ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 27/10/2019

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ  ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟ ΛΕΙΒΑΡΤΖΙ ΑΧΑΙΑΣ

Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Στις 11 η ώρα αρχίζει να βγαίνει το πρώτο απόσταγμα τσίπουρου από τρία διαφορετικά Καζάνια. Ο καθένας θα μπορεί να δοκιμάσει δωρεάν. Στη συνέχεια τα παραδοσιακά τοπικά συγκροτήματα θα αναδείξουν τις παραδώσεις της περιοχής  με το γλέντι που  θα συνεχιστεί και με το φαγητό  σε αλουμινένια πιατάκια με Γίδα βραστή , Φασολάδα , Ελιές Φέτα, μόνο με πέντε ευρώ.

Συγκέντρωση Σύνταγμα στις 07:00 και από Αναπαύσεως 16 Μετρό Ανθούπολης Περιστέρι με πρώτη στάση το Αρτεμίσιο για να απολαύσουμε το πρωινό μας καφέ, μετά αναχωρούμε για το Λειβάρζι. Ανηφορίζοντας κανείς για το ιστορικό Λειβάρτζι από τον επαρχιακό δρόμο Τριποτάμων-Καλαβρύτων, έχει στο πλάι του το φανταστικό πλατανοδάσος, ενώ σε κάποια σημεία περνάει μέσα απ’ αυτό. Φτάνοντας στο κέντρο του χωριού, τον καλωσορίζουν η μεγάλη πλακοστρωμένη πλατεία, με πρώτη θέα τις πηγές του ποταμιού. Τα αιωνόβια και βαθύσκιωτα πλατάνια προσφέρουν πλουσιοπάροχα ξενοιασιά, χαλάρωση, δροσιά και υπό τις μελωδίες των πουλιών και των τζιτζικιών! Το εστιατόριο και το παραδοσιακό καφενείο που είναι εκεί σφραγίζουν την απόλαυση!Το Λειβάρτζι, χωρίζεται σε 4 συνοικίες τοΜεσοχώρι, τους Περιτσέους, την Απανάκρη και τον Αι-Γιάννη ενώ έχει και δύο ακόμα οικισμούς το Λειβάδι και το Λειβαρτζινό .Ξεχωριστής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς είναι οι 7 εκκλησίες, τα 5 ξωκλήσια και το ιστορικό μοναστήρι του χωριού, η Αγία Τριάδα, κρυφό σχολειό της τουρκοκρατίας, που είναι και Πολιούχος του χωριού.’Στις 14 Μάρτη του 1821, ο Λειβαρτζινός Καπετάν Ξαντάκος Τομαράς, εφόνευσε με το καριοφίλι του τους δύο μοναδικούς Τούρκους φοροεισπράκτορες, που τόλμησαν να πατήσουν
το χωριό του !
Ήταν ένα προεπαναστατικό γεγονός, που μέτρησε πολύ στην απόφαση για την κήρυξη της Επανάστασης.”
Εμείς θα επισκεφτούμε το μουσείο λαογραφίας και Λειβαρτζινής Παράδοσης με πολλά εκθέματα, το οποίο στεγάζεται σ ένα από τα πολλά διατηρητέα κτίρια του χωριού. Θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας πηγαίνοντας στο Λεβίδι για το Καφεδάκι μας . Στη συνέχεια  αναχωρούμε για Αθήνα με ενδιάμεση στάση παίρνοντας μαζί μας όμορφες αναμνήσεις.

Περιλαμβάνονται:

Οι μεταφορές με πούλμαν

Συνοδός του γραφείου μας καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Τηλ 210-5712451 210-8212452
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr