Τηλ.210-5712451_210-8212452_Κιν.6976811825

1) Ημέρα: Αθήνα – Μακρινίτσα (Στις θρυλικές ιστορίες των Κενταύρων) – Βόλος – Αγχίαλος.

Αναχώρηση από το γραφείο μας – Sergiani Travel στις 07:45 π.μ., και συνεχίζουμε με ενδιάμεση στάση στην Λαμία προορισμός μας στο  «μπαλκόνι του Πηλίου» την ξακουστή Μακρινίτσα. Θα περπατήσουμε μέχρι την κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα ξεδιψάσουμε από τη μαρμάρινη βρύση «Αθάνατο νερό» με τους λιονταρόμορφους κρουνούς, θα περιπλανηθούμε στα λιθόστρωτα καλντερίμια, παρατηρήσουμε τα πηλιορείτικα σπίτια με τις χαρακτηριστικές στέγες από σχιστόπλακες, ενώ στο καφενείο Θεόφιλος της κεντρικής πλατείας θα θαυμάσουμε την υπέροχη τοιχογραφία με τον ήρωα Κατσαντώνη και τους άντρες του, έργο του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.Ελεύθερος χρόνος για καφέ στην συνέχεια για τα τσιπουράδικα του Βόλου. Θα υπάχει χρόνος για φαγητο και βόλτες στην παραλία του Βόλου.

2) Ημέρα: Αγχιάλος – Ελάτη ”Στις πλαγιές του Κόζιακα” – Περτούλι – Τρίκαλα.

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρίσουμε για τις πλαγιές της  Πίνδου περνώντας απο την Πύλη Τρικάλων στάση για φωτογραφίες στην τοξοτή γέφυρα Αγίου Βησσαρίωνα, γνωστή και ως Τοξωτή Γέφυρα Πύλης, αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Κατασκευάστηκε το 1514 από τον Άγιο Βησσαρίωνα και ως το 1936 ήταν η μοναδική γέφυρα που συνέδεε τον κάμπο με τα χωριά της Νότιας Πίνδου. Πρόκειται για μια μονότοξη πέτρινη γέφυρα μήκους 67, πλάτους 2,5 και μέγιστου ύψους 30,5 μέτρων. Το άνοιγμα του τόξου του αγγίζει τα 28 μέτρα. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη μονότοξη γέφυρα της Θεσσαλίας. Στην αριστερή όχθη του Πορταϊκού ποταμού, διασχίζοντας τη γέφυρα, σώζονται τμήματα της Βλαχόστρατας. Είναι ένα λιθόστρωτο μονοπάτι που οδηγούσε στα ορεινά. Επίσης, ένας μικρός καταρράκτης σχηματίζεται λίγο πιο κάτω κάνοντας τα νερά να αφρίζουν ενώ, δίπλα στη γέφυρα, ένα όμορφο καφέ λειτουργεί στη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων. Συνεχίζουμε για την Ελάτη που απλώνεται στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Κόζιακα, σε υψόμετρο 900 μέτρων. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, στη σκιά του επιβλητικού Κόκκινου Βράχου, ατενίζοντας τις γύρω κορυφές της Νότιας Πίνδου. Βουτηγμένη μέσα σε πυκνά δάση ελάτης, δικαιολογεί απόλυτα την ονομασία της. Τα παλιά πέτρινα χτίσματα, οι λιθόστρωτοι δρόμοι και οι μικρές πλατείες, στολισμένες με βρύσες και παρτέρια, της προσδίδουν αρχοντιά και γραφικότητα. Ο πληθυσμός της είναι 950 κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών Άγιος Γεώργιος, Ξυλοχώρι, Λιόπιστες και Βλάχα. Η ονομασία Ελάτη χρησιμοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες. Βάσει αρχαιολογικών ανακαλύψεων στη θέση Κατώφλι, η αρχαία πόλη Πύτναιο βρισκόταν στην περιοχή της Ελάτης. Σύμφωνα με βυζαντινά ευρήματα, το χωριό δημιουργήθηκε μετά την πτώση της Κωνσταντινούπολης σε μια διαφορετική τοποθεσία κοντά στο ποτάμι. Στις αρχές του 20ου αιώνα υπήρχαν τρεις παλιότεροι οικισμοί οι οποίοι καταστράφηκαν από φωτιά το 1943, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ελάτη χτίστηκε στη σημερινή της θέση αμέσως μετά την οριστική απελευθέρωση των Τρικάλων από τους Τούρκους το 1898 και μέχρι το 1955 ονομαζόταν Τύρνα .Ελεύθερο χρόνο για φαγητό καφέ και βόλτες στην όμορφη Ελάτη. Συνεχίζουμε για τα μοναδικά Τρίκαλα παραμείνουμε  για βόλτα στον Λιθαίο Ποταμό. Τα Τρίκαλα είναι μια ιστορική πόλη της Δυτικής Θεσσαλίας. Έχουν πληθυσμό 70.000 κατοίκους και αποτελούν την πρωτεύουσα του Νομού Τρικάλων. Γενικά, πρόκειται για μια επίπεδη, μοντέρνα πόλη, με σωστή ρυμοτομία και πολλές ανέσεις. Οι κάτοικοί της απολαμβάνουν μια καλή ποιότητα ζωής. Διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, οι όχθες του οποίου αποτελούν σημαντικό χώρο πρασίνου. Στα δυτικά της ορθώνεται ο Κόζιακας, τμήμα της Οροσειράς της Πίνδου.

3) Αγχίαλος – Ρεντίνα ”στη Νύφη των Αγράφων” – Αθήνα.

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε διαμέσο απο τα Λουτρά Σμοκόβου ανηφορίζοντας μέσα απο την πικνή βλάστηση και την πανέμορφη ελατοδιαδρομή στις νοτιοανατολικές  απολήξεις των Αγράφων και όρια των Νομών Ευρυτανίας , Φθιώτιδας και Καρδίτσας ένας τόπος που κρατά μυστικές και απρόβλητες στιγμές της φύσης. Περνώντας μέσα απο αδιαπέραστα δάσοι και όμορφα ιστορικά χωριά με θέα που απογειώνει την τεχνική λίμνη Σμοκόβου που στολίζει μέσα απο τα αναγλυφα και σμαραγδένιο νερά. Και βέβαια η αποθέωση στην κορυφή ανταμώνοντας ξαφνικά μπροστά μας, στα 900 μέτρα το αεροπλάνο και μνημείο για τους πεσόντες αεροπόρους, που κατάγονταν απ’ τη Ρεντίνα έτοιμο για να πετάξει στις βουνοκορφές των αγράφων.

Την είχαμε απωθημένη τη Ρεντίνα!!!

Μνήμες και περιγραφές για το αρχοντικό χωριό, με τα πανέμορφα παλιά σπίτια και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον .Κατηφορίζουμε και νάτη μπροστά μας η είσοδος  στο γραφικό κεφαλοχώριΡεντίνα! Η «Νύμφη των Αγράφων». Αρχοντικό χωριό, με τα πανέμορφα παλιά σπίτια και το μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον. Η Ρεντίνα, χτισμένη στο νότιο άκρο της Πίνδου, ονομαστή για τον πλούτο της και την επαναστατική της δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της Tουρκοκρατίας – τα σπίτια της είναι καλά κρυμμένα από το δρόμο και κάποια μοιάζουν με πύργους με πολεμίστρες, με πιο ονομαστό τον πύργο του Tουλάκογλου. Το περίφημο Δημοτικό Σχολείο της ιστορικής Ρεντίνας που στεγάζει και το Mουσείο Eθνικής Aντίστασης και θα δούμε  τα ερείπια τειχών πελασγικής εποχής στα δυτικά του χωριού. Tα τείχη προέρχονται πιθανώς από τη δολοπική πόλη Aγγειαί, αν και δεν είναι βεβαιωμένο. Θα την εκκλησία του Aγίου Γεωργίου, στην κεντρική πλατεία, από το 17ου αιώνα, με περίτεχνο ξυλόγλυπτο τέμπλο, και τις εκκλησίες του Aγίου Nικολάου, της ίδιας περίπου περιόδου – δίπλα στον Άγιο Γεώργιο λειτουργεί μικρό εκκλησιαστικό μουσείο. Ελεύθερος χρόνος σε αυτο το παραδοσιακό χωριό για επισκεψη προσκύνημα και φαγητό στις δύο μοναδικές ταβέρνες  του χωριού. Στην συνέχεια θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής περνώντας δίπλα απο την Λίμνη του σμοκόβου τα χωριά Ξυνιάδα δομοκού Λαμία Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι αποδέχεστε τους Γενικούς όρους του διοργανωτή.
Δείτε εδώ:  https://www.sergianitravel.gr/httpsgoo-glxqbv4z/

Σας υπογράφουμε την εκδρομή και τα εγγυημένα χαμόγελα !!

Τιμές:

Μονόκλινο: 210€
Δίκλινο: 145€
Τρίτο άτομο: 99€

Περιλαμβάνονται:
-Δύο (02) διανυκτερεύσεις στο παραλιακό Laodamia Hotel 4*
-Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ εντός ξενοδοχείου.
-Μεταφορές – περιηγήσεις με λεωφορείο του γραφείου μας.
-Αρχηγός εκδρομής.
-Ασφάλεια αστικής ευθύνης
-Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φαγητά & ποτά. Ο φόρος διαμονής ανά το δωμάτιο ημερησίως.
Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Κάνε την κράτηση σου…😉

*Με προκαταβολή €/άτομο
✔️Μπείτε στο SITE μας και δείτε όλες τις εκδρομές μας

📍
Κρατήσεις Θέσεων :
📲210-5712451 & 210-8212452
📲6971596093 & 6971596094 & 24ωρο 6976811825
H περάστε από τα γραφεία μας:
📌Μετρό Αγίου Αντωνίου Εμπορικό Κέντρο Παύλου Μελά 45 ΤΚ 12131

Κόκκινη γραμμή μετρό

📍ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΈΣΕΩΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΚΑΤ´ΑΤΟΜΟ ΣΤΗΝ ALPHA BANK/ IBAN : GR4701401230123002002009884 στο όνομα Παναγιώτης Κατσιάμπουλας & Sergiani Travel εξόφληση στο Γραφείο ή στο πούλμαν. Προσοχή τα έξοδα από άλλη τράπεζα επιβαρύνουν τον καταθέτη.