ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 24/10/2020

Τα μυστήρια της Θράκης!  Ταξίδι 5 ημερών 24/10 –28/10  ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ, ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ, ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΕΙΑ

Η Βόρεια Ελλάδα είναι ένας κόσμος άγνωστος και μακρινός για την Αθήνα και την υπόλοιπη νότια Ελλάδα. Ειδικά η φύση της είναι σχεδόν ανέγγιχτη από τους ταξιδιώτες. Εμείς εξερευνήσαμε τις περιοχές από την ανατολική Θράκη μέχρι την ανατολική Μακεδονία και φτιάξαμε αυτό το ταξίδι με τα καλύτερα φυσιολατρικά και ιστορικά σημεία ενδιαφέροντος, συνδυασμένα με μικρές πεζοπορίες.

HIGHLIGHTS
 Δέλτα Νέστου – Καγιάκ & Πεζοπορία
 Δάσος Δαδιάς – Παρατήρηση αρπακτικών
 Σουφλί – Χωριό μεταξιού
 Πομακοχώρια
 Καταρράκτης Λειβαδίτης
 Παγγαίο όρος
 Ξάνθη – Καβάλα – Διδυμότειχο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1. Αθήνα – Δέλτα Νέστου – Ξάνθη
Αναχώρηση από Αθήνα νωρίς το πρωί και οδεύουμε μέσω στάσεων για το, μοναδικής ομορφιάς, Δέλτα του Νέστου! Εκεί θα απολαύσουμε την μοναδική εμπειρία του καγιάκ μέσα στο δάσος που περιβάλει τον ποταμό και θα πεζοπορήσουμε στους μαιάνδρους που σχηματίζει η ροή του! Στο camp υπάρχουν επίσης οι δραστηριότητες αναρρίχησης, τοξοβολία και flying fox! Το απόγευμα μεταφερόμαστε στην Ξάνθη για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2. Ξάνθη – Καταρράκτης Λειβαδίτης – Ξάνθη
Σήμερα θα επισκεφθούμε τον γνωστό καταρράκτη Λειβαδίτη, χαμένος μέσα στην βλάστηση της Ροδόπης! Αφού πεζοπορήσουμε μέσα σε δρυόδασος θα φτάσουμε μπροστά στο θέαμα του καταρράκτη ύψους 60 μέτρων! Εκεί θα έχουμε χρόνο για μπάνιο και χαλάρωση. Επιστροφή από το ίδιο μονοπάτι και στην Ξάνθη για απογευματινή βόλτα και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3. Ξάνθη – Κομοτηνή – Δάσος Δαδιάς – Διδυμότειχο – Σουφλί – Ξάνθη
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την ανατολική Θράκη! Πρώτα θα σταματήσουμε στην Κομοτηνή για μια σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης και τα σοκάκια. Στην συνέχεια θα πεζοπορήσουμε στο προστατευμένο δάσος της Δαδιάς, όπου θα παρατηρήσουμε τα αρπακτικά πουλιά να επιτίθενται στις λείες τους! Η γεωλογία της περιοχής έχει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον καθώς τα πετρώματα είναι ηφαιστειακά. Στην συνέχεια θα σταματήσουμε στο Σουφλί και στο εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο μεταξιού, που θα μας μεταφέρει σε μια εποχή αίγλης της περιοχής! Το οδοιπορικό μας τελειώνει στο μακρινό Διδυμότειχο με το αρχαιότερο τζαμί της Ευρώπης! Το βράδυ επιστρέφουμε στην Ξάνθη , όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4. Ξάνθη – Πομακοχώρια – Ξάνθη
Περιηγητικό το σημερινό μας πρόγραμμα, αφού δεν θα έχουμε μεγάλη πεζοπορία αλλά θα γεμίσουμε την μέρα μας με μια ιδιαίτερη επίσκεψη στους Πομάκους και τα χωριά τους. Πρόκειται για μια πονεμένη ιστορία, αφού οι Πομάκοι, αν και ανήκουν στην Ελλάδα, είναι μουσουλμάνοι. Κανένα κράτος δεν τους αναγνώρισε σαν Έλληνες ή σας Τούρκους ή σαν Βούλγαρους. Η γλώσσα τους, τα Πομάκικα δεν γράφεται, έτσι περνά στην λήθη χρόνο με τον χρόνο. Πρόκειται για ένα κράμα από Σέρβικα και Βουλγάρικα. Σήμερα μιλούν ελληνικά και τούρκικα. Βρισκόμενοι εκεί θα δείτε τα τζαμιά τους να χάνονται μέσα στο αχανές πράσινο της φύσης! Θα δούμε επίσης το αρχαίο βραχώδες ανάγλυφο του Μίθρα, και τα εντυπωσιακά ιαματικά λουτρά των Θερμών. Επιστροφή το βράδυ πάλι στην Ξάνθη.

Ημέρα 5. Ξάνθη – Παγγαίο όρος – Αθήνα
Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, αφού πρώτα πεζοπορήσουμε στην «τροπική ζούγκλα» του Παγγαίου όρους! Θα ανηφορίσουμε το μονοπάτι συναντώντας καταρράκτες και βάθρες μέχρι να φτάσουμε στην βοσκοπηγή, ένα μικρό σπήλαιο όπου αναβλύζει άφθονο νερό! Επιστροφή από την ίδια διαδρομή και αναχώρηση για Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
Από Αθήνα δίκλινο/ τρίκλινο: 295€
Από Θεσσαλονίκη δίκλινο/ τρίκλινο: 255€
Επιβάρυνση μονόκλινου: 80 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
 Αρχηγός εκδρομής – αρχηγός αναβάσεων
 Όλες οι δραστηριότητες που αναφέρονται
 Όλες οι μεταφορές με πούλμαν
 Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
o Επιπλέον φαγητά, ποτά και προσωπικά έξοδα
o Είσοδοι στο δάσος Δαδιάς
o Φόροι διαμονής

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
 Μαγιό, πετσέτα, καπέλο
 Αθλητικά παπούτσια ή πεζοπορικά μποτάκια
 Μπατόν (πεζοπορικά μπαστούνια)

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ
Ημέρα 1. 1 ώρα σύνολο
Ημέρα 2. 4,5 ώρες σύνολο
Ημέρα 3. 2,5 ώρες σύνολο
Ημέρα 4. –
Ημέρα 5. 5,5 ώρες σύνολο