Οι μονοήμερες εκδρομές με πούλμαν διοργανώνονται κάθε Σαββατοκύριακο από το γραφείο μας σε χαμηλές τιμές. Σκοπός μας είναι η αναψυχή των πελατών και η ασφαλή μετακίνησή τους στις εκδρομές που θα επιλέξουν. Σας προτείνουμε μερικές εκδρομές να τις οργανώστε με την παρέα σας . Επιλέγουμε προορισμούς το 2018 μοναδικούς ιδικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να αποδράσετε σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και των Σποράδων

Ναύπλιο:

Έχουμε πάει πολλές φορές, αλλά δεν το βαριόμαστε ποτέ. Δύο ώρες μόνο για να φτάσουμε απο την Αθήνα και  πίνουμε ήδη τον καφέ μας. Απολαμβάνοντας τη νέα εικόνα  στο Μπούρτζι, που ταιριάζει με ουρανό και Θάλασσα.

Μαίναλο και Σπήλαιο Κάψια:

Δεν είναι ανάγκη να περιμένετε να χιονίσει για να απολαύσετε μια μονοήμερη στην ορεινή Αρκαδία. Και μόνο η βόλτα στο ελατοσκέπαστο Μαίναλο και η επίσκεψη στο Σπήλαιο Κάψια αρκούν ως αφορμή. Με το που ανοίξει το χιονοδρομικό όμως είναι η τέλεια ευκαιρία για μια πρώτη  γνωριμία με το σπορ. Προτού πάρουμε το βουνό του Μαινάλου, μπορούμε να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Κάψια, που θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα δέκα σημαντικότερα στην Ελλάδα και όντως η περιήγηση αποτελεί ιδιαίτερη εμπειρία η αίθουσα των Θαυμασίων, όπου παρουσιάζονται ιδιαίτερα σπάνιοι χρωματισμοί. Ακολουθήστε την ξεναγό στο μονοπάτι που κυκλώνει το κεντρικό κομμάτι του, σε μια βόλτα εύκολη και φιλική ακόμη και στα μικρά παιδιά.

Ακροκόρινθος:

Το επιβλητικό κάστρο, το οποίο συνήθως προσπερνάμε ξεκινώντας τις εκδρομές μας στην Πελοπόννησο μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στους πρόποδές του, είναι μια ωραία ιδέα για μια εύκολη διαδρομή για  βόλτα.  Ούτε μιάμιση ώρα  από την Αθήνα ( περίπου 80 χλμ. ) και φτάνουμε ήδη στην Αρχαία Κόρινθο.  Αφήνουμε τον αρχαιολογικό χώρο για μετά και σε λίγα λεπτά φτάνουμε  έξω από το κάστρο του Ακροκόρινθου. Βυζαντινούς, Φράγκους και Οθωμανούς που έχουν συγκρατήσει από τις διηγήσεις μας καθοδόν.

Χαλκίδα βόλτα ή για ούζο?

Περπατώντας στην παραλία, απορείς με τον εαυτό σου που ξεχνάς ότι το πολύ σε απόσταση 50 λεπτών από την Αθήνα νιώθεις σαν σε διακοπές. Το σήμα κατατεθέν το Κόκκινο Σπίτι, πάνω σε βράχο που βρέχεται και από τις τρεις πλευρές από τη θάλασσα, μέχρι την Παλιά Γέφυρα.
Μετά την Παλιά Γέφυρα, στρίβοντας δεξιά και στη συνέχεια αριστερά, ο δρόμος περνάει μπροστά από το στρατόπεδο και φτάνει στην καρδιά της πόλης. Αν αγαπάτε τα μουσεία, θα εκπλαγείτε ανακαλύπτοντας ότι η Χαλκίδα δεν είναι μόνο περαντζάδα και ουζάδικα. Το Λαογραφικό Μουσείο ( Σκαλκώτα2) στεγάζεται στις τρεις εντυπωσιακές γοτθικές αίθουσες που απέμειναν από το ιστορικό κάστρο Νεγρεπόντε κατά τους Φράγκους κι Εγριμπόζ κατά τους Τούρκους- εξίσου ενδιαφέρον είναι όμως και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Καούρ εκοκιάτε!

Με αυτά τα λόγια ( στην Τσακώνικη διάλεκτο ) οι λιγοστοί πλέον κάτοικοι της πανέμορφης Καστάνιτσας, υποδέχονται τους επισκέπτες του χωριού τους!
 Τα τσακώνικα είναι επιβίωση της αρχαίας λακωνικής και το μοναδικό γλωσσικό ιδίωμα, από αυτά που κρατούν από τις αρχαίες Ελληνικές διαλέκτους, το οποίο έμεινε ζωντανό-δηλαδή ομιλούμενο- τουλάχιστον στον Ελλαδικό χώρο! Εκτός του Ελλαδικού χώρου παρόμοιους δεσμούς έχουν η Ποντιακή, της Καππαδοκίας και τα Ελληνικά της Κάτω Ιταλίας!

Επικοινωνήστε μαζί μας
Τηλ: 210-5712451 /210-8212452
Μετρό Ανθούπολης
info@sergianitravel.gr
www.sergianitravel.gr