ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 10/10/2020

Ναυάγιο καλή Τύχη – Dive & trek!

Διήμερη εκδρομή 10/10 – 11/10

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΔΥΣΗ

ΝΟΤΙΟ ΠΗΛΙΟ – ΛΑΥΚΟΣ – ΜΗΛΙΝΑ – ΤΡΙΚΕΡΙ – ΠΑΛΑΙΟ ΤΡΙΚΕΡΙ – ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Νότιο Πήλιο. Μια περιοχή που λίγοι έχουν επισκεφτεί, αφού τα κεντρικά χωριά του βουνού των Κενταύρων απορροφούν όλη την δόξα. Στο διήμερο ταξίδι μας, θα επισκεφθούμε το χωριό Λαύκος, όπου βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της Ελλάδας με συνεχή λειτουργία 245 ετών περίπου! Θα δούμε το παραθαλάσσιο γραφικό ψαροχώρι Μηλίνα, το πανέμορφο και απομονωμένο Τρίκερι, και το λιμάνι της Αγίας Κυριακής. Special διανυκτέρευση στο μοναδικό νησί του Παγασητικού, Παλαιό Τρίκερι, στο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, μέσα στους πανέμορφους κήπους του! Οι μικρές πεζοπορίες ανάμεσα στα χωριά και η εμπειρία της κατάδυσης στο ναυάγιο θα σας μυήσουν σε έναν καινούριο κόσμο διακοπών με μοναδικές δραστηριότητες!

Κατάλληλο για όλους. Όλες οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν από αρχάριους.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα: Αθήνα – Λαύκος – Μηλίνα – Παλαιό Τρίκερι
Αναχώρηση από την Αθήνα νωρίς το πρωί και άφιξη μέσω στάσεων στο παραδοσιακό χωριό Λαύκος το μεσημέρι. Εκεί θα ταξιδέψουμε στην δεκαετία του 50’ αντικρίζοντας το παλαιότερο καφενείο της Ελλάδας που μετρά περίπου 245 χρόνια λειτουργίας! Αφού χαλαρώσουμε στα πλατάνια της πλατείας, θα πεζοπορήσουμε το κατηφορικό καλντερίμι προς την Μηλίνα. Κάποτε ήταν ο μοναδικός δρόμος διασύνδεσης των απομονωμένων αυτών χωριών! Η Μηλίνα είναι ένα πανέμορφο ψαροχώρι μπροστά στην θάλασσα του Παγασητικού με ήρεμα και καταγάλανα νερά. Στην συνέχεια με το λεωφορείο θα φτάσουμε στον Αλογόπορο, όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να μεταφερθούμε στο μοναδικό νησάκι του Παγασητικού, το μοναχικό Παλαιό Τρίκερι! Εκεί υπάρχουν δύο ταβερνάκια που θα διασκεδάσουμε το βράδυ, το υπέροχο Μοναστήρι της Ευαγγελίστριας που θα διανυκτερεύσουμε, και κάποιες παραλίες που μπορούμε να επισκεφθούμε περπατώντας. Στο νησάκι αυτό φυσικά δεν υπάρχουν αυτοκίνητα! Τα κελιά του Μοναστηριού που θα διανυκτερεύσουμε είναι αξιοπρεπέστατα, με δύο κρεβάτια και τζάκι. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εμπειρία διανυκτέρευσης!

2η Ημέρα: Τρίκερι – Αγία Κυριακή κατάδυση – Αθήνα
Όποιος θέλει μπορεί να ξυπνήσει με την ανατολή του ηλίου να περπατήσει στις παραλίες ή να εκκλησιαστεί. Η αναχώρησή μας από το νησί είναι στις 10 περίπου, όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να επιστρέψουμε στο λεωφορείο μας. Θα μεταφερθούμε στο πανέμορφο Τρίκερι, ένα χωριό χτισμένο σε ύψωμα με θέα τον Παγασητικό κόλπο. Εκεί μπορούμε να πιούμε καφέ και να φάμε πρωινό στην γραφική πλατεία του. Συνεχίζουμε πεζοπορώντας στο παλιό καλντερίμι που καταλήγει σε 40 λεπτά στο λιμάνι της Αγίας Κυριακής, που συνδέει το Πήλιο με την Εύβοια. Εκεί θα κάνουμε την δραστηριότητα της κατάδυσης στο ναυάγιο Καλή Τύχη! Ναυπηγήθηκε το 1917 στην Ολλανδία. Το πλοίο είχε καταπλεύσει στη χαλυβουργία Βόλου και φορτωμένο με 230 τόνους σιδήρου απέπλευσε για το Ηράκλειο Κρήτης. Η βύθισή του στην ακτή της Αγίας Κυριακής οφείλεται στην προσπάθεια του κυβερνήτη να διασώσει το πλοίο, ο οποίος το κατεύθυνε μέχρι εκεί μετά από την εισροή υδάτων που εντοπίστηκε. Το πλοίο, τελικά βυθίστηκε στις 24 Ιουλίου 1975 και κείτεται δίπλα στην προβλήτα όπου είχε προσδεθεί. Η πρύμνη του βρίσκεται σε βάθος μόλις 2 μέτρων και η πλώρη στα 17 μέτρα. Το μικρό βάθος επιτρέπει μεγάλο χρόνο παραμονής και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες φωτισμού για υποβρύχιες λήψεις. Είναι κατάλληλο για όλα τα επίπεδα δυτών. Αφού τελειώσουμε την εμπειρία της κατάδυσης, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω στάσεων για φαγητό φυσικά! Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
Σε δίκλινο: 195€
Χωρίς την κατάδυση: 145€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 Μεταφορά με λεωφορείο
 Μία διανυκτέρευση σε ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (Παλαιό Τρίκερι)
 Εισιτήρια για το πλοιάριο Αλογόπορος – Παλαιό Τρίκερι
 Αρχηγός εκδρομής
 Πεζοπορικές διαδρομές με τον αρχηγό μας
 Πιστοποιημένοι εκπαιδευτές κατάδυσης
 Πλήρης εξοπλισμός κατάδυσης και snorkeling
 Πλήρης καθοδήγηση για τις δραστηριότητες (πεζοπορία – κατάδυση)
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
o Επιπλέον φαγητά, ποτά και προσωπικά έξοδα

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
10/10: 07:30 από Συγγρού Φιξ
11/10: 23:30 Συγγρού Φιξ

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
• Σαββάτο: Λαύκος – Μηλίνα. 1 ώρα. Εύκολο κατηφορικό
• Κυριακή: Τρίκερι – Αγ. Κυριακή. 40 λεπτά. Εύκολο κατηφορικό

ΚΑΤΑΔΥΣΗ
• Κυριακή: Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κατάδυση με μπουκάλες μέχρι 10 μέτρα, κατάλληλο για αρχάριους με μάθημα γνωριμίας ή παρατήρηση του ναυαγίου από την επιφάνεια με εξοπλισμό snorkel (μάσκα, αναπνευστήρας, βατραχοπέδιλα).

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
 Μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό, καπέλο
 Αθλητικά παπούτσια

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
 Η κατάδυση αλλά και οι πεζοπορίες είναι προαιρετικά.
 Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν 8 δύτες, θα υπάρξει επιβάρυνση 40€ το άτομο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
Υπεύθυνος κρατήσεων: κ. Ανδρέας Ξυλιάς
Εισερχόμενο μήνυμα στην σελίδα μας
Τηλ. Επικοινωνίας: 6945598962