Τριήμερη εξόρμηση στο Μέτσοβο με πεζοπορία στα χνάρια της αρκούδας και στο περίφημο γεφύρι της Πορτίτσας στα Γρεβενά! Ελάτε να γνωρίσουμε την άγρια φύση της Ηπείρου, την καλύτερη εποχή!

URSA TRAIL + PORTITSA TRAIL

Δύο θρυλικά μονοπάτια σε ένα χορταστικό τριήμερο!!

Γκρούπ έως 20 άτομα!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
1 ημέρα. ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ!
Αναχώρηση από Αθήνα το απόγευμα της Παρασκευής και άφιξη στο ξενοδοχείο μας στο Μέτσοβο το βράδυ. Τακτοποίηση, δείπνο και ύπνος για να είμαστε ξεκούραστοι στην αυριανή μεγάλη πεζοπορία!

2 ημέρα. ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ!
Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας. Το Μέτσοβο φημίζεται για το πλήθος των αρκούδων που υπάρχουν στα απόκρημνα βουνά της Πίνδου. Έτσι το κομμάτι που θα περπατήσουμε είναι μέρος του URSA TRAIL.Το Ursa Trail – Μονοπάτι της αρκούδας – είναι μια ορεινή διαδρομή 40 km γύρο από το Μέτσοβο.Το μονοπάτι μπορεί να περπατηθεί σχεδόν όλο το χρόνο και κάθε χρόνο διεξάγονται οι αγώνες ορεινού τρεξίματος Ursa Trail και Στα Χνάρια της Αρκούδας.
Το 2016, το Ursa Trail έλαβε την πιστοποίηση “Leading Quality Trails – Best of Europe” από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πεζοπορίας, καθιερώνοντας το Μέτσοβο ως έναν από τους σημαντικούς πεζοπορικούς προορισμούς της Ευρώπης. Επιστροφή το απόγευμα και ελεύθερος χρόνος να απολαύσουμε τις ομορφιές του Μετσόβου! Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό ταβερνάκι του χωριού!

3 ημέρα ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΠΟΡΤΙΤΣΑΣ!
Αφού μαζέψουμε τα πράγματά μας και φάμε πρωινό, θα πάμε με το λεωφορείο μας στο χωριό Σπήλαιο Γρεβενών. Από εκεί θα κατηφορίσουμε στο φαράγγι. Το γεφύρι της Πορτίτσας βρίσκεται στο νομό Γρεβενών και απέχει από την ομώνυμη πρωτεύουσα 45 χιλιόμετρα. Πιθανότατα είναι το δημοφιλέστερο και ομορφότερο γεφύρι του νομού καθώς με το υπέροχο τοπίο που δημιουργεί το βαθύ φαράγγι με το καλά συντηρημένο γεφύρι και η ευκολία της πρόσβασης σ’ αυτό δημιουργούν ένα μνημείο απαράμιλλης και ασύγκριτης ομορφιάς. Η κατασκευή της γέφυρας υπολογίζεται το 1743 και σύμφωνα με πηγές χτίστηκε με προσφορές από το Μοναστήρι του Σπηλαίου. Είναι δίτοξο με το άνοιγμα του μεγάλου τόξου να φτάνει στα 13,80μ και του μικρού τα 5μ. Το συνολικό του μήκος είναι 34 μ. και το πλάτος του 2,70 μ. , το δε συνολικό του ύψος του φτάνει τα 7,80 μ. Αφού περάσουμε το γεφύρι θα ανηφορίσουμε στην άλλη του όχθη και μέσα από χωματόδρομο θα τερματίσουμε την διαδρομή μας.Ύστερα, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Παρασκευή, 24/01, 17:00 από Συγγρού Φίξ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Κυριακή, 26/01, 23:00 στο Συγγρού Φιξ

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
145€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Δύο διανυκτερεύσεις σε πέτρινα διαμερίσματα
Όλες οι μεταφορές με πολυτελές μικρό πούλμαν
Πρωινό στο ξενοδοχείο
Συνοδοί πεζοπορίας
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Προσωπικά έξοδα
Φόρος διαμονής

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
2 ημέρα. 6 ώρες. Δυσκολία Β’. Κυκλικό
3 ημέρα. 3 ώρες. Δυσκολία Α’. Διάσχιση

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Ζεστά ρούχα
Γάντια, σκουφί, κασκόλ
Ισοθερμικά ρούχα
Αδιάβροχα ρούχα
Πεζοπορικό μποτάκι και μπατόν
Πιθανόν να χρειαστούν γκέτες
Σακίδιο μονοήμερης πεζοπορίας

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
Εκδρομές – περιηγήσεις με πούλμαν.       
Συνοδός.
Φ.Π.Α.24%
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Αναπαύσεως 16 Περιστέρι
Μετρό Ανθούπολης
info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.gr