1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ-ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ-ΑΡΤΑ

Αναχώρηση στις 7.00 από Ομόνοια και 07:30 από το γραφείο μας, ενδιάμεση στάση στην περιοχή του Ισθμού και μέσω της καλωδιακής γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, περνάμε στη Στερεά Ελλάδα και συνεχίζουμε για τη  λίμνη Τριχωνίδα, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη  της Ελλάδας. Στις όχθες της λίμνης υπάρχουν πανέμορφα δάση και περισσότερα από 200 είδη πουλιών. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κοσμά του Αιτωλού, στο Θερμό Αιτωλοακαρνανίας .Στο μοναστήρι φυλάσσεται από το 2007  μέρος του ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος μαρτύρησε στην  Αλβανία το 1779.  Κατόπιν, γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής. Ακολούθως μέσω Αμφιλοχίας, το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΤΑ-ΑΓΝΑΝΤΑ-ΠΡΑΜΑΝΤΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ-ΑΡΤΑ

Πρωινό και μία υπέροχη εκδρομή στα γραφικά Τζουμέρκα. Πρώτος σταθμός, η λίμνη και  το φράγμα Πουρναρίου. Είναι μια τεχνητή λίμνη, που δημιουργήθηκε από την συλλογή των νερών του ποταμού Άραχθου. Ακολουθεί μία πανέμορφη διαδρομή από τα γραφικά χωριουδάκια Γραμμένιτσα-Έλατο-Δαφνιώτη, για να φθάσουμε στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας πάνω από τον Άραχθο. Θεωρείται το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων με  ύψος 21 μ.  και  άνοιγμα κάμαρας 40 μ. !Θα επισκεφτούμε και θα περιηγηθούμε σε  δύο ορεινά κεφαλοχώρια της περιοχής των Τζουμέρκων, τα Άγναντα και τα Πραμάντα, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά. Γεύμα στα Άγναντα. Η περιήγηση μας στα Τζουμέρκα κλείνει με στάση στο Βουλγαρέλι, ένα χωριό σε υψόμετρο 760μ γνωστό για τις βρύσες και το «νεραιδογέφυρο» του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και να ετοιμαστούμε για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν μας.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΤΑ-ΖΑΛΟΓΓΟ-ΠΗΓΕΣΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ-ΑΡΤΑ

Πρωινό και ξεκινάει η εκδρομή μας με την ιστορική περιοχή του Ζαλόγγου. Θα επισκεφθούμε την γυναικεία μονή Αγίου Δημητρίου, η οποία βρίσκεται κάτω από τον περίφημο βράχο του Ζαλόγγου, οπού  δεσπόζει το μνημείο για τη θυσία των 300 περίπου Σουλιώτισσων. Το Μνημείο βρίσκεται στο σημείο που έγινε ο ιστορικός χορός του Ζαλόγγου, 18 χρόνια πριν την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Ύστερα, θα επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο και τις Πηγές του Αχέροντα  όπου σύμφωνα με τον Όμηρο βρίσκονταν η  είσοδος για τον  κόσμο των ψυχών. Μεσημεριανό γεύμα στην περιοχή. Κατόπιν, προαιρετικά θα μπορέσουμε να χαρούμε τις δραστηριότητες στη λίμνη, όπως είναι το ράφτινγκ, η βόλτα με άλογα μέσα στο ποτάμι κλπ. Το απόγευμα μετάβαση στην γραφική Κορωνησία, παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο πάνω σε νησίδα ανάμεσα σε δυο λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλίο, για να απολαύσουμε τον καφέ μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΡΤΑ-ΑΙΤΩΛΙΚΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και επίσκεψη στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, που ενώνει τις όχθες του ποταμού Αράχθου, γνωστό για τη μοναδική αρχιτεκτονική του και τον θρύλο του πρωτομάστορα από το ομώνυμο  δημοτικό τραγούδι. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψη μας στην Παναγιά Παρηγορήτισσα, το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Άρτας, με τον περίφημο τρούλο, αριστούργημα αρχιτεκτονικής, που φαίνεται σαν να αιωρείται! Σειρά έχει το Μουσείο Χαρακτικής Τέχνης-Βάσω Κατράκη στο Αιτωλικό. Το μεσημεριανό μας φαγητό θα το έχουμε στην Τουρλίδα. Μικρή επίσκεψη στη πόλη του Μεσολογγίου, στον κήπο των Ηρώων. Ένα μέρος αφιερωμένο στον αγώνα των ελεύθερων πολιορκημένων. Στον Κήπο υπάρχει ένας τύμβος με οστά των αγωνιστών, ο τάφος του Μάρκου Μπότσαρη και άλλων αγωνιστών, προτομές Μεσολογγιτών και  πολλά μνημεία. Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι με εικόνες και εμπειρίες!

Τιμή συμμετοχής:  240€
Έκπτωση έγκυρης συμμετοχής έως 10/12  220€
Επιβάρυνση μονοκλίνου :75€

 

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ 5* στην Άρτα με πρωινό μπουφέ
  • 2 δείπνα και ένα εορταστικό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός του γραφείου
  • Ασφάλεια ταξιδίου

Δεν περιλαμβάνεται:

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα
  • Ο,τιδήποτε ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους