Αναχώρηση:31/12/2021

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΒΟΛΟΣ

Αναχώρηση το πρωί στις 8.00 από το γραφείο μας. Με μια ενδιάμεση στάση για καφέ θα φτάσουμε στο Βόλο, σε αυτή την όμορφη πόλη του Παγασητικού κόλπου στη Θεσσαλία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Ο Βόλος προσφέρει  πολλές  επιλογές  για μεσημεριανό φαγητό στα γραφικά σοκάκια του ή μεζέ στα διάσημα τσιπουράδικα του. Σας προτείνουμε μια βόλτα  στη συνοικία Παλαιά  με τα νεοκλασικά  κτίρια ,την πλατεία Αγίων Θεοδώρων, τα ρωμαϊκά λουτρά και το κάστρο του Βόλου. Στον κατάφυτο λόφο της Γορίτσας, η θέα της πόλης και του λιμανιού θα σας καταπλήξει. Το βράδυ θα εορτάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σε κέντρο του Βόλου με ζωντανή μουσική. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ-ΠΟΡΤΑΡΙΑ-ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ-ΧΑΝΙΑ

Μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς  το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο. Αρχικά, θα επισκεφτούμε την Πορταριά,  την αρχόντισσα του Πηλίου, έναν αυθεντικό πηλιορείτικο οικισμό με πέτρινα αρχοντικά και λιθόστρωτα καλντερίμια. Η Πορταριά οφείλει το όνομά της στο μοναστήρι της Παναγίας της Πορταρέας, που ιδρύθηκε στην περιοχή κατά τη Βυζαντινή περίοδο. Επόμενη στάση μας  η Μακρινίτσα ,το μπαλκόνι του Πηλίου. Χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, διάσημη για  την   εξαιρετική θέα προς τον Βόλο και τον Παγασητικό κόλπο, καθώς επίσης για  την αρχιτεκτονική της. Στην παραδοσιακή  πλατεία της Μακρινίτσας βρίσκεται  το Καφενείο Θεόφιλος , με τον γνωστό πίνακα του Θεόφιλου Χατζημιχαήλ «Το στρατόπεδο του Κατσαντώνη». Μεσημεριανό φαγητό στα γεμάτα έλατα, καστανιές  και πλατάνια, όμορφα Χάνια. Το χωριό πήρε το όνομα του από τα παραδοσιακά χάνια, όπου έβρισκαν κατάλυμα  οι  ταξιδιώτες και οι έμποροί τα παλιά χρόνια. Επιστροφή στο Βόλο,  ελεύθερος χρόνος στην πόλη . Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΒΟΛΟΣ-ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ-ΜΗΛΙΕΣ-ΒΥΖΙΤΣΑ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για το γύρο του ανατολικού Πηλίου. Πρώτη μας στάση η μαγευτική Τσαγκαράδα. Χτισμένη αμφιθεατρικά, με θέα στο Αιγαίο η Τσαγκαράδα είναι γνωστή τόσο  για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της όσο  και  για τα νόστιμα πηλιορείτικα γλυκά της! Επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο  και την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τον χιλιόχρονο πλάτανο που έχει περιφέρεια βάσης τα 14 μέτρα! Από εδώ ξεκινά και  το μονοπάτι που οδηγεί στη σπηλιά όπου λειτουργούσε κρυφό σχολείο. Μετάβαση στις Μηλιές, κεφαλοχώρι και κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821.Επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Παμμεγίστων Ταξιαρχών του 1740.Μοναδικό φαινόμενο η ακουστική της εκκλησίας η οποία απαγορεύει στον ήχο να βγει! Επόμενος προορισμός η Βυζίτσα, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος  οικισμός. Το χωριό έχει όμορφους πύργους και παραδοσιακά σπίτια, ζωγραφισμένα στο εσωτερικό τους. Επίσης, είναι γνωστό για τη λιθόκτιστη  κρήνη “Μούσγα” του 1888. Επιστροφή στο Βόλο για να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό στην παραλία του Βόλου. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις γεμάτοι από ένα όμορφο τριήμερο!

 

Τιμή συμμετοχής: 160€ (early booking 140€ έως 16/12 )
Επιβάρυνση μονόκλινου: 40€

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν
  • 2 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NEFELI στον Βόλο με πρωινό μπουφέ
  • Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στον Βόλο
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια ταξιδιού

Δεν περιλαμβάνεται:

  • Ο φόρος διανυκτέρευσης ανά δωμάτιο ανά ημέρα
  • Ο,τιδήποτε ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους