ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:5/03/2022

<<ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ 2022>> ΑΘΗΝΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΞΑΝΘΗ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ- ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ 

1η Ημέρα: Αθήνα- Θεσσαλονίκη                          

Συγκέντρωση στο γραφείο μας SERGIANI TRAVEL στις 07:15 Σύνταγμα 07:30 & Ομόνοια μπροστά στο Hondos Center 07:45  και αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην όμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης όπου θα επισκεφτούμε την άνω πόλη με τα Βυζαντινά τείχη της Θεσσαλονίκης και στο επταπύργιο που έχει χαρακτηριστεί επίσημα ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ. Στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στην Πόλη για καφεδάκι και βόλτες  Φαγητό και αναχώρηση για το   ξενοδοχείο μας διανυκτέρευση.

 2η ΗΜΕΡΑ:  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρίσουμε διαμέσο της Εγναντίας οδού για την πανέμορφη Ξάνθη. Περνώντας την λίμνη Βόλβη,που δεσπόζει στο κέντρο του Δήμου και περιβάλλεται από αυτόν, εκτός από μικρό τμήμα της όχθης της μήκους 1.500 μέτρων στα βόρεια, που ανήκει στο Δήμο Λαγκαδά. Βρίσκεται στο νομό Θεσσαλονίκης ανατολικά από την πόλη της Θεσσαλονίκης σε απόσταση 35 χλμ. και 8 χλμ. δυτικά από την θάλασσα του Στρυμονικού κόλπου, στη λεκάνη της Μυγδονίας, στον Δήμο Βόλβης. Συνεχίζουμε την παραλιακή διαδρομή και αφού περάσουμε και την Καβάλα  θα φτάσουμε  στην Καπνούπολη την  Ξάνθη, μία πόλη γεμάτη  ζωή. Τα σπίτια καπνεμπόρων και πλακόστρωτοι δρόμοι, συνθέτουν τη σκηνή όπου διαδραματίζεται η ρομαντική ιστορία της βιομηχανικά κτήρια τίς λεγόμενες καπναποθῆκες ἤ καπνομάγαζα τῆς Ξάνθης˙ τά κτήρια δηλαδή, ὅπου γινόταν ἡ ἐπεξεργασία καί ἡ ἀποθήκευση τοῦ καπνοῦ. Ὁ καπνός εἶναι ἕνα ἰδιόμορφο προϊόν. Τό μονοετές θαμνῶδες φυτό τοῦ καπνοῦ (nicotiana) προέρχεται ἀπό τήν ἀμερικανική ἤπειρο, ἀπ’ ὅπου στίς ἀρχές τοῦ 16ου αἰώνα μεταφέρθηκε στήν Εὐρώπη. Καλλιεργεῖται γιά τό φύλλο του, ἀπό τό ὁποῖο παρασκευάζεται ὁ γνωστός καπνός καί τό τσιγάρο. Ἡ μικρόφυλλη ποικιλία τοῦ καπνοῦ, πού ὀνομάζεται ἀνατολική, φαίνεται ὅτι ἄρχισε νά καλλιεργεῖται στήν Θράκη κατά τόν 16ο αἰώνα, ὅταν τό κάπνισμα γοήτευσε τήν ἀριστοκρατία τοῦ Σαραγιοῦ καί ὁ καπνός πρόσθεσε μία ἀκόμη ἀπόλαυση γιά τήν ἄρχουσα τάξη τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας.Εἰδικά στήν περιοχή τῆς Ξάνθης, τά ἀργιλικά ἐδάφη τῶν ὑπωρειῶν τῆς Ροδόπης, τά ὁποῖα εἶναι προσχωσιγενῆ καί ἐλαφρῶς ἐπικλινῆ (γιακᾶδες), εἶναι κατάλληλα γιά τήν παραγωγή ἐξαιρετικῆς ποιότητας καπνοῦ μέ ἰδιάζοντα ἀρωματικά χαρακτηριστικά. Σήμερα η Ξάνθη κατακλύζεται από τραγούδια και μασκαράδες. Ξέφρενοι ρυθμοί, χαρούμενες φιγούρες καρναβαλιστών, φαντασμαγορικά άρματα, χοροί σε κάθε δρομάκι, σερπαντίνες και κομφετί.  Θα παραμείνουμε στην Ξάνθη για να ευχαριστηθούμε την πόλη και το μοναδικό Καρναβάλι και φαγητό. Στην συνέχεια για μια γρήγορη βολτούλα απο την Καβάλα και   επιστροφή στο ξενοδοχείο.   Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΒΟΛΟΣ-ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ- ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΑΘΗΝΑ
 Πρωινό και θα αναχωρίσουμε για το Βόλο με ελευθερο χρόνο για να απολαυσετε  θαλασσινά ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ τα τσιπουράδικα θα μας υποδεχτούν  κατά μήκος του λιμανιού όπου ο καθένας θέλει να δοκιμάσει τους μεζεδες της  Σαρακοστής ή ότι άλο επιθημεί . «Η παραλία του Βόλου είναι για βόλτες, όχι για τσίπουρα», λένε οι ντόπιοι στην πατρίδα του τσιπουράδικου στον Βόλο.

ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΛΑΣΣΟΜΕΖΈΔΕΣ

Πράγματι, αν θες να πιεις καλό τσίπουρο και να φας σωστό θαλασσομεζέ στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας θα πρέπει να ψαχτείς στα στενάκια της ή να βάλεις πορεία προς τη Νέα Ιωνία, να ρωτήσεις ντόπιους και να βγάλεις άκρη.Όλα ξεκίνησαν το 1922, όταν στο λιμάνι έφθαναν καραβιές προσφύγων από τη Σμύρνη και τα περίχωρά της, μετά την καταστροφή και οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι προσπαθούσαν απεγνωσμένα να πνίξουν τον πόνο, την απόγνωση και την απελπισία. Η φτώχεια ήταν αξεπέραστη και ο ανδρικός πληθυσμός πάλευε για ένα μεροκάματο. Ο ντόπιος πληθυσμός δεν είδε εκείνα τα χρόνια με «καλό μάτι» τους νεοφερμένους Έλληνες του ξεριζωμού.
Η εγκατάσταση των χιλιάδων προσφύγων στα βόρεια της πόλης, στην περιοχή που ονομάσθηκε Νέα Ιωνία, για τις αναμνήσεις όλων, δημιούργησε νέες συνθήκες και νέες συνήθειες…
Έτσι οι «κατατρεγμένοι» μετά τη δουλειά, έπνιγαν τη θλίψη τους με ένα ποτηράκι αλκοόλ. Το φθηνότερο ήταν ένα ντόπιο θεσσαλικό προϊόν που ονομαζόταν τσίπουρο. Δυνατό αλκοολούχο ποτό, που προέρχεται από το πρώτο απόσταγμα και γι αυτό πάντα οι πότες τον απολάμβαναν σε μικρά-πολύ μικρά-ποτηράκια. Αναχώρηση για την Αθήνα και καλήμας επιστροφή!!

Τιμή κατ’ άτομο με πρωινό:
Μονόκλινο:           Κανονικό/      220€   Φοιτητικό/200€
Δίκλινο:                  Κανονικό/     145€     Φοιτητικό/130€
Τρίτο άτομο:        Κανονικό/     100€     Φοιτητικό/100€

Περιλαμβάνονται:

* Μεταφορά με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν

*Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας

* 2 Διανυκτερεύσεις   στην Θεσσαλονίκη
****4 Hotel Perinthos

* 2 πρωινά 

* Ασφάλεια αστικής ευθύνης

* Διόδια αυτοκινητοδρόμων 

Δεν περιλαμβάνονται:

* Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημείωση:

Σε περίπτωση Covid 19 οι προκαταβολές επιστρέφονται εξολοκλήρου 
Προκαταβολή  30% για την κράτηση των θέσεων ή στο γραφείο μας ή κατάθεση σε τράπεζα
Εξόφληση εκδρομής 4 ημέρες πριν την αναχώρηση

* Το πρόγραμμα μπορεί να διαφοροποιηθεί ανάλογα μα τα καιρικά φαινόμενα
   ή τον Covid 19 για την καλύτερη οργάνωση και την ασφάλεια της εκδρομής. 

  🚌🔝👑🔝🚌🔝
Κάνε τώρα την κράτηση σου…😉
*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK:

Alpha Bank IBAN: GR 6401403470347002310022249
Alpha Bank: 347002310022249
Παραλήπτης: Γεώργιος Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.
– Πολυτελές & κλιματιζόμενο πούλμαν της εταιρείας μας
– Πληρότητα 85% σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Μεταφορών
– Όλα τα πούλμαν μας διαθέτουν αντισηπτικό κατά την είσοδο &έξοδο
– Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθ’ολη την διάρκεια του ταξιδιού σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας
-Όλα τα οχήματα μας απολυμαίνονται κάθε 3 ημέρες  από την εταιρία και στο τέλος κάθε ημέρας από το προσωπικό του γραφείου.
– Συνοδός – Αρχηγός του γραφείου μας
-ΦΠΑ 13%
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :
-Ατομικά έξοδα, φαγητό, και ότι αναφέρει το πρόγραμμα μας προαιρετικό.