομές, σπηλαιολογία σε γνωστά και τελείως άγνωστα σημεία, αλλά και στιγμές χαλάρωσης με καλό φαγητό! Σαγηνευτικές εικόνες βαθυπράσινων πλαγιών και καταγάλανων νερών που ταξιδεύουν υπογείως από τη μια άκρη του νησιού στην άλλη, πλαισιώνουν το εκπληκτικό οδοιπορικό μας στους κρυμμένους “θησαυρούς” της Κεφαλονιάς! Ένα οδοιπορικό που στο διάβα του βρίσκει το Αργοστόλι, το Φισκάρδο, τη Σάμη, τις πανέμορφες παραλίες Αντισάμου και Μύρτου, την απέραντη παραλία του Μακρύ Γιαλού, τα πασίγνωστα σπήλαια Μελισσάνης και Δρογκαράτης, άλλα, άγνωστα στο ευρύ κοινό εντυπωσιακά σπήλαια, τη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου, την ακρόπολη της αρχαίας Σάμης και μερικούς ακόμα άγνωστους, κρυμμένους (υπόγειους ή επί της μαγευτικής αυτής γης) καταπληκτικούς θησαυρούς. Στο διάβα μας τόποι και άνθρωποι, μνημεία, λίμνες, σπήλαια και υπόγειες στοές, είναι αρκετά για να μας γεμίσουν με εικόνες οι οποίες θα ξεθωριάσουν αργά από τη μνήμη και την καρδιά μας, μέχρι να επιστρέψουμε…
Γιατί όποιος έρχεται εδώ, πάντοτε επιστρέφει. Μια φορά μόνο ποτέ δεν είναι αρκετή. Και δεν είναι μόνο για τη γραφική Σάμη, το κοσμοπολίτικο Φισκάρδο και τη μεγάλη πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, τα λιμανάκια, τις ταβέρνες, τα καφέ και τα μπαρ. Τη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου και το παραδοσιακό κρασί της Ρομπόλας, που παράγεται δίπλα της, και όλοι ανυπομονούν να το γευτούν μαζί με την τοπική κουζίνα…
Εδώ ο τόπος είναι ζωντανός και μιλάει στην ψυχή μας. Υπάρχουν μοναδικοί άνθρωποι που ονομάζουν γρούσπες τα βαραθρώδη σπήλαια με τις γαλάζιες λίμνες στα έγκατα της γης, όπως η διάσημη Μελισσάνη, αλλά δεν είναι μόνον αυτή! Εδώ, εκτός από τις βραβευμένες παραλίες, υπάρχουν βενετσιάνικα κάστρα και κυκλώπεια τείχη σε αρχαίες ακροπόλεις, δαιδαλώδεις σήραγγες παλαιών ορυχείων και ιταλικά οχυρωματικά έργα του Β΄ Παγκοσμίου, υπόγεια περάσματα και καταφύγια, εγκαταλειμμένες μονές και παλιές εκκλησίες με υπόγειες σκήτες και κρύπτες, και πηγάδια με κρυμμένα μυστικά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
– Ραντεβού μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς ξημέρωμα Παρασκευής, ώρα 02:00, στην πλατεία Καραϊσκάκη (μετρό Μεταξουργείο). Παρουσιολόγιο, τακτοποίηση αποσκευών και θέσεων στο πούλμαν μας, για άνετο ταξίδι και λίγο ύπνο κατά τη διάρκεια.
– Αναχώρηση 02:15 από Αθήνα προς Κυλλήνη (4μιση ώρες οδικώς, με στάση).
– Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλονιάς (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο-αναχωρεί 07:15).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/09 (Πόρος-Αντίσαμος-Αργοστόλι).
