Sergiani Travel
ΜονοήμερεςΚρατήσεις απευθείας από το γραφείο

Προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα | Μονοήμερη εκδρομή

ΜονοήμερηΚυριακή 25/10/2026από 30€

Η «Κυρά της Ρούμελης», αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς και κατανυκτικές αποδράσεις, συνδυάζοντας τη βαθιά θρησκευτική ευλάβεια με το εντυπωσιακό, καταπράσινο τοπίο της Ευρυτανίας.

3 φωτογραφίες
Προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα | Μονοήμερη εκδρομή
Προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα | Μονοήμερη εκδρομή
Προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα | Μονοήμερη εκδρομή

Τι θα δείτε

  • Τη Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας ⛪
  • Τους Πύργους του Καραϊσκάκη 🏰
  • Τα «Πατήματα της Παναγίας» 👣
  • Τη θέση «Κλειδί» 🔑
  • Tην κεντρική πλατεία του Μεγάλου Χωριού 🌳
  • Το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη 🥧

Περιγραφή

Πρωινή Αναχώρηση και Διαδρομή

Αναχώρηση νωρίς το πρωί με το πούλμαν, ακολουθώντας την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, το ταξίδι ξεκινά με κατεύθυνση προς τη Φθιώτιδα. Πραγματοποιείται η πρώτη ολιγόλεπτη στάση καθοδόν, για ξεκούραση και καφέ. Στη συνέχεια, το πούλμαν ανηφορίζει περνώντας από την Τυμφρηστό, μπαίνοντας πλέον στο καταπράσινο και επιβλητικό τοπίο της Ευρυτανίας.

Πατήματα της Παναγίας και Μονή Προυσιώτισσας

Πριν φτάσουμε στο μοναστήρι, το πούλμαν κάνει μια σύντομη αλλά εντυπωσιακή στάση στον δρόμο Καρπενησίου - Προυσού, στο σημείο όπου βρίσκονται τα Πατήματα της Παναγίας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο με τα εφτά διαφορετικά σχήματα πάνω στον κάθετο βράχο, τα οποία σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση αποτελούν τα ίχνη που άφησε η Θεοτόκος στον δρόμο της για τον Προυσό.

Αμέσως μετά, συνεχίζουμε για τον κύριο θρησκευτικό προορισμό της ημέρας, την Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας, η οποία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της Ορθοδοξίας στη Ρούμελη. Το ιστορικό μοναστήρι είναι χτισμένο σε ένα απόκρημνο ορεινό τοπίο. Στο Καθολικό (Ναό) της Μονής, το οποίο είναι μια σπηλιά λαξευμένη στο βράχο με τοιχογραφίες που χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η οποία θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Στη Μονή θα υπάρχει χρόνος για προσκύνημα στη θαυματουργή εικόνα της «Κυράς της Ρούμελης» καθώς και επίσκεψη στο Μουσείο για να θαυμάσουμε τα προσωπικά όπλα του Γεωργίου Καραϊσκάκη που φυλάσσονται εκεί.

Μεσημεριανό Φαγητό στον Γαύρο

Έπειτα αναχωρούμε με το πούλμαν, με κατεύθυνση προς τον κοντινό οικισμό Γαύρος. Είναι ένα γραφικό χωριουδάκι δίπλα στον Κρικελοπόταμο, διάσημο για τις παραδοσιακές του ταβέρνες. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να γευματήσουμε (προαιρετικά) τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως φρέσκια ποταμίσια πέστροφα από τα τοπικά εκτροφεία, ντόπια κρέατα στη σχάρα ή τη σούβλα, και παραδοσιακές πίτες.

Μεγάλο Χωριό και Γαλακτομπούρεκο στου Καρβέλη

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς το πανέμορφο Μεγάλο Χωριό, το οποίο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση. Το χωριό εντυπωσιάζει με τα πέτρινα αρχοντικά του, τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια και τα τρεχούμενα νερά κάτω από τα πλατάνια. Οδηγούμαστε στην κεντρική πλατεία στο ιστορικό, παραδοσιακό Γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη. Χρόνος για να απολαύσουμε το ζεστό και τραγανό το γλυκό μας, μαζί με έναν ελληνικό καφέ ψημένο στο γκαζάκι, να αγοράσουμε τοπικά σουβενίρ (προαιρετικά) και να κάνουμε μια σύντομη βόλτα.

Απογευματινή Επιστροφή στην Αθήνα

Νωρίς το απόγευμα, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς το βράδυ γεμάτοι όμορφες εικόνες, παραδοσιακές γεύσεις και τις ευλογίες από το προσκύνημα μας!

Τι περιλαμβάνεται

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με ιδιόκτητα κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός / Συνοδός του Γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Φ.Π.Α. 13% ΑΠΥ
  • Διόδια.
  • •Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Γεύματα και ποτά.
  • Προσωπικά έξοδα.

Δεν επιτρέπονται

  • Κατοικίδια.
  • Κάπνισμα στο πούλμαν.
  • Φαγητό - καφές στο πούλμαν.

Καλό να ξέρετε

Διάρκεια
Μονοήμερη
Αναχωρήσεις
Κυριακή 25/10/2026
Σημείο συνάντησης
06:15 π.μ. - από Sergiani Travel
Τιμή
από 30€

Σημεία επιβίβασης

  • 06:15 π.μ. — Sergiani Travel, Μετρό Άγιος Αντώνιος
  • 06:30 π.μ. — Ομόνοια, Hondos Center

Συχνές ερωτήσεις

Πώς κάνω κράτηση για την εκδρομή «Προσκύνημα στην Παναγία Προυσιώτισσα | Μονοήμερη εκδρομή»;

Μπορείτε να κλείσετε θέση απευθείας από αυτή τη σελίδα ή τηλεφωνικά στο γραφείο μας. Θα λάβετε γραπτή επιβεβαίωση με όλα τα στοιχεία της εκδρομής μόλις ολοκληρωθεί η κράτηση.

Πόσο κοστίζει η εκδρομή και τι περιλαμβάνει η τιμή;

Η τιμή ξεκινά από 30€ το άτομο και περιλαμβάνει τη μεταφορά με πούλμαν και τη συνοδεία του γραφείου. Εισιτήρια σε χώρους επίσκεψης, γεύματα και προαιρετικές δραστηριότητες δεν περιλαμβάνονται, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά στο πρόγραμμα.

Από πού και τι ώρα φεύγει η εκδρομή;

Η επιβίβαση γίνεται από τα εξής σημεία: 06:15 π.μ. — Sergiani Travel, Μετρό Άγιος Αντώνιος, 06:30 π.μ. — Ομόνοια, Hondos Center. Αναχωρήσεις: Κυριακή 25/10/2026.

Πόσο διαρκεί η εκδρομή;

Η εκδρομή διαρκεί Μονοήμερη. Η ακριβής ώρα επιστροφής εξαρτάται από την κίνηση και το πρόγραμμα της ημέρας.

Τι ισχύει για τις ακυρώσεις;

Για ακύρωση ή αλλαγή ημερομηνίας επικοινωνήστε με το γραφείο το συντομότερο δυνατό. Όσο νωρίτερα μας ενημερώσετε, τόσο πιο εύκολα τακτοποιούμε την κράτησή σας ή σας προτείνουμε άλλη αναχώρηση.

Παρόμοιες εκδρομές

Δείτε όλες →