ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 16/10/2020

 

Ένα χορταστικό ορειβατικό τριήμερο για τους λάτρεις των ψηλών βουνών, όπου θα πεζοπορήσουμε μέχρι τις ψηλότερες κορυφές του Ερυμάνθου και του Χελμού (Ωλενός και Ψηλή Κορφή αντίστοιχα) και θα επιστρέψουμε από τα μυθικά Ύδατα της Στυγός!
Κατάλληλο για άτομα με ορειβατική εμπειρία.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ημέρα. Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στο χωριό Τσαπουρνιά, στους πρόποδες του Ερυμάνθου για διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

2η Ημέρα. Νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε την μεγάλη ανάβαση με στόχο την κορυφή του Ερυμάνθου, Ωλενό. Θα κινηθούμε πρώτα σε δασικό μονοπάτι και στην συνέχεια σε αλπική ζώνη κάτω από τις μαγικές κορυφές του βουνού! Η τελική ανάβαση στην κορυφή είναι απαιτητική και απότομη ανάμεσα σε κροκάλες και βράχινα περάσματα, χωρίς όμως να χρειάζεται η χρήση σχοινιών. Από εκεί πάνω θα βλέπουμε τα νησιά του Ιονίου, τις κορυφές της Πελοποννήσου αλλά και της Στερεάς Ελλάδας! Επιστροφή από την ίδια διαδρομή το απόγευμα, για φαγητό και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
***Ώρες πορείας 9. Χιλιόμετρα 18. Υψομετρική ανάβαση 1.400 μ. Υψομετρική κατάβαση 1.400 μ.

3η Ημέρα. Αναχώρηση το πρωί από το ξενοδοχείο και μεταφερόμαστε στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, απ’ όπου θα ξεκινήσουμε την ανάβαση μας στην Ψηλή Κορφή. Η πορεία μας ξεκινά σε αλπικό τοπίο και στις 3 πρώτες ώρες θα βρισκόμαστε στην κορυφή! Στην συνέχεια θα επιστρέψουμε από το, μοναδικής ομορφιάς, μονοπάτι προς τα Ύδατα Στυγός, όπου σύμφωνα με τον μύθο, βαπτίστηκε ο Αχιλλέας με το αθάνατο νερό. Διασχίζοντας με προσοχή το εκτεθειμένο σημείο που υπάρχει, θα μπούμε σε δασικό μονοπάτι και θα τερματίσουμε στο χωριό Μεσορούγι. Από εκεί θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και αφού φάμε σε τοπική ταβέρνα, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα αργά το βράδυ.
***Ώρες πορείας 8. Χιλιόμετρα 15. Υψομετρική ανάβαση 940 μ. Υψομετρική κατάβαση 1.490 μ.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Από Συγγρού Φιξ, 18:30, 16/10.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Συγγρού Φιξ, 23:30, 18/10.

ΚΟΣΤΟΣ
95€ ανά άτομο.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο
Μεταφορά με λεωφορείο
Αμοιβές συνοδών
ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Γεύματα και προσωπικά έξοδα

ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ
Ορειβατικό μποτάκι
Σακίδιο 30lt μονοήμερης ανάβασης
Πεζοπορικά μπατόν
Σνακ – φρούτα για τις πεζοπορίες
Καπέλο – γυαλιά
Άνετα ρούχα πεζοπορίας
Ζεστά ρούχα για το βράδυ
Αδιάβροχο jacket

ΚΑΙΡΟΣ
Ημέρα 18-22 βαθμοί
Νύχτα 8-12 βαθμοί
Περισσότερες λεπτομέρειες μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επικοινωνήστε μαζί μας για Κρατήσεις Θέσεων

 

6945598962 τον Εξαίρετο Αρχηγό μας Ανδρέας Ξυλιάς

Κεντρικό Κατάστημα Εμπορικό Κέντρο
Μετρό Άγιος Αντώνιος
Παύλου Μελά 45
Περιστέρι 12131

Τηλ: 210 5712451
210 8212452

www.sergianitravel.gr
Mail: Sergianitravel@gmail.com

Ή περάστε από το γραφείο μας να σας ενημερώσουμε για τις εκδρομές μας!! Θα μας βρείτε με το Μετρό, Κόκκινη Γραμμή 2, Στάση Άγιος Αντώνιος έξοδο από το Μετρό Εθνάρχου Μακαρίου δεξιά μπαίνοντας μέσα στο εμπορικό κέντρο.

Σημείωση

Το πρόγραμμα είναι ευμετάβλητο και ανάλογο της κρίσης των συνοδών αλλά και των ικανοτήτων της ομάδας. Εάν οι συνθήκες δεν είναι καλές θα προγραμματιστεί νέα ημερομηνία.