ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:30/09/2021

Συγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ ΑΓΙΟ ΑΝΤΩΝΙΟ στις 15:30 ΟΜΟΝΟΙΑ 15:45 ΣΥΝΤΑΓΜΑ 16:00 συνεχίζουμε παραλιακά με προορισμό το Σούνιο. Η εκτενής αθηναϊκή ακτογραμμή στον Σαρωνικό κόλπο που ξεκινάει από το Φάληρο και φτάνει ως το ακρωτήριο του Σουνίου εντυπωσιάζει με την ειδυλλιακή φυσική ομορφιά της. Οργανωμένες παραλίες και όρμοι με βράχια, γαλαζοπράσινα νερά, κατάφυτες εκτάσεις και αρχαιολογικά μνημεία. Οι υποδομές είναι εξαιρετικές με πεντάστερα ξενοδοχεία, υπέροχα καφέ-μπαρ, πλήθος δραστηριοτήτων και θαλάσσιων σπορ, αγορές σε σύγχρονα εμπορικά κέντρα και γκουρμέ εστιατόρια δίπλα στο κύμα.  Κι όμως, δεν είναι αστικός μύθος! Ο μικρός αυτός παράδεισος, η πιο μυστική από τις μυστικές παραλίες, μια ανάσα από την Αθήνα, όντως μας περιμένει για να μας μεταφέρει στα κυκλαδονήσια, χωρίς να χρειαστεί μπούμε σε καράβι.
Με αφετηρία τις μαρίνες της Ριβιέρας μπορείτε να εξερευνήσετε τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις ακτές της Πελοποννήσου.
Θα παρακολουθήσουμε  το ηλιοβασίλεμα από το Σούνιο όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί τον Αρχαιολογικό χώρο με ατομικά έξοδα. Στην συνέχεια για το Λαύριο  για φαγητό καφέ και βόλτα στο Λαύριο. Επιστροφή στην Αθήνα από Αττική Οδό!

Λαύριο και Αρχαιότητα

Το όνομα Λαυρεωτική προέρχεται από την λέξη «λαύρα» ή «λαύρη» που σημαίνει στενωπός, στενό πέρασμα, σήραγγα, χαρακτηριστικό της περιοχής, που είναι διάσπαρτη από αρχαίες και νέες μεταλλευτικές στοές εξόρυξης. Το Λαύριο υπήρξε μια από τις πιο σημαντικές νέες πόλεις στην Ελλάδα του περασμένου αιώνα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διεθνή χώρο. Υπήρξε ο πρώτος εργατικός οικισμός που οικοδομήθηκε απ’ αρχής στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος κατά το πρότυπο μιας «company town». Η ίδρυση του Λαυρίου και η εκμετάλλευση του πλούσιου υπεδάφους του συνδέεται άμεσα με την προσπάθεια του νέου ελληνικού κράτους του 19ου αιώνα να αναπτύξει τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές και τη βιομηχανία του.Τη  μεταλλευτική  δραστηριότητα ξεκίνησαν οι αρχαίοι Έλληνες πριν το 3.000π.Χ. Η συστηματική και εντατική εκμετάλλευση των αργυρομολυβδούχων μεταλλευμάτων αρχίζει με τη γέννηση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας το 508 π.Χ. Ο άργυρος του Λαυρίου, σε συνδυασμό με τους φόρους των συμμάχων, προσέφερε την απαραίτητη χρηματοδότηση για την κατασκευή των αθάνατων μνημείων του Χρυσού Αιώνα του Περικλέως καθώς για και τον πολεμικό εξοπλισμό των Αθηνών, την περίοδο των Περσικών Πολέμων. Μετά την κλασσική αρχαιότητα, διακόπτεται κάθε σοβαρή μεταλλευτική και μεταλλουργική δραστηριότητα και ακολουθούν πολλοί αιώνες σιωπής.

Σημαντική Ενημέρωση:

Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί για την καλύτερη διεξαγωγή χωρίς παραλείψεις 

Συνιστάται αυστηρά η χρήση προστατευτικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
Θερμομετρούμε κατά την επιβίβαση στο πούλμαν και τηρούμε όλοι μαζί τις οδηγίες των ειδικών σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και τις αποστάσεις
Φροντίζουμε ώστε να είναι οι θέσεις στο 85% κάλυψης όπως αναφέρετε στις μεταφορές του covid-19
Σε περίπτωση που κάποιος εκδρομέας αναπτύξει συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δυσκολία στην αναπνοή, οφείλει να το δηλώσει άμεσα στον αρχηγό του γραφείου
Όποιος συμμετέχει σε κάθε εκδρομή του γραφείου μας γνωρίζει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του στην δραστηριότητα περιήγηση , όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος και την ευθύνη για την ασφάλειά του.

Κρατήσεις Θέσεων

Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45
Μετρό Αγίου Αντωνίου Περιστέρι

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
sergianitravel@gmail.com
www.sergianitravel.gr