ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  22/9/2019

 

Τιμή 35€ περιλαμβάνει  τα ακτοπλοϊκά  εισιτήρια του καραβιού Πούντα -Ελαφόνησο-Πούντα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί 06:00 στο Σύνταγμα Ομόνοια με προορισμό την Ελαφόνησο τον παράδεισο της Πελοποννήσου. Μετά ολιγόωρη στάση θα φτάσουμε στο μικρό λιμάνι της Πούντας για να επιβιβαστούμε στο καραβάκι μαζί με το πούλμαν για περάσουμε απέναντι στο νησί με τα γαλαζοπράσινα και πεντακάθαρα νερά. Στη συνέχεια για την παραλία του Σίμου όπου θα έχουμε  2:30 ώρες  για μπάνιο, όποιος θέλει μπορεί να γευματίσει στο οργανωμένο καμπικ του Σίμου  και μετά μέσα στο χωριό άλλη 1:30 ώρα  ελεύθερο χρόνο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
Λίγα λόγια για το νησί με τα τιρκουάζ χρώματα:
Νότια της Πελοποννήσου υπάρχει ένας τόπος ονειρεμένος, με ολόλευκη άμμο, πράσινα και τιρκουάζ νερά, εξαιρετικά σπάνιο φυσικό πλούτο και αναλλοίωτο το παραδοσιακό νησιωτικό χρώμα, ελκυστικά τοπία, τη δική της υποθαλάσσια «Ατλαντίδα» και τρεις από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου. Η Ελαφόνησος είναι το εξωτικό νησί των μόλις 19 τ. χλμ. που μεταφέρει τη ζωή στην παραλία και κάνει κάθε επισκέπτη να ξεχνάει την καθημερινότητα και να βλέπει μόνο τον παράδεισο που ξετυλίγεται μπροστά του.

Η πλέον διεθνώς φημισμένη παραλία του νησιού είναι εκείνη του Σίμου με τους δύο μαγευτικούς όρμους, τον όρμο του Σαρακήνικου και τον όρμο του Φράγκου, την ψιλή λευκή άμμο, τη σμαραγδένια θάλασσα και το ξεχωριστό «κεδροδάσος» που απλώνεται στους αμμόλοφους πάνω από την παραλία. Εκεί είναι που ανοίγεται ένας άλλος κόσμος, όπου τα μόνα επιθυμητά αξεσουάρ είναι τα καλοκαιρινά, μιας και δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω κανείς για να απολαύσει την παραδεισένια ομορφιά.

Λίγο ανατολικότερα του Σίμου και απέναντι από το Κάβο Μαλιά, βρίσκεται ο όρμος της Λεύκης, μια μικρή παραλία που συνδυάζει τη λευκή άμμο με τα βράχια, νερά με πλούσιο βυθό και πανέμορφες βαθυπράσινες αποχρώσεις εκεί χρειάζεται κάποιος τουλάχιστον δύο ημέρες για να το απολαύσει. Στη δυτική πλευρά της Ελαφονήσου, στην περιοχή Κάτω Νησί και απέναντι από τις ακτές της Μάνης, βρίσκεται η παραλία της Παναγίας, η οποία πρόκειται για μια μεγάλη αμμώδη παραλία με βαθιά καταγάλανα νερά. Κατά μήκος της υπάρχουν χαριτωμένες αμμοθίνες και ένα δάσος από θαλασσόκεδρα, ενώ χαρακτηριστικό της παραλίας είναι τα γνωστά «νησιά της Παναγίας», οι τρεις νησίδες, Κασέλα, Πρασονήσι και Λεφτό νησί, που μαζί με τις ξεροπούλες την περιβάλουν και την προφυλάσσουν.
Αντίκρυ από το λιμάνι του χωριού της Ελαφονήσου βρίσκεται η Νησίδα Πετρί (Παυλοπέτρι) και η ομώνυμη, υπέροχη παραλία Παυλοπέτρι με τον σημαντικότερο ενάλιο αρχαιολογικό τόπο της Ελλάδας «το Παυλοπέτρι», την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου. Βρίσκεται δίπλα στην λίμνη Στρογγύλη και αυτή η παραλία, όπως και η Πούντα, επηρεάστηκε από την έντονη μετακίνηση άμμου τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα νερά να γίνουν πιο ρηχά, να μικρύνει σε μήκος, να χάσει πλάτος και έτσι να αποκαλυφθούν επιπλεον ταφικά μνημεία και άλλα αρχαία μνημεία.

Η βυθισμένη πόλη ανακαλύφθηκε, το 1967, από τον Νικολάς Φλέμινγκ και την ομάδα του, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τη δομή της. Είχε διώροφα σπίτια, δρόμους, ακόμα και σύστημα διαχείρισης υδάτων. Όλα αυτά σε μια πόλη που χτίστηκε την εποχή του Χαλκού. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 κτίρια σε βάθος 3 με 4 μέτρων και οι πρόσφατες έρευνες του 2009 αποκάλυψαν ότι εκτείνεται σε 9 στρέμματα. Αρχικά, υπήρχε η εκτίμηση ότι η πόλη χτίστηκε περί το 1600-1100 π.Χ. αλλά αργότερα οι έρευνες αποκάλυψαν μέσω των ευρημάτων ότι κατοικούταν πριν από το 2800π.Χ., στην αρχή της εποχής του Χαλκού, ενώ πιθανολογείται ότι η πόλη βυθίστηκε το 1000 π.Χ.

 ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Το πρόγραμμα μπορεί να διαμορφωθεί για την καλύτερη πραγματοποίησή του
Όσιοι συμμετέχουν στις εκδρομές μας εμείς σαν γραφείο προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε η εκδρομή μας να είναι ασφαλή . Επίσης  δεν δεσμεύουμε  κανέναν να συμμετέχει σε οργανωμένα καταστήματα, ταβέρνες  κ.τ.λ  εκτός του αρχικού προγράμματος .

Περιλαμβάνονται:
Μεταφορά από λιμάνι Πούντας στην παραλία Σίμου 
Εισιτήρια Καραβιού 
Μεταφορά με πούλμαν
Διόδια
Συνοδός.
Φ.Π.Α.24%
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ

Τηλ: 210-5712451/210-8212452
Αναπαύσεως 16 Περιστέρι
Μετρό Ανθούπολης
info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.gr