Αναχώρηση:


Φοιτητικό
Κανονικό 

Συγκέντρωση στο γραφείο μας SERGIANI TRAVEL  στις 07:15 Σύνταγμα 07:30 και Ομόνοια 07:40 με προορισμό τα Καλάβρυτα  ενδιάμεση ολιγόωρη  στάση στην Ακράτα. Στην συνέχεια γαι την Αγία Λαύρα όπου θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση Ορκωμοσίας του 1921 που ξεκίνησε απο το μοναδικό χωριό το Λειβάτρζι Αχαίας στις 12/3/2021 Ελεύθερος χρόνος  μετά στα Καλάβρυτα  στην συνέχεια θα περάσουμε απο τους κάτω Λουσοί μια διαδρομή στο Σουδενέικο κάμπο σε υψόμετρο 1100 μέτρα . Μεσημεριανό φαγητό στα πεστροφεία του Πλανητέρο ελέυθερο χρονο.  Επιστροφή  από Κλειτορία  Λεβίδι το Χωριό του Στριφτόμπολα  με ενδιάμεση στάση για την Αθήνα .

Λίγα Λόγια για τα μέρη που θα περάσουμε ή θα τα επισκεφτούμε :

Καλάβρυτα

Τα Καλάβρυτα, μια από τις πιο ιστορικές πόλης της Αχαΐας, είναι χτισμένη σε ύψος 756 μέτρων ακριβώς στο σημείο του αρχαίου Κύναιθα. Τα Καλάβρυτα βρίσκονται 77 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάτρας και προκειμένου να φθάσετε εκεί, μπορείτε να ακολουθήσετε το δρόμο από Χαλανδρίτσα ή τη θαυμάσια διαδρομή Διακοπτό – Καλάβρυτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο.
Η πόλη των Καλαβρύτων είναι ευρέως γνωστή όχι μόνο για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση του 1821 ενάντια στους Τούρκους, αλλά και για την αντίστασή της στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κατά των κατακτητών Γερμανών. Στα Καλάβρυτα κηρύχτηκε η επανάσταση από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και τους οπλαρχηγούς της Πελοποννήσου που είχαν συγκεντρωθεί στην Αγία Λαύρα. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Επέτειο της Επανάστασης του 1821, η αναπαράσταση της δοξολογίας και της ορκωμοσίας των αγωνιστών του 1821 πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Μητροπολιτικό ναό των Καλαβρύτων.
Το 1943 τα Καλάβρυτα βίωσαν με το σκληρότερο τρόπο τα γερμανικά αντίποινα κατά τη διάρκεια της κατοχής όταν στις 13 Δεκεμβρίου 1943 ο γερμανικός στρατός κατοχής εκτέλεσε σχεδόν όλο τον ανδρικό πληθυσμό κι έκαψε την πόλη. Στη μνήμη του μαρτυρικού οικισμού για τη Σφαγή των Καλαβρύτων, επάνω από την πόλη, υψώνεται ο λόφος του Κάπη που έγινε η εκτέλεση και το ολοκαύτωμα της