Ξεκινάμε από τον Πόρο και μετά από περίπου μία ώρα σε δασική, βαθυπράσινη, οδική διαδρομή μπορούμε να πάρουμε πρωινό καφέ και μπάνιο στην καταγάλανη παραλία της Αντισάμου (ώρα 10:00). Αναχωρούμε στις 12:00, και περίπου στις 13:00 θα βρεθούμε στο Αργοστόλι, όπου θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια (check in). Θα έχουμε χρόνο (5 ώρες) για φαγητό, προμήθειες και οτιδήποτε άλλο θέλουμε (καφέ, ψώνια κ.λπ.) στο κέντρο της πόλης, ενώ η μεσημεριανή ξεκούραση ίσως να είναι απαραίτητη, μετά το νυχτερινό ταξίδι. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στον παραλιακό δρόμο, 600 m από την κεντρική πλατεία Αργοστολίου (ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 18:00). Στη συνέχεια ακολουθεί μια απολαυστική απογευματινή εξόρμηση, με ήπια πεζοπορία (20-25′ ) προς τη βαθιά καταπράσινη γρούσπα κοντά στα Ραζάτα, και το μεγάλο, κατάλευκο σπήλαιο με τις νυχτερίδες, που βρίσκεται στον πυθμένα του βαράθρου, σε τοποθεσία που συνορεύει με τα κυκλώπεια τείχη της αρχαίας Κράνης. Στις χρυσοκόκκινες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος, θα μιλήσουμε για αρχαία και νεότερη ιστορία, δοκιμάζοντας το κρασί της ρομπόλας (γευσιγνωσία οίνου). Επιστροφή στο Αργοστόλι στις 20:30 για βόλτα και βραδινό φαγητό ή ποτό, ή απλά ξεκούραση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 10/09 (Μακρύς Γιαλός-Φισκάρδο-Πουλάτα).
8:00-9:00 πρωινό. Ξεκινάμε την ημέρα μας με την ατέλειωτη παραλία του Μακρύ Γιαλού, όπου θα έχουμε χρόνο μέχρι τις 10:30, για πρωινό μπάνιο στα μοναδικά ιόνια νερά της Κεφαλονιάς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη γέφυρα Δεβοσέτου, μέσω της οποίας θα περπατήσουμε τον μοναδικό δρόμο που διασχίζει τη λιμνοθάλασσα του Κούταβου. Αμέσως μετά, οδεύουμε προς την περιοχή του Φισκάρδου, διασχίζοντας τη μοναδικής ομορφιάς βορειοδυτική διαδρομή του νησιού, ατενίζοντας προς την πλευρά του Ληξουρίου, με ενδιάμεση στάση στο μπαλκόνι με την εντυπωσιακή θέα προς την παραλία του Μύρτου (μετά τις ζημιές από τον κυκλώνα Ιανό -το 2020- έπαυσε η προσέγγιση μεγάλων λεωφορείων). Η συνέχεια της οδικής διαδρομής προς το Φισκάρδο είναι εξίσου εντυπωσιακή, με θέα προς το ανοιχτό πέλαγος, προς την πλευρά της Ιταλίας, ενώ βλέπουμε και την Άσο από ψηλά. Φτάνουμε στα Αντιπάτα όπου, κοντά στην τοποθεσία “Δαφνούδι”, μετά από μικρή πεζοπορία (10′), προσεγγίζουμε την ανατιναγμένη Ιταλική πυροβολαρχία Bataria, και επισκεπτόμαστε τα εγκαταλειμμένα καταφύγια και τις υπόγειες στοές της περιοχής, αναγνωρίζοντας την ενεργή συμμετοχή τους στα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 14:30, φτάνουμε στο Φισκάρδο, γεμάτοι από εικόνες από τον μαγευτικό υπόγειο κόσμο της Κεφαλονιάς. Εκεί θα έχουμε χρόνο (2 ώρες) για μεσημεριανό φαγητό-καφέ στην κοσμοπολίτικη περατζάδα του Φισκάρδου, όπου μπορούμε να θαυμάσουμε και το εντυπωσιακό Ρωμαϊκό Νεκροταφείο. Η απογευματινή μας δραστηριότητα περιλαμβάνει την έκπληξη της ημέρας και -ίσως- ολόκληρης της εκδρομής: επίσκεψη σε δαιδαλώδεις υπόγειες γαλαρίες εξόρυξης κιμωλίας στη θέση “Φώκι”, και μοναδική εμπειρία θαλάσσιου μπάνιου σε άγνωστη μικρή παραλία που βρίσκεται μέσα στη “σπηλιά” του ορυχείου! Αναχώρηση στις 19:00. Η δύση θα μας βρει στην ανατολική διαδρομή του νησιού, που περνάει από την Αγία Ευφημία και τον Καραβόμυλο, και “βλέπει” προς την πλευρά της Ιθάκης. Στο μικρό, ορεινό χωριό Πουλάτα, θα απολαύσουμε βραδινό πατροπαράδοτο φαγητό με ψητά σούβλας αλλά και χορτοφαγικές επιλογές σε παραδοσιακή ταβέρνα. Επιστροφή στο Αργοστόλι στις 23:30-24:00.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/09 (Άγιος Γεράσιμος-Σάμη-Πόρος).
8:00-8:45 πρωινό, 9:00 οριστική αναχώρηση από τα δωμάτια (check out). Ακολουθώντας τη διαδρομή που διέρχεται κάτω από το κάστρο Αγίου Γεωργίου (Τραυλιάτα, Τρωιανάτα κ.ά.), φτάνουμε στο οροπέδιο των Ομαλών. Επίσκεψη στη Μονή του πολιούχου Αγίου Γερασίμου και κατάβαση στην υπόγεια σκήτη του παλαιού ναού. Οι εντυπωσιακές εικόνες των υπόγειων κεφαλονίτικων “θησαυρών” κορυφώνονται αμέσως μετά, στα σπήλαια της περιοχής Σάμης-Καραβόμυλου: σπήλαιο Δρογκαράτη, γαλάζια γρούσπα Ζερβάτη και λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη (ξενάγηση με βάρκα), όπου υπάρχει η δυνατότητα προμηθειών και καφέ. Μετά την τελευταία σπηλαιολογική εμπειρία μας στο νησί, θα έχουμε 2 ώρες στη Σάμη (14:30-16:30) για φαγητό-καφέ στον γραφικό παραλιακό δρόμο της κωμόπολης. Προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφτούμε και την Αρχαιολογική Συλλογή Σάμης (μουσείο). Τελευταίος προορισμός μας, η ακρόπολη της αρχαίας Σάμης, όπου θα βρεθούμε πεζοπορώντας σε βαθυπράσινο δασικό μονοπάτι (30-35′), που θα μας οδηγήσει στην ερειπωμένη μονή Αγίων Φανέντων. Εκεί θα κάνουμε στάση μιλώντας για την ιστορία του τόπου, αλλά και για “Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι” (2001)! Επιστροφή με πεζοπορία στη δασική οδό που οδηγεί προς τη Μονή Αγριλίων, διερχόμενη από το ερειπωμένο χωριό Σκαλιά. Αναχώρηση για τον Πόρο στις 18:00 και άφιξη στο λιμάνι στις 19:00.

– Πόρος-Κυλλήνη (1 ώρα και 30 λεπτά με πλοίο-αναχωρεί 19:30).
– Κυλλήνη-Αθήνα (4μιση ώρες οδικώς με στάση).
– Εκτιμώμενη άφιξη στο Μεταξουργείο: ώρα 01:30.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ KAI ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ:
Βεβαιωθείται  ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, κλείνετε τη δική σας θέση με καταβολή του ποσού, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα λάβετε (απόδειξη πληρωμής:
Έγκυρη θεωρείται μία κράτηση όταν εξοφληθεί το σύνολο της αξίας της με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό που θα σας γνωστοποιηθεί.

– 199 € για κράτηση θέσης έως και 27/08/2022 (Early Booking)
– 190 € για φοιτητές-άνεργους (επίδειξη σχετικής κάρτας σε ισχύ)
– 180 € για παιδιά έως 17 ετών
– 220 € για κράτηση θέσης από 28/08/2022 έως και 06/09/2022.

* Η διαμονή σε μονόκλινο δωμάτιο επιβαρύνει το κόστος του τριήμερου κατά 50 €, σε κάθε περίπτωση.

* Σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, το συνολικό ποσό πρέπει να προσαυξάνεται κατά 3 ή 4 € ανάλογα με την προμήθεια εμβάσματος που ορίζει η κάθε τράπεζα (προμήθεια εμβάσματος που επιβαρύνει τον καταθέτη).

* Οι κρατήσεις των θέσεων θα γίνονται μέχρι να εξαντληθεί η διαθεσιμότητα των καταλυμάτων διαμονής.

Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: τα μεσημεριανά, βραδινά και λοιπά γεύματα, καφέδες, ποτά, το εισιτήριο εισόδου στους αξιοποιημένους χώρους των σπηλαίων Μελισσάνης και Δρογκαράτης, εισιτήριο εισόδου σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους ή μουσεία. Φόρο διαμονής, που καταβάλλεται απευθείας και ατομικά στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Πεζοπορία στη φύση, μπάνιο σε παραλία που βρίσκεται μέσα σε σπηλιά, επισκέψεις σε υπόγειο περιβάλλον σπηλαιολογικού χαρακτήρα, περιήγηση με βάρκα στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης (οργανωμένη για το κοινό)

– Για τη συμμετοχή σας δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή εκπαίδευση.
– Προβλέπεται δε να υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός έμπειρων εκπαιδευμένων συνοδών, ώστε η κάθε ειδική δραστηριότητα να πραγματοποιηθεί με απόλυτη ασφάλεια.

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ (τι να φέρετε): Φακό, αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια ορειβατικά, πρόχειρα και άνετα ρούχα, μπατόν (επιθυμητά αν υπάρχουν), ζακέτα ή ελαφρύ μπουφάν (για τη βραδινή δροσιά), αντικουνουπικό, σαγιονάρες, καπέλο, αντηλιακό, μαγιό, πετσέτα μπάνιου.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
Τουριστικό Γραφείο Alkiviadis Tours &  Sergiani Travel

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
* Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας επιθυμεί να προσέλθει με ανήλικο παιδί, παρακαλούμε να ενημερώσει τους διοργανωτές σχετικά με την ηλικία του παιδιού.
* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί μερικώς.
* Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η εκδρομή ενδέχεται να αναβληθεί ή να ματαιωθεί.
* Σε περίπτωση ματαίωσης της εκδρομής από τους διοργανωτές λόγω ανωτέρας βίας, το προκαταβεβλημένο ποσό επιστρέφεται.
* Σε περίπτωση μη εκτέλεσης προγραμματισμένου ακτοπλοϊκού δρομολογίου, ευθύνη φέρει αποκλειστικά η ναυτιλιακή εταιρεία.

_________ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ_________
* Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής μέχρι και δώδεκα (12) ημέρες πριν την πραγματοποίηση της εκδρομής επιστρέφεται ολόκληρο το καταβληθέν ποσό άμεσα.
* Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή, η ακύρωση γίνει μέσα στο τελευταίο δωδεκαήμερο πριν την έναρξη της εκδρομής, το καταβληθέν ποσό δεν επιστρέφεται.
* Στην τελευταία περίπτωση δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς του ποσού σε κλείσιμο άλλης εκδρομής, καθώς αυτό περιλαμβάνει τα έξοδα οργάνωσης της εκδρομής, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τα έξοδα διαμονής, που όλα είναι προπληρωμένα από τον διοργανωτή.

ΠΡΟΣΟΧΗ
* Κάθε εκδρομέας που συμμετέχει δηλώνει υπεύθυνα ότι φέρει την αποκλειστική ατομική του ευθύνη.