26/9/2021 🌈Από25€ 🚌Εκδρομή 📍Καρπενήσι 🕍 Μεγ. Χωριό 📍Πατήματα Παναγίας🕍 🔜 💯www.Sergianitravel.gr Οι πιο 💦🔜Winter προορισμοί στην Ελλάδα!

2021-09-14T12:27:19+00:00

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:26/09/2021

 

Συγκέντρωση στο γραφείο μας στις 06:00 Σύνταγμα 06:15 Ομόνοια 06:30 αφού κάνουμε μια στάση για καφέ – ξεκούραση στην Λαμία θα συνεχίσουμε για τα Πατήματα της Παναγιάς ολιγόλεπτη στάση, και μετά στην Ι.Μ. Προυσού. Θα παραμείνουμε 1 ώρα για περιήγηση – προσκύνημα.
Από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας:
Η μονή Προυσού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προσκυνητικά κέντρα της Ορθοδοξίας καθώς φιλοξενεί την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας η οποία είναι έργο του Ευαγγελιστού Λουκά. Καθημερινά συρρέει πλήθος κόσμου προκειμένου να προσκυνήσει και να λάβει την ευλογία της από όλα τα μέρη της Ελλάδας αλλά και πιστούς από όλο τον κόσμοΤο μοναστήρι γιορτάζει στις 23 Αυγούστου που είναι η απόδοση της γιορτής της «ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ». Απέχειμόλις 28 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και 55 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Η μονή στέκει από τον 9 αιώνα μ.Χ. μεγαλόπρεπα στις άκρες ενός απόκρημνου βράχου των Ευρυτανικών βουνών. Η θέα αλλά και η μορφολογία της περιοχής είναι τέτοια που θα καταπλήξουν κάθε προσκυνητή αλλά και επισκέπτη. Η μονή διαθέτει εκτός των άλλων ξενώνες για τους επισκέπτες αλλά και μουσείο όπου εκτίθενται εικόνες του 15ο και 16ο αιώνα, εκκλησιαστικά κειμήλια και χειρόγραφα αλλά και μέρος του οπλισμού του Γεώργιου Καραϊσκάκη.

  Μετά την παραμονή για το προσκύνημα θα αναχωρήσουμε για μεσημεριανό φαγητό καθοδόν στα πλατάνια και στο το Μεγάλο Χωριό, όπου θα απολαύσουμε το πασίγνωστο γαλακτομπούρεκο της Κυράς Παρασκευής και θα ψωνίσουμε γλυκά και τοπικά προϊόντα. Στην  συνέχεια  για τον καφέ μας στην πλατεία του Καρπενησίου και στην συνέχεια για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση. Περνώντας από το γνωστό χωριό Άγιος Γεώργιος για να ψωνίσουμε (προαιρετικά) τσίπουρο, λουκάνικα και κρέας.

Με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση – καφέ κλπ, το βραδάκι θα φτάσουμε στην Αθήνα.

Περιλαμβάνονται:
Τιμή Εισιτηρίου 25€
Μεταφορά με πούλμαν
Διόδια
Συνοδός.
Φ.Π.Α.13%


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Εμπορικό Κέντρο

Παύλου Μελά 45 Μετρό Αγιος Αντώνιος
info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.g

Go to Top