ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 7:30 Σύνταγμα 07:45 κα Ομόνοια στις 08:00 στην συνέχεια για μια μοναδική εκδρομή χιλίων πεντακοσίων χρόνων ιστορίας . Αφού πρώτα επισκεφτούμε τον Ακροκόρινθο.
ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ:
Aπό τα πιο επιβλητικά και άγνωστα τοπόσημα της Πελοποννήσου, είναι το κάστρο του Ακροκορίνθου. Σε μόλις μια ώρα απόσταση από την Αθήνα, θα απολαύσετε ρομαντική ατμόσφαιρα, φοβερή θέα και συμπυκνωμένη ιστορία 2500 χρόνων.Έτσι όπως στέκεται στην κορυφή ενός απότομου γυμνού βράχου σε υψόμετρο 575 μ., δικαιολογεί απόλυτα τον ρόλο του ως ιδανικό οχυρό μέρος για την απόκρουση των επιθέσεων από το 700 π.χ μέχρι και το 1823 που παραδόθηκε οριστικά από τους Τούρκους στους Έλληνες. Αρχαίοι Έλληνες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Φράγκοι, Τούρκοι, Ενετοί -οι οποίοι του έδωσαν την οριστική του μορφή όταν πέρασε στα χέρια τους το 1687, όλοι έχουν αφήσει εδώ το πολιτιστικό τους αποτύπωμα.

ΔΙΟΛΚΟΣ :

Στην συνέχεια  για το μονοπάτι των καραβιών την Δίολκος όπως μας ήρθε η εικόνα στο μυαλό μας δεν μπορούσαμε να μην το επισκεφτούμε. Μέχρι τον 7ο αιώνα π.Χ. για να μπορέσει ένα πλοίο να πλεύσει από τον Σαρωνικό κόλπο προς το Ιόνιο, έπρεπε να κάνει το γύρο ολόκληρης της Πελοποννήσου και να κινδυνεύσει και στο δύσκολο πέρασμα του κάβου Μαλέα. Όμως, το 602 π.Χ. Ο τύραννος της Κορίνθου, ο Περίανδρος, είχε τη φαεινή ιδέα να γίνει διάνοιξη του Ισθμού της Κορίνθου, προκειμένου να μεταφέρονται εύκολα και γρήγορα τα εμπορεύματα από και προς τις αποικίες της Κορίνθου στη Μεγάλη Ελλάδα.

Ωστόσο, αυτό το μεγαλόπνοο εγχείρημα έμεινε απλώς ως όνειρο, καθώς οι τεχνικές δυσκολίες της διάνοιξης του Ισθμού ήταν τεράστιες. Οι τεχνικοί σύμβουλοι παρατήρησαν πως ήταν διαφορετική η στάθμη του Κορινθιακού από το Σαρωνικό και μια ενδεχόμενη διάνοιξη του Ισθμού θα προκαλούσε πλημμυρικά φαινόμενα στα νησιά του Σαρωνικού και στις παραλίες της Αττικής. Οι τεχνικές δυσκολίες σε συνδυασμό με το χρησμό της Πυθίας που έλεγε πως τον Ισθμό ούτε να τον οχυρώσετε ούτε να τον σκάψετε, γιατί ο Δίας έφτιαξε νησίόπου έκρινε σωστό, οδήγησαν τον Περίανδρο να κατασκευάσει την περίφημη Δίολκο, για να μεταφέρονται τα πλοία.

Η Αρχαία Δίολκος ήταν στην ουσία ένας ειδικός δρόμος πλάτους πέντε μέτρων, στρωμένος με πλάκες πωρόλιθου και ντυμένος με ξύλα, ο οποίος δεν είχε χαραχθεί σε ευθεία γραμμή για να αποφεύγονται οι απότομες ανηφόρες. Τα πλοία αλείφονταν με λίπος και μεταφέρονταν άδεια από το λιμάνι Κεγχρεές του Σαρωνικού μέχρι το λιμάνι Λέχαιον του Κορινθιακού κόλπου πάνω σε ειδικά οχήματα και σύρονταν διά μέσω της ξηράς από την Δίολκο. Ταυτόχρονα, οι δούλοι και τα υποζύγια μετέφεραν τα εμπορεύματα από την ξηρά. Στη μέση του λίθινου στρώματος της Διόλκου υπήρχαν δύο παράλληλες βαθιές αυλακιές, στις οποίες κινούνταν οι τροχοί μιας μεγάλης σε μήκος κατασκευής που ονομαζόταν ολκός για να μεταφέρεται το σκάφος. Τα πλοία εκείνης της εποχής ήταν αρκετά μικρά σε διαστάσεις και η Δίολκος λειτούργησε πολύ αποτελεσματικά για πολλούς αιώνες. Συνάμα, η δύναμη των δούλων και των υποζυγίων ήταν επαρκής για τη μεταφορά των εμπορευμάτων. Το μόνο αρνητικό στη λειτουργία αυτής της πρωτοπόρας κατασκευής ήταν το υψηλό κόστος των διοδίων. Ελεύθερος χρόνος για φωτογραφίες και στην συνέχεια για την Πολη της Κορίνθου παραλιακά για γεύμα καφέ. Επιστροφή στην Αθήνα !!

📍SUPER ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
⛱️🌊ΔΙΟΛΚΟΣ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ  ☀️ 🚌🔝👑🔝🚌🔝
Κάνε τώρα την κράτηση σου…😉
*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/ IBAN : GR4701401230123002002009884 στο όνομα Παναγιώτης Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.
– Πολυτελές & κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας μας
– Πληρότητα 85% σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών
– Όλα τα πούλμαν μας διαθέτουν αντισηπτικό κατά την είσοδο &έξοδο
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ολη την διάρκεια του ταξιδιού σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας
-Όλα τα οχήματα μας απολυμαίνονται  κάθε 4 ημέρες από την εταιρία και στο τέλος κάθε ημέρας από το προσωπικό του γραφείου.
– Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
-ΦΠΑ 13%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
-Ατομικά έξοδα, φαγητό, και ότι αναφέρει το πρόγραμμα μας προαιρετικό.