ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:20/11/2021

Φοιτητικό 20€
Κανονικό 25€

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ-ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ-ΑΘΗΝΑ

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΥΟ ΠΟΛΗΣ ΤΡΙΑ ΚΑΛΑ=ΤΡΚΑΛΑ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

Αναχώρηση από το SERGIANI TRAVEL στις 06:50 Μετρό Αγιος Αντώνιος απο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 07:10 και Ομόνοια 07:15 με προορισμό τα Τρίκαλα, ελεύθερος χρόνος δυόμιση ώρες για βόλτες καφέ και φαγητό. Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού είναι χτισμένη στη θέση που βρισκόταν η αρχαία Τρίκη από την οποία πήρε και το όνομά της. Ο Ληθαίος ποταμός, παραπόταμος του Πηνειού, τη διασχίζει και προσφέρει ένα φυσικό αξιοθέατο στη πόλη. Τα γραφικά σοκάκια, το Βαρούσι, το Βυζαντινό Φρούριο, τα παλιά Μανάβικα με τα ταβερνάκια και το άλσος του Προφήτη Ηλία που μέσα του στεγάζεται και ο Ζωολογικός κήπος.

Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την μονή Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα-Καλαμπάκα. Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα, τα μοναστήρια. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων: αναρρίχηση. Σήμερα αναρριχητές από όλον τον κόσμο έρχονται στα Μετέωρα, για να αναμετρηθούν και αυτοί με τους θεόρατους βράχους. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας».

Επόμενος προορισμός το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα (προαιρετικά 4€ ).
Το Μουσείο μας περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια. Η ποιότητα των εκθεμάτων είναι εξαιρετική. Η τοποθέτησή τους στο χώρο γίνεται σε θεματικές ενότητες, και τα εκθέματα κατανέμονται ανάλογα με τον τύπο του οικοσυστήματος στο οποίο ανήκουν. Για τα μανιτάρια έχει σχεδιαστεί ένας πρωτότυπος τρόπος παρουσίασης, ο οποίος περιλαμβάνει τρεις φάσεις ανάπτυξης τους παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα του τρόπου με τον οποίο αναπτύσσονται σε κάθε επιμέρους οικοσύστημα. Η άριστη ποιότητα των εκθεμάτων και το κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλον, προδιαγράφουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και καθιστούν τη Μουσειακή εμπειρία, όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και παραγωγική.

Περιλαμβάνει
Μεταφορά με πούλμαν
Διόδια εθνικών οδών
Συνοδός του γραφείου μας
Φ.Π.Α 13%
Ασφάλεια αστικής ευθύνης