2 ΗΜΕΡΕΣ / 1 ΝΥΧΤΑ ΣΤΗΝ ΜΑΝΗ – ΓΥΘΕΙΟ
1η ΗΜΕΡΑ
ΑΘΗΝΑ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΓΥΘΕΙΟ – ΚΡΑΝΑΗ
Πρωινή αναχώρηση από Αθήνα με προορισμό τη Λακωνία.
Πρώτη στάση στο Αρτεμίσιο για ξεκούραση συνεχίζουμε για τον Μυστρά, όπου θα έχουμε χρόνο για περιήγηση προεραιτική επίσκεψη.
Συνεχίζουμε προς το Γύθειο, την όμορφη παραθαλάσσια πόλη και φυσική πύλη προς τη Μάνη. Το Γύθειο χαρακτηρίζεται από τα νεοκλασικά του κτίρια, το γραφικό λιμάνι και το νησάκι της Κρανάης.
Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Χρόνος για ξεκούραση το απόγευμα περίπατος στην Παραλιακή Γυθείου στο Λιμάνι με το Νησάκι Κρανάη.
Η ΚΡΑΝΑΗ – Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ
»Σύμφωνα με την παράδοση, η Κρανάη ήταν το νησάκι όπου κατέφυγαν ο Πάρης και η Ωραία Ελένη, πριν φύγουν για την Τροία. Ο μύθος λέει ότι πέρασαν εκεί τη νύχτα, πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους. Για αυτό η Κρανάη συνδέεται με την ιστορία της Ελένης και του Τρωικού Πολέμου.Το μικρό νησάκι της Κρανάης, απέναντι από το Γύθειο, κρατά ακόμη ζωντανή αυτή την ιστορία, συνδυάζοντας τον μύθο με την ομορφιά του λακωνικού τοπίου. Σήμερα η Κρανάη ενώνεται με το Γύθειο με μικρή γέφυρα και αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της πόλης. Εκεί βρίσκονται ο Πύργος Τζαννετάκη και ο ιστορικός φάρος.
ΓΥΘΕΙΟ – ΛΙΜΕΝΙ – ΔΙΡΟΣ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ
ΛΙΜΕΝΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη γνωριμία μας με τη Λακωνική Μάνη.
Συνεχίζουμε για το πανέμορφο Λιμένι, έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς παραθαλάσσιους οικισμούς της Μάνης. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φωτογραφίες και περίπατο δίπλα στη θάλασσα. Το Λιμένι βρίσκεται κοντά στην Αρεόπολη και συνδέεται με την ιστορία της οικογένειας Μαυρομιχάλη.
ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΙΡΟΥ
Συνεχίζουμε προς τα Σπήλαια Διρού, ένα από τα σημαντικότερα φυσικά αξιοθέατα της Μάνης. Προαιρετική επίσκεψη, εφόσον λειτουργούν και υπάρχει διαθέσιμος χρόνος/διαθεσιμότητα. Τα σπήλαια περιλαμβάνουν σταλακτίτες και σταλαγμίτες και η περιήγηση πραγματοποιείται με βάρκα και πεζή διαδρομή.
ΑΡΕΟΠΟΛΗ
Πρώτη στάση στην ιστορική Αρεόπολη. Περπατάμε στα πέτρινα σοκάκια, γνωρίζουμε την πλατεία της Επανάστασης και απολαμβάνουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και φωτογραφίες. Η Αρεόπολη είναι ένας από τους χαρακτηριστικούς πέτρινους οικισμούς της Μάνης και αποτελεί σημαντικό ιστορικό σημείο της περιοχής. Ετοιμάστε βαλίτσα και ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε τη μοναδική Μάνη!

