ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 

1η ημέρα 23/12:  Αθήνα – Καρπενήσι     

Συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχώρηση.  Θα απολαύσουμε την πανέμορφη διαδρομή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπάρξουν στάσεις για ξεκούραση.  Θα περάσουμε από την όμορφη κωμόπολη της Μακρακόμης, θα διασχίσουμε το χωριό του Αγ. Γεωργίου και το τούνελ του Τυμφρηστού και θα συνεχίσουμε για το Καρπενήσι.   Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση.

2η ημέρα 24/12:  Προυσός – Μεγάλο Χωριό

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την εκδρομή μας στον Προυσό της Ευρυτανίας.  Περίπου 30 χλμ. από το Καρπενήσι βρίσκεται η Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσού.  Σύμφωνα με την παράδοση ιδρύθηκε το 829-842 μ.Χ. και συνδέεται με τις περιπέτειες και την εμφάνιση της εικόνας της Παναγίας από την Προύσα της Βιθυνίας της Μικράς Ασίας στο σπήλαιο της Ευρυτανίας.  Το μοναστήρι βρίσκεται σε μια απότομη πλαγιά  και στο πέρασμα των χρόνων δέχτηκε πολλές επιθέσεις, με τελευταία καταστροφή αυτή του 1944 από τους Γερμανούς.  Τα αστέρια που βρίσκονται πάνω στην εικόνα λέγεται ότι τα αφιέρωσε στην Παναγία ο Καραϊσκάκης όταν βρέθηκε στο μοναστήρι.  Μέσα στη μονή λειτουργεί το ιστορικό μουσείο, με σημαντικά εκθέματα, όπως εικόνες από τον 15ο αιώνα, ιερά σκεύη, λειψανοθήκες, δισκοπότηρα, χειρόγραφοι κώδικες, τα άρματα του Καραϊσκάκη κ.α.  Εν συνεχεία αναχώρηση για το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο στις πλαγιές του όρους Καλιακούδα, 17 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι. Με μια απίστευτη πανοραμική θέα στις κορυφές της Χελιδόνας μα και στην απέραντη κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη, που απλώνεται μέχρι εκεί που φτάνει το ανθρώπινο μάτι, έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά των επισκεπτών. Τα παραδοσιακό πέτρινα αρχοντικά σπίτια, οι πλακόστρωτοι δρόμοι και οι πέτρινες βρύσες του χωριού, προσδίδουν στο μέρος μια γραφικότητα ασύλληπτου κάλλους. Καθίστε στην πλατεία του χωριού, χαλαρώστε, ακούστε το θρόισμα των φύλλων του μεγάλου πλάτανου και αφεθείτε στη μαγεία της φύσης και των εκλεκτών γεύσεων που θα γευτείτε κατά την παραμονή σας εκεί.  Χρόνος για φαγητό σε εστιατόριο της περιοχής και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα 25/12:  Κορυσχάδες

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο χωριό Κορυσχάδες.  Ο οικισμός απέχει 10 λεπτά από το Καρπενήσι και το τοπίο μαγεύει με την ομορφιά του.  Έλατα και πλατάνια, παγωμένα νερά και μεγαλοπρεπή βουνά συνθέτουν το σκηνικό.  Ένα χωριό της Ελλάδας με φυσική ομορφιά, αναλλοίωτη στο χρόνο. Η ιστορία του παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, το οποίο λειτουργεί στον χώρο του σχολείου.  Στο ισόγειο υπάρχει βιβλιοθήκη με συλλογή συγγραμμάτων, ενώ στον πάνω όροφο, έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.  Εδώ βρισκόταν η έδρα της Ελεύθερης Ελλάδας κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η πλατεία βρίσκεται σε υψόμετρο 960 μ. και θεωρείται η μεγαλύτερη πλατεία της Ευρυτανίας.  Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό στην περιοχή.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

4η ημέρα 26/12:  Καρπενήσι – Αθήνα

Τελευταία ημέρα του ταξιδιού και ελεύθερος χρόνος στο Καρπενήσι, μία πόλη που αναπαύεται νωχελικά στην αγκαλιά του Βελουχιού, του αρχαίου Τυμφρηστού, πνιγμένη στο έλατο, καλά προφυλαγμένη από τους δυνατούς βοριάδες που μαστιγώνουν την κορυφή του. Μια πόλη που έχει να διηγηθεί πολλά, κουβαλώντας στις πλάτες της ζωντανή την ιστορία και που διακρίθηκε για την προσφορά της στην πατρίδα, καθώς πρωτοστατούσε πάντα στους εθνικούς αγώνες.  Το απόγευμα επιβίβαση στο λεωφορείο μας για την επιστροφή στην Αθήνα.

Ημέρες Ξενοδοχείο Διατροφή Τιμή ατόμου Επιβ. Μονόκλινου
3ος

Ενήλικας


Παιδί

2-12

Family
2εν+2π (2-12)

Παιδί

0-2

4 AVARIS 5* Πρωινό Δωρεάν
MONTANA 5* Ημιδιατροφή

+ gala

—- Δωρεάν

-Οι τιμές είναι ανά άτομο.

-Όπου παιδί:  2 έως 12 ετών στο δωμάτιο των γονέων.

-Η τιμή “family” αφορά τιμή δωματίου. Το family στο Montana είναι τρίκλινο με extra bed.

Περιλαμβάνονται:

 • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο.
 • Διόδια αυτοκινητοδρόμων.
 • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο, σε δίκλινο δωμάτιο.
 • Πρωινό ή ημιδιατροφή ανάλογα με την επιλογή σας.
 • Εορταστικό δείπνο (gala) εντός του ξενοδοχείου.
 • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
 • Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης με την Ευρωπαϊκή Πίστη.
 • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Ο φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο. Άρθρο 53 Ν. 4389/2016: 1,50€ για ξενοδοχεία 3*,  3€ για ξενοδοχεία 4* και 4€ για ξενοδοχεία 5* ανά ημερήσια χρήση εκάστου δωματίου/ σουίτας, ο οποίος έχει καθιερωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018.
 • Είσοδοι σε μουσεία και σε επισκεπτόμενους χώρους.
 • Επιπλέον γεύματα. Ποτά στα γεύματα και στο εορταστικό δείπνο.
 • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Προφυλάξεις κατά της νόσου Covid-19.   Χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπως ορίζει ο νόμος.

Όλοι οι ενήλικες συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν:
Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6 μηνών
Τα παιδιά  έως 11 ετών θα πρέπει να έχουν: Αρνητικό Rapid Test 48 ωρών
Τα παιδιά 12-17 ετών θα πρέπει να έχουν: Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης 6 μηνών ή Αρνητικό Rapid Test 48 ωρών

Με γνώμονα την ασφάλεια των πελατών μας, διαβεβαιώνουμε ότι όλα τα group είναι ολιγομελή (αυστηρά έως 16 άτομα).