Τηλ.210-5712451_210-8212452_Κιν.6976811825

Προγραμμα:

1η μέρα: Αθήνα – Αράχωβα – Αγόριανη – Αθανάσιος Διάκος (ξενοδοχείο).

Αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από το Γραφείο, 07:20 π.μ. από το Σύνταγμα και 07:30 π.μ. από Ομόνοια, με το πούλμαν και φτάνουμε στον πρώτο μας προορισμό για στάση ξεκούραση-καφέ, την πανέμορφη ΑΡΑΧΩΒΑ. Το πιο κοσμικό ορεινό χωριό της Ελλάδας για μοναδικές στιγμές ξεγνοιασιάς, απόλαυσης και χαράς!! Στα καλντερίμια της κρύβεται το πλούσιο παρελθόν της. Περπατήστε και θαυμάστε τον Αϊ-Γιώργη και τον περίφημο Βράχο της Ώρας με το ρολόι, που οι ντόπιοι ονομάζουν Καμπαναριό. Έπειτα συνεχίζουμε για την ΑΓΟΡΙΑΝΗ (ή Επτάλοφος) όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα και βόλτα. Βρίσκεται σε υψόμετρο από 850 έως 940 μέτρων, πνιγμένη κυριολεκτικά σε έλατα και πλατάνια, πάνω σε επτά λόφους στην αγκαλιά του Παρνασσού, ένας τόπος βγαλμένος από παραμύθι. Η Αγόριανη είναι χτισμένη στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού και χαρακτηρίζεται από πολλούς –και όχι άδικα– ως ένα από τα ομορφότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας. Με σήμα κατατεθέν τον εντυπωσιακό καταρράκτη αλλά και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά που την περιτριγυρίζει από άκρη σε άκρη, αυτή η μεριά του Παρνασσού υπόσχεται να σαγηνέψει κάθε επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το ξενοδοχείο στην περιοχή του Αθανάσιου Διάκου, στα Βαρδούσια όρη της Φωκίδας, σε υψόμετρο 1.050 μέτρων! Τακτοποίηση. Ελεύθερος Χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αθανάσιος Διάκος (ξενοδοχείο) – Χάνι Γραβιάς – Αμφίκλεια – Μουσείο Άρτου – Ιχθυοτροφείο Πέστροφας Ορχομενού – Αθήνα.

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση με το πούλμαν (και με τις βαλίτσες μας), θα φτάσουμε στο ΧΑΝΙ ΓΡΑΒΙΑΣ, όπου εκτυλίχθηκε μια από τις πιο δοξασμένες σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης. Το σημερινό κτήριο είναι απομίμηση της τότε κατασκευής, η οποία ήταν πλίνθινη και κατέρρευσε. Το Χάνι της Γραβιάς είναι επισκέψιμο και στους χώρους του λειτουργεί μουσείο. Απέναντι ακριβώς υπάρχει η προτομή του ήρωα της Μάχης Οδυσσέα Ανδρούτσου, αλλά και μνημείο με τα ονόματα και των υπολοίπων 117 αγωνιστών που πολέμησαν μαζί του. Συνεχίζουμε για ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 400 μέτρων και έχει καταφέρει να προσελκύσει τους λάτρεις του βουνού, χάρη στο φυσικό της κάλλος, τα νεοκλασικά αρχοντικά της και τα πλακόστρωτα σοκάκια της. Όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί το ΜΟΥΣΕΙΟ ΆΡΤΟΥ, όπου θα μάθετε την ιστορία της παρασκευής του ψωμιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. παρουσιάζει τον κύκλο του ψωμιού (από τον σπόρο στο αλεύρι), την καλλιέργεια, συλλογή, παραγωγή, μέτρημα και αλεστική. Παρουσιάζει επίσης τον κύκλο του ψωμιού (από το αλεύρι στο ψωμί), την προετοιμασία, την παρασκευή και το πλάσιμο, τον διάκοσμο και το ψήσιμο. Πλούσια η ποικιλία των ψωμιών σε διάφορα μεγέθη, σχήματα και ανάγλυφα σχέδια, στα οποία φαίνεται καθαρά ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην καθημερινή, κοινωνική και θρησκευτική ζωή της Αμφίκλειας. Έπειτα θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, αφού πρώτα επισκεφτούμε το ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ. Οι πέστροφές μεγαλώνουν στα νερά του Μέλανα ποταμού. Οι χιονισμένες κορφές του Παρνασσού τροφοδοτούν τις Πηγές των Χαρίτων και αυτές με τη σειρά τους τον Μέλανα ποταμό, που περνά από την πεδιάδα του Ορχομενού. Εκεί, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, κατάφυτο από ψηλά δέντρα, λειτουργεί το ιχθυοτροφείο. Στην κεντρική ροή του ποταμιού εκτρέφονται οι μεγάλου και μεσαίου μεγέθους πέστροφες, ενώ στα κανάλια δεξιά και αριστερά οι μικρού μεγέθους και ο γόνος. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ με τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες!!

Τιμές ανά άτομο:

Δίκλινο: 

Μονόκλινο: 

Περιλαμβάνονται:
-Μια (1) διανυκτέρεση στο Hotel Vardousia.
-Πρωινό σε μπουφέ εντός ξενοδοχείου.
-Μεταφορές – περιηγήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας.
-Αρχηγός εκδρομής.
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Διόδια.
-Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόρος διαμονής, ο οποίος καταβάλλεται στο ξενοδοχείο ανά δωμάτιο τη βραδιά.
Φαγητά, Φιλοδωρίματα, Μουσεία, Προσωπικά ψώνια κ.τ.λ.
Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.
** Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Κάνε την κράτηση σου…😉

*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/ IBAN : GR4701401230123002002009884 στο όνομα Παναγιώτης Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.