Τηλ.210-5712451_210-8212452_Κιν.6976811825

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ:

1η Ημέρα: Αθήνα – Θεσσαλονίκη 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 04:00 π.μ. από Γραφείο – Sergiani Travel με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη. Παραμονή με ολιγόωρες στασεις στο δρόμο για ξεκουραση. Αφού φτάσουμε νωρίς το πρωί στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην παραλία λεωφόρο Νίκης θα παρακολουθήσουμε τα Θεοφάνεια στα θαλάσσια ύδατα του Θερμα’ι’κού.

Η νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και ένα νέο ξεκίνημα της ανθρωπότητας:

Η νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι και ένα νέο ξεκίνημα της ανθρωπότητας που σηματοδοτείται από το χριστιανικό βάπτισμα και τον αγιασμό του κόσμου κυριαρχούν ως συμβολισμοί στη γιορτή των Θεοφανείων και στα έθιμα που τη συνοδεύουν στη βόρεια Ελλάδα. Στον αγιασμό των υδάτων και το περιεχόμενο των μεταμφιέσεων που κυριαρχούν και πάλι στα εορταστικά δρώμενα συνυπάρχουν στοιχεία που ξορκίζουν το κακό, συνθήκες που σηματοδοτούν την αύξηση της διάρκειας της ημέρας και τη μείωση της διάρκειας της νύχτας, αλλά και αναπαραστάσεις παραδοσιακού γάμου.”Σε αυτό το πλαίσιο, το νέο ξεκίνημα της ανθρωπότητας καταλύει μεν τον παγανισμό και τις αρχές ενός ειδωλολατρικού κόσμου, ωστόσο δίνει ένα άλλο πνευματικό νόημα και περιεχόμενο σε πολλά από αυτά τα στοιχεία που διατηρούνται από την εκκλησία”

2η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Λίμνη Κερκίνη – Θεσσαλονίκη 

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Λίμνη Κερκίνη. Ένα πραγματικό διαμάντι της χώρας με μαγευτικές εικόνες. Προορισμός ιδανικός για φυσιολάτρες. Η λίμνη Κερκίνη στη βόρεια Ελλάδα ξεχωρίζει ως ένας τόπος με μοναδικής αξίας βιοποικιλότητα. Θεωρείται εύκολα προσβάσιμη περιοχή για παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα- και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Νοέμβριο, χιλιάδες αποδημητικά πουλιά καταφθάνουν στα νερά της λίμνης Κερκίνης και παραμένουν μέχρι την άνοιξη. Έρχονται από τον βορρά για να ξεχειμωνιάσουν στο νότο, έχοντας διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα. Και ειδικά το φθινόπωρο χαρίζουν ένα μοναδικό υπερθέαμα. Αυτός ο παραδεισένιος υδροβιότοπος, που περιβάλλεται από δύο όμορφα βουνά, το όρος Κερκίνη (Μπέλες) και το Μαυροβούνι, προέκυψε μετά από ανθρώπινη παρέμβαση. Η λίμνη Κερκίνη είναι τεχνητή. Δημιουργήθηκε όταν κατασκευάστηκε το 1932 το φράγμα στον ποταμό Στρυμόνα στο χωριό Λιθότοπος. Μέχρι τότε ήταν μία μικρή λίμνη με έλη. Ελεύθερος χρόνος για φωτογράφηση φαγητό και καφέ. Η περιήγηση (προαιρετική – ατομικά έξοδα), εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες με τις βάρκες του Οικοπεριηγητή είναι μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγεία της Λίμνης μαθαίνοντας ταυτόχρονα για την πανίδα, τη χλωρίδα αλλά και την ιστορία της περιοχής. Οι βάρκες που χρησιμοποιούνται για την περιήγηση είναι οι παραδοσιακές πλάβες της λίμνης. Το μέγεθος τους είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των ψαράδικων βαρκών, έχουν χωρητικότητα 18 ατόμων, είναι πιο γρήγορες και κινούνται με εξωλέμβια μηχανή χαμηλού θορύβου. Επιστροφή στη λαμπερή Θεσσαλονίκη. Διανυκέρευση & προαιρετική νυχτερινή έξοδο στα Λαδάδικα.

3η Ημέρα: Θεσσαλονίκη, Πανοραμική Περιήγηση, Επταπύργιο, Κάστρα – Αθήνα

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρίσουμε για το κέντρο της πόλης τα Κάστρα του Γεντί Κουλέ, τον Άγιο Δημήτριο τον πολιούχο της πόλης. Γεντί Κουλέ. Το φρούριο των Παλαιολόγων που μετέτρεψαν σε κάτεργο οι Τούρκοι. Εκεί φυλακίστηκαν διαβόητοι κακοποιοί και εκτελέστηκαν δεκάδες πατριώτες από τους Γερμανούς. Στην Ακρόπολη της Θεσσαλονίκης δεσπόζει το Επταπύργιο, μια από τις σκληρότερες ελληνικές φυλακές, όπου φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν χιλιάδες πολίτες τον περασμένο αιώνα. Είναι γνωστές με την οθωμανική ονομασία «Γεντί Κουλέ», που σημαίνει «επτά πύργοι» και πήραν το όνομά τους από τους επτά πύργους που κοσμούν τα τείχη της πόλης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα μεσοπύργια. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για μεσημεριανο φαγητό, βόλτα, αγορές κι έπειτα αναχώριση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμές κατ’ άτομο:
Δίκλινο 149€
Μονόκλινο 209€
3ο άτομο 132€

Οι Παροχές που περιλαμβάνονται στην εκδρομή:
Μεταφορές – Περιηγήσεις με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας.
Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας.
Διόδια.
Δυο (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Vergina Hotel 3*.
Πλούσιο πρωινό μπουφέ.
Φ.Π.Α. 13%

Δεν περιλαμβάνονται:

Προσωπικά έξοδα.
Φόρος διαμονής, ανά δωμάτιο τη βραδιά.
Φαγητά, Φιλοδωρίματα, Μουσεία, Προσωπικά ψώνια κ.τ.λ.
Ότι δεν αναγράφεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

Κάνε την κράτηση σου…

*Με προκαταβολή €/άτομο

Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας