ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  ΧΑΡΑΔΡΑ  ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΤΣΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ  ΕΡΜΗ-ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

Μονοήμερη πεζοπορική εκδρομή στο όρος Κυλλήνη (Ζήρεια) της βόρειας Πελοποννήσου. Θα απολαύσουμε την μαγευτική φύση του βουνού περπατώντας μέσα στο δάσος, διασχίζοντας ποταμάκια και εξερευνώντας το μυστικό σπήλαιο του Ερμή με μοναδικούς σχηματισμούς σταλαγμιτών και σταλακτιτών, όπου σύμφωνα με το μύθο, γεννήθηκε ο φτερωτός θεός! Η αποθεραπεία θα γίνει στις ταβέρνες των Τρικάλων!

Η δαντελωτή Ελλάδα, πέρα από  εκδρομές, λίμνες, ποτάμια, και βουνά, κρύβει και πολλά σπήλαια στο υπέδαφός της, κάποια από αυτά έχουν αξιοποιηθεί και κάποια άλλα παραμένουν παρθένα, σχεδόν ανέπαφα, και αποτελούν τα μυστικά της μάνας γης. Επισκεπτόμαστε το σπήλαιο, που, εκτός από ασύγκριτη ομορφιά, κρύβει και έναν μύθο για τον φτερωτό θεό, Ερμή.

Η μυθολογία θέλει τον θεό Ερμή, γιο του Δία και της Μαίας, να γεννιέται μέσα στη σπηλιά της Κορινθίας. Το πρώτο βράδυ το έσκασε, έκλεψε τα βόδια του Απόλλωνα και έφτιαξε την πρώτη του λύρα από κέλυφος χελώνας. την οποία αργότερα του χάρισε για να τον συγχωρέσει.

Βρίσκεται στο όρος Κυλλήνη ή Ζήρεια στην ορεινή Κορινθία, κρυμμένο σε μία πλαγιά της κοιλάδας Φλαμπουρίτσας, στα 1.750 μέτρα υψόμετρο. Η πρόσβαση είναι δύσκολη και απαιτείται προσεκτική πεζοπορία 1 ώρας με αφετηρία το χιονοδρομικό κέντρο της περιοχής. Το μονοπάτι προσφέρει απλόχερα θέα στο οροπέδιο, την κοιλάδα και τον κορινθιακό κόλπο. Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή.

Η είσοδός της μετά βίας διακρίνεται και μόνο τη στιγμή που βρίσκεστε ακριβώς μπροστά της. Το εμβαδόν της είναι 1.200 τ.μ. και αποτελείται από 8 θαλάμους. Γενικά έχει κατηφορική κλίση και η κύρια διαδρομή της είναι περίπου 100 μέτρα. Από την είσοδό της σχεδόν ξεκινά ένα σχοινί ασφαλείας που κατεβαίνει μέχρι την πρώτη απότομη κατηφόρα. Επειδή δεν είναι αξιοποιημένο και δεν φυλάσσεται στο πρώτο μέρος του έχει υποστεί μικρούς βανδαλισμούς αλλά στη συνέχεια απλώνεται ο ατόφιος κόσμος του με σταλακτίτες και σταλαγμίτες που χρονολογούνται εκατομμύρια χρόνια πριν το σήμερα. Η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή και υπάρχει αυξημένη υγρασία.

Η επίσκεψή του απαιτεί προσοχή και εξοπλισμό και, αν είναι δυνατόν, κατάλληλη συνοδεία. Το χειμώνα ενδέχεται η πρόσβαση να είναι αδύνατη λόγω χιονιού. Δασώδη μονοπάτια, καλά σηματοδοτημένα. Μία από τις πολλές ομορφιές που κρύβει η Ελλάδα και απαιτεί τον σεβασμό μας καθώς όταν βρεθούμε εκεί!

Ώρες πορείας: 4-7 ανάλογα με την δυναμική της ομάδας.
Βαθμός δυσκολίας: Β΄ (μέτρια)
Υψόμετρο κίνησης: 1.400-1.700 μέτρα

Απαραίτητος εξοπλισμός:
Αθλητικά παπούτσια
Αθλητικά ρούχα
Καπέλο
Σακίδιο με νερό, σνακ,
ΦΑΚΟΣ
Αδιάβροχο ζακετάκι
Προτεινόμενος εξοπλισμός:
Ορειβατικά μπατόν
Ορειβατικό μποτάκι
Δεύτερη αλλαξιά ρούχα

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο με καλές συνθήκες καιρού.

Πληροφορίες και κρατήσεις:

Τηλ 210-5712451  210-8212452

info@sergianitravel.gr

www.sergianitravel.gr